تشکيلات خودگردان فلسطيني: اقدام يکجانبه در اين باره(تعيين تاريخ براي انتقال سفارت آمريکا به قدس) به چالش کشاندن روند مذاکرات را به دنبال خواهد داشت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ تشکيلات خودگردان فلسطيني ضمن محکوميت تعيين تاريخ براي انتقال سفارت آمريکا از تل آويو به قدس در نيمه ماه مه آينده، آن را تجاوز به حق فلسطينيان دانست.
به گزارش شبکه تلويزيوني العالم، تشکيلات خودگردان فلسطيني تأکيد کرد: هر اقدام يکجانبه در اين زمينه، به چالش کشاندن روند مذاکرات صلح را به دنبال خواهد داشت.
همچنين گروههاي فلسطيني خواستار يکسان سازي مواضع بين جريان هاي فلسطيني و تعيين راهبرد فلسطين بر اساس گزينه مقاومت شدند.
فارس الصرفندي خبرنگار شبکه تلويزيوني العالم در گزارشي گفت: دولت دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا سالگرد روز نکبت فلسطيني ها را به عنوان تاريخ انتقال سفارت خود به شهر اشغال شده قدس تعيين کرد. کارشناسان سياسي انتخاب اين زمان را براي انتقال سفارت آمريکا از تل آويو به قدس به منزله تحقير اعراب و تحقير هرکسي مي دانند که به دنبال ايجاد روابط دوستانه با آمريکا و عادي کردن روابط با رژيم اشغالگر اسرائيلي است.
در تل آويو بنيامين نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي حق دارد که اعلام کند اين تصميم، يک تصميم تاريخي است زيرا اين تصميم منافع زيادي را براي وي به همراه دارد.
اما تشکيلات خودگردان فلسطيني شکايت خود را تنها به خدا مي برد همانطور که محمود عباس رئيس اين تشکيلات در يکي از اظهارات خود همين عبارت را بيان کرد و شکايت خود را به خدا برد، زيرا دوستان فلسطين تنها به محکوم کردن اين اقدامات آمريکا و اسرائيل بسنده کرده اند.
سلطان ابوالعنين عضو کميته مرکزي جنبش فتح در مصاحبه با خبرنگار العالم گفت: «اين يک اقدام تجاوزکارانه آشکار است. همچنين اين مطلب را اثبات مي کند که دولت آمريکا آن روي سکه رژيم اسرائيل در تجاوز به حقوق مردم فلسطين است».
خبرنگار العالم افزود: البته گروههاي مقاومت فلسطيني بر اين باورند که ترامپ و نتانياهو هر چه مي خواهند تصميم بگيرند و سخن بگويند اما آنچه مهم است اين است که از زماني که دونالد ترامپ تصميم خود را مطرح کرده است تاکنون مردم فلسطين تصميم گيرنده بوده و خواهند بود.
اکثر گروههاي فلسطيني که بر تصميم جديد آمريکا اظهار نظر کرده اند بر ضرورت بازگشت وحدت بين جريان هاي فلسطيني بر اساس راهبرد مقاومت تأکيد مي کنند.
رمزي رباح عضو دفتر سياسي جبهه دموکرات فلسطين نيز در اين زمينه گفت: «در برابر دشمني ها و تجاوزهاي آمريکا ضد مردم فلسطين براي مقامات فلسطين هيچ جايگزيني جز اجراي تصميمات شوراي مرکزي در عقب نشيني از به رسميت شناختن اسرائيل و توقف هماهنگي هاي امنيتي و قطع روابط اقتصادي و امنيتي و قانوني با رژيم اشغالگر وجود ندارد».
فارس الصرفندي گفت: برخي ها مي گويند اين ترامپ نيست که به نتانياهو اجازه مي دهد که هر آنچه بخواهد انجام دهد، بلکه اين سکوت اعراب است که باعث مي شود نتانياهو به سمت رفتارهاي تحريم شده در سطح بين الملل بدون هيچ ترس و نگراني روي بياورد.
اتحاديه عرب نیز تصميم آمريکا را براي انتقال سفارت اين کشور از تل آويو به قدس اشغالي در ماه مه به شدت محکوم کرد.
احمد ابوالغيط، دبير کل اتحاديه عرب تصميم آمريکا را اشتباه و فصلي خطرناک در سلسله اي از اقدامات تحريک آميز توصيف کرد.
وي با هشدار درباره اينکه اين اقدام نور اميد و صلح را در خاورميانه خاموش خواهد کرد، گفت همچنين اين اقدام آشکار مي کند که چگونه آمريکا اسرائيل را به فلسطين ترجيح مي دهد.
اين واکنش در حالي صورت گرفت که وزارت خارجه آمريکا اعلام کرد 14 مه (دوشنبه، 4 ارديبهشت 1397) سفارت جديدي در قدس خواهد گشود.
گروههاي فلسطيني از اين تصميم به شدت انتقاد کردند و جنبش مقاومت اسلامي فلسطين (حماس)، اين تصميم را به منزله اعلان جنگ دانست.
