در روزهای آغازین آخرین ماه سال فیلمهای اجتماعی روی پرده نقرهای خودنمایی میکنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ با وجود اینکه این روزها برای نمایش فیلمها زمان مناسبی به حساب نمیآید و سینماگران میخواهند فیلم هایشان در سبد نمایش نوروز باشد؛ فیلم «بدون تاریخ بدون امضا» گرما را به سینماها باز گردانده است.
این فیلم که در تهران و شهرستانها با استقبال بی نظیری همراه شده، یکه تاز جدول فروش هفتگی است؛ فیلمی که قصه پزشک پزشکی قانونی را روایت میکند که در مسیر زندگی با بحرانی رو به رو میشود.
بازی بازیگران این فیلم مهمترین نقطه قوت آن است، بازیهایی که عمق ماجرا را برای مخاطب فیلم ملموستر میکند.
«بدون تاریخ بدون امضا» قصهای تلخ دارد و مخاطب پس از پایان آن همچنان به مضمون آن فکر میکند.
این فیلم به لحاظ ساختاری اثری قابل دفاع است و در روزهایی که سینما از فیلمهای کم کیفیت و بدون قصه رنج میبرد این فیلم توانسته خوش بدرخشد.
وحید جلیلوند کارگردانی و علی جلیلوند و احسان علیخانی تهیه کنندگی آن را بر عهده دارند.
نوید محمدزاده، ذکیه بهبهانی، امیر آقایی و هدیه تهرانی از بازیگران اصلی این فیلم هستند.
«اسرافیل» دیگر فیلمی است که این روزها روی پرده نقرهای قرار دارد. «اسرافیل» قصه یک عشق قدیمی را روایت میکند؛ عشقی که نافرجام بوده است و نافرجام میماند
در خلاصه داستان این فیلم آمده است مردی که ماهی را دوست داشت بازگشته است. دختری که بهروز را دوست دارد باز میگردد، مرده گان زنده میشوند شاید منظور از مردگان همان عشق خاموش باشد که به نوعی تمام شخصیتهای این فیلم با آن درگیر هستند.
بازی خوب هدیه تهرانی و مریلا زارعی و صدا برداری بی نظیر این فیلم از نقاط قوت آن به حساب میآید.
مکانهایی که فیلم در آنها ساخته شده است به علت سرسبزی حال مخاطب را خوب میکند و کارگردانی فیلم نیز قابل قبول است.
آیدا پناهنده کارگردانی اسرافیل را بر عهده دارد و پژمان بازغی، هدیه تهرانی، هدی زین العابدین و مریلا زارعی از بازیگران اصلی آن هستند.
کارگردان زن دیگری که این روزها فیلمش روی پرده نقرهای است رقیه توکلی است.
فیلم «مادری» را هم میتوان یک فیلم با دغدغههایی زنانه دانست؛ داستان «مادری» درباره زندگی دو خواهر است که یکی عشقش را و دیگری عشقش او را رها کرده است.
در حالی که کارگردان تلاش کرده است مشکلات قشری از بانوان را مطرح کند، اتفاقات در سطح باقی مانده و نمیتواند تأثیر لازم را بگذارد، بازیها متوسط است و انسجامی در متن وجود ندارد. گاهی هم فیلم شعار زده میشود.
این فیلم در شهر یزد فیلمبرداری شده و تدوین قابل قبولی دارد.
هانیه توسلی، نازنین بیاتی و هومن سیدی از بازیگران این فیلم اجتماعی هستند.
دعوتنامه ساخته مهرداد فرید به عقیده منتقدان یکی از ضعیفترین فیلمهای سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر بود؛ فیلمی که فیلمنامه اش ضعفهای زیادی داشت، فرم خوبی نداشت و بازی بازیگرانش چنگی به دل نمیزد.
این فیلم تصمیم دارد با تم مذهبی پیامی اخلاقی و انسانی را منتقل کند، اما در پرداخت و روایت نمیتواند موفق عمل کند، البته بازی حمیدرضا آذرنگ از نقاط مثبت فیلم به حساب میآید.
در خلاصه داستان «دعوتنامه» آمده است: شخص درماندهای در مشهد زندگی میکند و کارش این است که از زایران حرم امام رضا (ع) دزدی کند و از طریق آن زندگی را بگذراند، اما در نهایت مالباختگان این قضیه داستانهای فیلم را رقم میزنند.
میترا حجار و شقایق فراهانی از دیگر بازیگران این فیلم هستند.
«اشک نرگس» هم فیلمی است که زندگی خبرنگاری را روایت میکند که بازمانده جنگ تحمیلی است.
وی دچار چندگانگی در اجتماع و حتی هم دوره ایهای خود شده است و در این بین عاشق همکار خود میشود.
نگین معتضدی، شراره رخام و رضا ایرانمنش از بازیگران اصلی این فیلم هستند و امیر عبداللهیان کارگردانی و احمد عبداللهیان تهیه کنندگی آن را بر عهده دارند.
«هاری» هم از فیلمهای پر سر و صدایی است که بر پرده نقرهای قرار دارد.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: من خطر کردم که یا همه چیز درست شه یا هیچی! هر کاری میکنم واسه خاطر بچمونه که تو خانوادهای که من بزرگ شدم، بزرگ نشه.
این فیلم محصول سال ۹۳ است، اما امسال اکران شد. این فیلم به لحاظ ساختار، قصه و بازیها متوسط است.
جمشید هاشم پور، میلاد کی مرام، مینا ساداتی و هنگامه قاضیانی از بازیگران اصلی این فیلم هستند و امیر احمد انصاری کارگردانی آن را بر عهده دارد.
«من یک ایرانی هستم»، «ما خیلی با حالیم»، «بلوک ۹ خروجی ۲» و «شاخ کرگدن» از دیگر فیلمهای روی پرده سینما هستند که با استقبال کمی رو به رو شده اند.
اگر چه فیلم سینمایی «آینه بغل» ساخته منوچهر هادی با فروش ۱۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان صدر نشین جدول فروش نیمه دوم سال است، اما به نظر میرسد «بدون تاریخ بدون امضا» بتواند عنوان بهترین فیلم زمستان ۹۶ را به خود اختصاص دهد.