سخنگوی وزارت بهداشت: هر ایرانی به طور متوسط سالانه ۲۰ هزار تومان صرف تهیه مکمل برای رفع کمبودهای غذایی میکند.
وی گفت: مکملها شامل ویتامین ها، املاح معدنی و مواد گیاهی اند اگر در برنامه غذایی دو اصل تنوع و تعادل رعایت شود و ۵ گروه اصلی در رژیم غذایی افراد جای داشته باشد، نیاز به مکملها رفع میشود.
حریرچی با بیان اینکه ۳۰ درصد افراد نگران دچار افزایش یا کاهش اشتها میشوند، افزود: ارزش غذایی مواد مختلف به قیمت آن نیست و مواد گیاهی به لحاظ املاح و ریز مغذیها غنی تر، اما دارای قیمت پایین هستند.
وی گفت: مکملها در بارداری، شیردهی، بلوغ و سالمندی ضرورت دارند و ویتامینهای مورد نیاز در مراکز بهداشتی رایگان در اختیار افراد قرار میگیرد و گروههای هدف با مراجعه به این مراکز میتوانند مکمل ضروری خود را دریافت کنند.
حریرچی افزود: برای مثال به علت نوع تغذیه زندگی شهری و حتی روستایی به گونهای است که کمبود ویتامین دی دیده میشود و هم اکنون این ویتامین به صورت قرص به نوجوانان دختر و پسر در مدارس داده میشود و همچنین مصرف ماهی یک بار همراه غذا به بزرگسالان توصیه میشود.
وی گفت: نمونه بعدی در برنامههای مکمل یاری، استفاده از مکمل روی در سن ۶ ماهگی تا ۲ سالگی است.
وی با بیان اینکه در هر حال اگر غذا متنوع و متعادل باشد به جز گروههای نامبرده دیگران به مکمل نیاز ندارند، افزود: مکملهای گران قیمت که در تبلیغات دیده میشود مورد نیاز نیست به ویژه مکملهای ایرانی با توجه به نیاز جامعه به ویتامینها تولید شده اند و آنچه مردم تصور میکنند با استفاده از مکمل حال بهتری بدست میآورند علمی نیست.
حریرچی گفت: هر ایرانی سالانه ۲۰ هزار تومان مصرف مکمل دارد و در سال ۹۵ حجم مکمل قانونی حدود هزار و ۳۲۰ میلیارد تومان هزینه داشته که شامل ۹۰۰ میلیارد تومان مکمل خارجی و ۴۲۰ میلیارد تومان مکمل داخلی است و ۲۲۵ تا ۲۶۰ میلیارد تومان قاچاق بوده است.
زایمان طبیعی در بیمارستانهای دولتی رایگان است
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در حال حاضر در برخی بیمارستانهای خصوصی هم همانند بیمارستانهای دولتی زایمان طبیعی رایگان است، اما در بیمارستانهای خصوصی تعرفه آن از بیمهها اخذ میشود.
حریرچی افزود: ما از سازمان بیمه تامین اجتماعی میخواهیم که همانطور که زایمان طبیعی بیمه شدگان خودش در بیمارستانهای وابسته به این سازمان بیمه رایگان است، زایمان طبیعی سایر بیمه شدگان را در مراکز تحت پوشش خود رایگان کند.
وی در خصوص تغییرات در پوشش بیمه گفت:: بر مبنای ماده ۷۲ قانون برنامه ششم، پوشش بیمه برای همه مردم ایران اجباری است، اما اگر کسی دفترچه تکراری دارد یا به صورت غیرقانونی از صندوق دیگری به صندوق دیگری حرکت کرده است، بررسی شود.
حریرچی با اشاره به کسریهای سازمان بیمه سلامت افزود: با توجه به شرایطی که وجود دارد بودجه مصوب کمتر از عملکرد سال ۹۶ است و در سال آینده قطعا تورم چند درصدی وجود دارد و شاید تعرفه تغییراتی داشته باشد.
افزایش فعالیت مراکز بهداشتی درمانی در ایام نوروز
سخنگوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: به علت مسافرت و بروز برخی حوادث، فعالیت در مراکز درمانی وزارت بهداشت در تعطیلات نوروز افزایش مییابد.
حریرچی افزود: پزشکان باید در پایان معاینات خود از بیمار بپرسند «آیا سؤال دیگری نداری؟» که این موضوع بسیار مهم و جزو موارد مشاوره بین بیمار و پزشک به حساب میآید که در بسیاری کشورها انجام و در روند درمان مؤثر است.
وی گفت: اغلب افراد با اضطراب وارد بیمارستان میشوند و مشکلات بیمار، اعصاب بیمار یا همراهان را خورد میکند و گاهی این ناراحتی را بر سر پرستار یا کادر درمان خالی میکنند که برخی اوقات با حوادث ناگوار همراه است که البته ثبت و دفتر حقوقی آن را بررسی میکند.
حریرچی افزود: اعلام مکرر این حوادث ممکن است قبح و زشتی آن را از بین ببرد و موجب ترویج آن شود، بنابراین باید در پیگیری و انعکاس این اخبار توجه بیشتری شود.
وی گفت: اعلام این موارد در رسانه به معنای رسیدگی نیست، اما آنچه مهم است اینکه راههای رسیدگی به این گونه حوادث در قانون آمده و قابل پیگیری است.
حریرچی افزود: استحقاق سنجی بیمهها باید بر اساس قانون انجام و از موارد تخلف جلوگیری شود.
وی گفت: اگر تعرفه تغییر نکند و بیمه شدههای اصلی هم تغییر نکنند یعنی جمعیت زیاد نشود به علت سالمند شدن جمعیت تحت پوشش خدمات افزایش مییابد.
وی افزود: شیوع انفولانزا فصلی است و امسال موضوع خاص و ویژهای در انفولانزا انسانی نداشتیم.
حریرچی گفت: اپیدمی انفولانزا در آخر سال نخواهیم داشت، اما بر رعایت توصیههای بهداشتی تأکید میکنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: در تعطیلات نوروزی به علت مسافرت و برخی حوادث، کارکنان وزارت بهداشت فعالیت بیشتری دارند و با هر خلاف غیر بهداشتی که در بازرسیهای دورهای خود ببینیم بر اساس قانون برخورد خواهیم کرد.