مسابقات کشتی محلی گیله مردی در سالن شهید صدرسادات رامسر برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، این شب ها مسابقات کشتی محلی ربه مدت ۲۰شب با حضورپهلوانان نامی گیلان و مازندران در حال برگزاری است و هرشب بیش از هزار تماشاگر بویژه از قشرنوجوان و جوان دارد.
عبدالکریمی رییس انجمن کشتی محلی رامسر درباره این مسابقات گفت : کشتی محلی ( گیله مردی) از ورزشهای باستانی گیلان و مازندران است که رد پایش از قرن چهارم هجری در تاریخ کشورمان برجای مانده است.
وی افزود: درگذشته نحوه برگزاری کشتی گیله مردی اینگونه بوده که یکی دو روز پیش از برگزاری مسابقه با ساز و نقاره به دوستداران این ورزش بومی اطلاع می دادند تا پهلوانان در این مسابقه شرکت کنند و جایزه مسابقه را تعیین می کردند که شامل حیوانات اهلی بخصوص گاو بود.
عبدالکریمی گفت: کشتی گیران غالباً بصورت گروهی وارد میدان می شوند و لاسپاره می پوشیدند که نشانه آمادگی شان برای گرفتن کشتی و نوعی حریف طلبیدن بود و معمولاً هر گروهی یک بزرگتر یا میداندار دارد؛که آماده برگزاری آیین نیایش میشوند.
وی گفت: در ابتدا فرد میداندار رو به جنوب (قبله) می پرد تا آمادگی جسمانی خودرا نشان دهد و سعی میکند پاها را به دستها نزدیک کند.
عبدالکریمی افزود: سپس به ترتیب همه گروه اینکار را انجام میدهند و دوباره نظم گرفته و رو به شرق میپرند(مرقد امام رضا(ع)) و ادای احترام میکنند.
وی در ادامه گفت: در مرحله آخر نیایش میداندار با کسب اجازه از مسئول برگزاری مسابقات، رخصت طلبیده و با گروهش به یک قسمت از اطراف میدان کشتی رفته و مینشیند.
عبدالکریمی تاکید کرد: در اهمیت نیایش همین بس که همه کشتیگیران، حتی سر پهلوان باید این مرحله را بگذرانند. هر کشتیگیری هماورد خود را با زدن دو کف دست در جلوی کشتیگیر دیگر به مبارزه دعوت میکند.
خوشبختانه درسال ۱۳۹۰این رشته ورزشی در فهرست آثارمعنوی به ثبت رسید.