مواضع ضد روسی ترامپ ناشی از «فشار سیاسی داخلی» است.
ظاهرا فشارهاي سياسي داخلي بر دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا در نهايت سبب شد وي اشکارتر مواضعي بر ضد روسيه اتخاذ کند.
دونالد ترامپ روز سه شنبه اعلام کرد رفتار وی با روسیه بسیار قاطع تر از باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا است.
اين ادعاها در حالي است که ترامپ در رقابت هاي انتخاباتي از ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه تمجيد کرده و وعده داده بود مناسبات واشنگتن - مسکو را بهبود مي بخشد.
اما اين سخنان در نهايت سبب شد دموکرات ها (رقباي انتخاباتي وي) و همچنين ساختار سياسي نگران از پيامدهاي مواضع و عملکرد ترامپ در آمريکا براي مهار وي، روسيه را متهم به دخالت در انتخابات اين کشور کنند، به گونه اي که حتي ادعا کردند پيروزي انتخاباتي ترامپ ناشي از اين مداخلات روسيه بوده است.
در آخرين تحول در اين زمينه جف سشنز دادستان کل و وزیر دادگستری آمریکا دستور داده است یک کار گروه سایبری به منظور بررسی اینکه چگونه وزارتخانه تحت امر وی می تواند مبارزه بهتری با تهدیدات امنیتی جهانی در سراسر جهان از جمله تلاش ها برای دخالت در انتخابات داخلی این کشور یا آسیب رساندن به زیرساخت های حیاتی آمریکا داشته باشد تشکیل شود.
گفته مي شود اعلام خبر تشکیل این کار گروه جدید در روز سه شنبه در آستانه تشدید نگرانی ها در مورد چگونگی تلاش روسیه و دشمنان خارجی آمریکا به منظور استفاده از ابزارهای سایبری در راستای اخلال در انتخابات میان دوره ای سال 2018 کشور در فاصله کمتر از ده ماه از برگزاری این انتخابات صورت گرفت.
ظاهرا فشارهاي داخلي بر دولت ترامپ تاثير گذاشته و در نهايت سبب شده وي آشکارا مواضعي بر ضد روسيه اتخاذ کند. ترامپ روز سه شنبه در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «من قاطع تر از اوباما هستم. شما باید واقعیت ها را ببینید. آن ها همه اخباری دروغ و جعلی است.» ترامپ دیروز نیز در توئیتی نوشت: «اوباما تا پایان سال 2016 رئیس جمهور آمریکا بوده است پس چرا هیچ اقدامی علیه دخالت روسیه در انتخابات آمریکا نکرد.؟» حتي سخنگوی کاخ سفید امروز در جمع خبرنگاران گفت: دونالد ترامپ اقداماتی را علیه روس ها انجام داده و فشارهایی را علیه آنان اعمال کرده است.
اين اظهارات مقامات دولت آمريکا در حالي است که اين روزها مناقشه هاي سياسي و نظامي بين آمريکا و روسيه تشديد شده است.
اولا، حضور نظامی واشنگتن در دریای سیاه افزايش يافته و دو کشتی جنگی نیروی دریایی آمریکا اخیرا در این منطقه مستقر شده اند. ولادیمیر والئوف دریاسالار نیروی دریایی روسیه و فرمانده سابق ناوگان بالتیک این نیرو در واکنش به تحول نظامي با اشاره به اينکه "دو کشتی جنگی نیروی دریایی آمریکا که اخیرا در این منطقه مستقر شده اند هیچ تهدیدی برای روسیه به شمار نمی روند" افزود: "این دو کشتی در رادار روسیه هستند و در صورتی که هرگونه اقدام تحریک آمیز یا خصمانه انجام دهند با توجه به میزان خصومت و بی احتیاطی آنها با واکنشی متناسب روبرو خواهند شد.
شبکه خبری سی.ان.ان روز سه شنبه به نقل از یک مقام ارشد نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد این کشور با هدف مقابله با حضور فزاینده نیروهای مسلح روسیه در دریای سیاه در حال افزایش حضور نظامی خود در منطقه دریای سیاه است. این اظهارات پس از آن صورت گرفت که ناوشکن یو.اس.اس کارنی با حرکت به سمت دریای سیاه به ناوشکن یو.اس.اس راس پیوست. هدف این دو کشتی انجام عملیات امنیتی دریایی اعلام شده است.
ثانيا، وزارت دفاع روسیه نيز روز سه شنبه اعلام کرد دو فروند بمب افکن راهبردی تی.یو 95 ام.اس (Tu-95MS) این کشور یک عملیات موفق گشت زنی هوایی بر فراز دریای ژاپن، دریای چین شرقی و همچنین بخش های غربی اقیانوس آرام اجرا کردند. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک از مسکو، جنگنده های اف چهار، اف پانزده و اف شانزده نیروی هوایی ژاپن در چندین نوبت اقدام به رهگیری و اسکورت بمب افکن های روسی کردند. وزارت دفاع روسیه سال گذشته نیز از پرواز جنگنده های نیروی هوایی آمریکا و ژاپن در فاصله ای نزدیک از بمب افکن های این کشور در زمان حضور در آب های آزاد بین المللی خبر داد.
ثالثا، همزمان از سويي شاهد تهدیدات آمریکا مبنی بر اعمال تحریم های جدید علیه مسکو و از سوي ديگر شاهد راي زني هايي براي گسترش ناتو در مرزهاي روسيه هستيم.
اين اقدامات در حالي است که وزیر پیشین دفاع آمریکا در زمان ریاست جمهوری بیل کلینتون امروز با تاکید بر اینکه روسیه دیگر تهدید نیست تصريح کرد: گسترش بیش از اندازه سازمان پیمان اتلانتیک شمالی(ناتو)کارآمدی آن را کاهش خواهد داد. اين اظهارات در واکنش به تصميم احتمالي براي عضویت مقدونیه یا مونته نگرو در ناتو مطرح شده است.
-----------------------------------------
عبدالرضا خليلي