عبدالباري عطوان سردبير نشريه اينترنتي راي اليوم که از لندن به روز مي شود، نوشت دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا راست گفت که خشم کشورهاي عربي و اسلامي در مورد انتقال سفارت آمريکا به قدس اشغالي بعد از چند روز به سرعت فروکش مي کند و اوضاع به حالت طبيعي برمي گردد. او اکنون فقط با گذشت چند ماه از اقدام نخست خود به اقدام وقيحانه تري روي آورده و اعلام کرده است اين فرآيند را تسريع و سفارت را در ماه مه آينده و هم زمان با هفتادمين سالگرد تاسيس رژيم اشغالگر افتتاح خواهد کرد.
محمود عباس در جلسه فوق العاده شوراي مرکزي فلسطين تصميم گرفت همه اشکال هماهنگي امنيتي را متوقف کند و اسرائيلي هايي را که جنايتکار جنگي هستند در ديوان بين المللي کيفري تحت پيگرد قرار دهد اما اين تصميمات در عمل برعکس شدند.
نيروهاي امنيتي فلسطين هماهنگي امنيتي را متوقف نکردند حتي آن را دو برابر نيز کردند و بزرگ ترين نقش را در ارائه اطلاعات به همتايان اسرائيلي خود براي ترور شهيد احمد جرار ايفا کردند.
تصميم جنبش هاي حماس و جهاد براي حضور نيافتن در جلسات اين شورا درست و ناشي از خوانش صحيح موضع تشکيلات خودگردان بود اما اقدامشان غير موثر بود. از جمله مهمترين اين تصميمات عملي مي توانست متوقف کردن دروغ بزرگي باشد که با عنوان صلح و آشتي در جريان است و نيز شدت بخشيدن به اعتراض هاي مردمي عليه تشکيلات خودگردان و اشغالگران و بصيرت به اتفاق هاي آينده.
از جمله واکنش هاي عربي به اقدام ترامپ نيز مي توان به اقدام مصر در امضاي قرارداد تجاري گازي با رژيم صهيونيستي به ارزش 15 ميليارد دلار به مدت ده سال اشاره کرد که تبديل به قرارداد قرن شد و بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل در پي آن از شادي به رقص در آمد. علت اين شادي نه فقط مبلغ هنگفت قرار داد و مفهوم عادي سازي آن، بلکه اين نکته بود که دولت مصر ماموريت فروش مازاد گاز سرقتي اسرائيل به کشورهاي عربي و اروپايي را پذيرفته است که گناهي بزرگ است.
فرآيند عادي سازي روابط کشورهاي عربي و اسرائيل در حال رشد است. پارلمان تونس تصويب قانوني درباره جرم انگاري عادي سازي با رژيم صهيونيستي را رد کرد و افيخاي ادرعي سخنگوي ارتش اسرائيل چندين بار با ظاهر شدن در شبکه الجزيره عرب ها را تهديد و از ديدگاه اسرائيل حمايت کرد.
اما عادل الجبير وزير خارجه عربستان تاکيد مي کند ايران -و نه اسرائيل- تنها دشمن و خطرناک ترين آنهاست که ثبات منطقه و کل جهان را تهديد مي کند. البته براي سستي کشورهاي عربي مثال هاي متعددي مي توان آورد.
واکنش هاي ضعيف تشکيلات خودگردان فلسطين به تصميم انتقال سفارت در نخستين روز اعلام آن، بزرگ ترين علت تمام اين اقدامات تحريک آميز و خفت بار بعدي به شمار مي رود که آخرين مورد آن اعطاي پاداشي گرانبها به رژيم صهيونيستي و افتتاح مقر جديد سفارت آمريکا هم زمان با روز نکبت خواهد بود.
محمود عباس چه خواهد کرد و اقدام او براي واکنش به اين تحريکات جديد چيست؟ آيا با بيانيه هاي تکراري بيشتر به محکوم کردن اين اقدام مي پردازد يا تشکيلات را منحل مي کند؟ گمان نمي کنيم. آيا انحلال نيروهاي امنيتي فلسطين و توقف هماهنگي امنيتي را اعلام خواهد کرد؟ جرات اين کار را ندارد. آيا آتش انتفاضه مسلحانه را روشن خواهد کرد؟ از مردي که همواره به مذاکرات اميد داشته چنين اقدامي غيرممکن است.
او بيشتر نقش يک مسئول آژانس گردشگري را بازي کرده است که عرب ها و مسلمانان را به عادي سازي و سفر به قدس اشغالي تشويق مي کند.
وقتي فلسطينيان هيبت خود را بازيابند و مقاومت در برابر اشغالگران را افزايش دهند و هزينه هاي مادي و انساني (اقدامات تحريک آميز) را بالا ببرند و مقاومت خود را از شر تشکيلات خودگردان و تفکر تسليم پذير و کرنشگر خلاص کنند، ترامپ و متحدانش اسرائيلي اش اشتباه خود را درک کرده، از سياست هاي تحريک آميز و وقيحانه خود پشيمان خواهند شد.
ما در بدترين دوران عربي و خفت پذيرترين زمانه آن زندگي مي کنيم. دوره اي که حتي دوران از دست رفتن اندلس در برابر آن ناچيز است. ما که در دوران مقاومت طلايي زندگي کرديم و زير بار شکست 67 نرفتيم تصور نمي کرديم اين روزها را ببينيم.