مدیرعامل شرکت تعاونی عشایری گرمسار گفت: درگذشته یکی از عوامل کاهش قیمت گوشت، فروش پوست و پشم بود، اما به دلیل واردات چرم مصنوعی و طبیعی، دامداران این کاهش قیمت را با افزایش قیمت گوشت جبران می کنند.
وی با بیان اینکه کاهش قیمت پوست گوسفندی باعث شده تا دامداران این پوست را با سوزاندن معدوم کنند گفت: این مسئله باعث مشکلات زیست محیطی شده است.
مدیرعامل شرکت تعاونی عشایری شهرستان گرمسار افزود: عشایر فرهنگ استفاده از مرتع را دارند و می توانند با پرواربندی دام 15 کیلویی را به 30 کیلو برسانند.
وی با اشاره به اینکه ما مخالف واردات نیستم بلکه با واردات بی رویه مخالفیم افزود: کل مصرف گوشت قرمز در سال ، 900 هزار تن است که 800 هزار تن آن در کشور تولید می شود و از این میزان 200 هزار تن سهم عشایر و 600 هزار تن سهم روستائیان و دامداران صنعتی است.
یورد خانی گفت: عشایر می توانند100 هزار تن نیازی که باقی می ماند تولید و تامین کنند.
وی افزود: با این حال حدود 300هزار تن گوشت درسال وارد کشور می شود و کشتارگاهها در اختیار افرادی است که بیشتر تمایل دارند گوشت وارد شود.
یودرخانی با اشاره به اینکه باید تولید گوشت را در کشور ثابت نگه داریم افزود: امسال در ماه آبان و آذر هیچ گوشتی از عشایر خریداری نشد و این درحالیست که ما باید زنجیره تولید را تکمیل کنیم.
مدیرعامل شرکت تعاونی عشایری شهرستان گرمسار افزود: در سال 91-92 تولید گوشت توسط عشایر 150 هزار تن بود که در سال 96 به 200 هزار تن رساندیم.
یوردخانی ادامه داد: اگر هزینه واردات را به تولید کننده بدهند تولید گوشت را افزایش می دهیم زیرا ما با استفاده از علم روز، دانش بومی و محلی می توانیم تولید را افزایش دهیم اما متاسفانه حمایتی از دامداران و عشایر نمی شود.
وی در مورد پروراربندی شتر هم گفت: گوشت و شیر شتر یکی از بهترین گوشت های کشور است بطوریکه سرمایه گذاران خارجی در ایران به پرورش شتر پرداختند و شیر شتر را صادر می کنند.