دبيرکل سازمان ملل متحد در مراسم گشايش سي و هفتمين نشست شوراي حقوق بشر گفت: مردم روهينگيا در ميانمار در معرض تبعيض آميزترين اقدامات در جهان قرار گرفته اند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از شبکه تلويزيوني الجزيره مباشر ؛ آنتونيو گوترش دبيرکل سازمان ملل در مراسم گشايش سي و هفتمين نشست شوراي حقوق بشر در شهر ژنو، گفت: مردم روهينگيا در ميانمار، شهرونداني هستند که در معرض تبعيض آميزترين اقدامات در جهان قرار گرفته اند.
گوترش افزود: مردم روهينگيا نيازمند کمک هاي انساني فوري و راه حل عادلانه و هميشگي هستند.
وی گفت: بايد از توافق ميان ميانمار و بنگلادش، براي بازگرداندن مردم روهينگيا به وطن خود، حمايت کنيم.
از قطعنامه آتش بس در سوريه استقبال مي کنيم
گوترش درباره سوريه خاطرنشان کرد: از قطعنامه شوراي امنيت درباره آتش بس در سوريه استقبال مي کنيم و منتظر اجراي ميداني آن هستيم تا رساندن کمک هاي انساني امکان پذير شود.
دبيرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد اکنون زمان توقف درگيري ها در غوطه شرقي فرا رسيده است. درباره غوطه شرقي نمي توان منتظر ماند. بايد جهنم ايجاد شده در اين منطقه را متوقف کرد. سازمان ملل آمادگي دارد نقشي را که در اين زمينه به آن محول شده است انجام دهد. من چند روز پيش هم در نشست شوراي امنيت اعلام کردم که منطقه غوطه شرقي نمي تواند اين وضع را تحمل كند و وظيفه ما است که از ادامه وضع جهنمي آن جلوگيري کنيم. وضع غوطه شرقي به همه طرف ها يادآوري مي کند که بايد به طور قاطع به قوانين بين المللي و انساني براي محافظت از غيرنظاميان و محافظت از زيرساخت هاي مدني در هر زماني پايبند باشند. در عين حال تلاش ها براي مقابله با تروريسم نبايد به نقض اين قوانين و تعهد طرف هاي مختلف به اين قوانين منجر شود.
آغاز سي و هفتمين نشست شوراي حقوق بشر سازمان ملل در ژنو
شوراي حقوق بشر سازمان ملل متحد که روز دوشنبه سي و هفتمين نشست خود را در ژنو برگزار خواهد کرد به بررسي اوضاع حقوق بشر در بيش از 30 کشور جهان از جمله اوکراين، سوريه و يمن خواهد پرداخت.
به گزارش خبرگزاري تاس از ژنو، هيات هاي حاضر در اين نشست در جريان 4 هفته گفتگوهاي خود در ژنو درباره مسائل مختلفي از قبيل حفاظت از کودکان در مناقشات مسلحانه، تامين حقوق افراد داراي مشکلات جسماني، مبارزه با نژادپرستي و تبعيض نژادي تبادل نظر خواهند کرد.
آنتونيو گوترش دبير کل سازمان ملل متحد، ميروسلاو لاجاک رئيس هفتاد و دومين نشست مجمع عمومي سازمان ملل و نيز زيد رعدالحسين کميسر حقوق بشر سازمان ملل متحد سخنرانان نشست افتتاحيه شوراي حقوق بشر سازمان ملل خواهند بود.
همچنين در بخش گفتگوهاي سطح عالي نيز نمايندگان بيش از يکصد کشور و سازمان بين المللي در مناظره هايي سه روزه شرکت خواهند کرد. سرگئي لاوروف وزير امور خارجه روسيه قرار است در تاريخ 28 فوريه در اين نشست سخنراني کند.
قرار است در تاريخ 21 ماه مارس درباره اوکراين، در تاريخ 13 مارس درباره سوريه و در نوزده مارس درباره اوضاع سرزمين هاي اشغالي فلسطين بحث هايي صورت گيرد.
شوراي حقوق بشر يک نهاد بين دولتي در داخل سازمان ملل متحد است که در سال 2006 ايجاد و جايگزين کميسيون حقوق بشر سازمان ملل شد که به سبب تبعيض و جانبداري، با انتقادهاي زيادي روبرو شده بود. شوراي حقوق بشر سازمان مل داراي 47 کرسي است که با راي اکثريت کشورهاي عضو مجمع عمومي سازمان ملل انتخاب مي شوند.