رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با دعوت از محبان اهل بیت علیهم السلام برای غنیمت شمردن فرصت معنوی ایام فاطمیه به منظورمشارکت در توسعه اعتاب مقدسه گفت: ۵ شاخص طرح صحن و شبستان حضرت زهرا (س) را به یک طرح منحصر بهفرد تبدیل کرده است.
وی با اشاره به نامگذاری طرح توسعه حرم مطهر علوی بنام صحن و شبستان حضرت زهرا (س) گفت: شاخص دوم این طرح، زنده کردن نام بانوی دو عالم و ام الائمه در جوار بارگاه منور امیرمومنان است تا یادمانی باشد از بانوی مظلوم و بینشان مدینه.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات اجرای طرح در کمتر از ۵ سال را سومین ویژگی طرح توسعه حرم مطهر علوی برشمرد و افزود: ویژگی چهارم این طرح نیز بهرهگیری از بهترین مصالح با کمترین هزینه است.
پلارک گفت: کمکهای مردم و خیرین برای اجرای این طرح، صرف خرید انواع مصالح، سیمان، آهن، سنگ و... از کارخانههای کشور شد و به این ترتیب برکت نذورات مردم دوباره به چرخه اقتصاد کشور برگردانده شد.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات ترویج فرهنگ و هنر ایران را پنجمین ویژگی طرح توسعه حرم مطهر علوی اعلام کرد و افزود: صحن و شبستان حضرت زهرا (س) که در آینده نزدیک به محل عبادت و بیتوته میلیونها زائر از سراسر جهان تبدیل خواهد شد، موزهای از هنر معماری ایرانی و اسلامی است.
وی با دعوت از محبان اهل بیت علیهم السلام برای غنیمت شمردن فرصت معنوی ایام فاطمیه برای مشارکت در توسعه اعتاب مقدسه گفت: هموطنان علاقهمند میتوانند کمکهای خود را از طریق شمارهگیری کد #۱۱۰*۷۸۰* (ستاره هفت هشتاد ستاره صدوده مربع) اهداء کنند.
ویژگیهای صحن و شبستان حضرت زهرا (س) در حرم مطهر علوی به این شرح است:
صحن حضرت زهرا (س) با زیربنایی در حدود ۲۲۰ هزار متر مربع یکی از مهمترین بخشهای توسعه و ساماندهی فضای حرم مطهر علوی به شمار میرود. ساختمان طرح شامل ۴ طبقه و دارای چندین رواق بزرگ است. علاوه بر آن فضاهای روباز و سبز نیز در این طرح در نظر گرفته شده است.
این طرح در ضلع غربی حرم مطهر در حال اجراست و تا آرامگاه صافی صفا و مقام امام زین العابدین (ع) امتداد دارد.
پروژه علاوه بر فضاهای عبادتی و زیارتی شامل بخش غیر زیارتی است که به این شرح خواهدبود:
ساختمان موزه به منظور نگهداری و نمایش آثار تاریخی و عتیقه جات موجود در خزینهی حرم مطهر
ساختمان بخشهای اداری
کتابخانه آستان با ظرفیت یک ملیون کتاب و مجهز به کارگاه ترمیم نسخ خطی.
همچنین یک شبستان بزرگ به منظور برگزاری دروس حوزوی و سخنرانیهای دینی در این پروژه در نظر گرفته شده است.
مهمترین بخش این پروژه فضای عبادتی و زیارتی آن بوده که ۵۰ درصد از کل مساحت را تشکیل میدهد. فضای عبادتی و زیارتی شامل یک مصلای بزرگ است و تمام خدمات رفاهی از قبیل: مهمانسرای زائران و سرویس بهداشتی و غذاخوری خادمان حرم در آن در نظر گرفته شده است.
ویژگیهای فنی و هنری پروژه
تمامی بخشهای پروژه صحن حضرت زهرا (س) بر اساس ویژگیهای معماری ایرانی اسلامی طراحی شده و به منظور رفاه زائر در این عمارت اسلامی از به کارگیری تجهیزات امروزی از قبیل: پله برقی و آسانسور و سیستم پیشرفته تهویه مطبوع غفلت نشده است.
ساختمان موزه که در پشت فضاهای عبادتی و زیارتی واقع است بر زمینی به مساحت (۳ هزار متر مربع) و در سه طبقه در حال احداث است.
مقابل موزه ساختمان بخشهای اداری و کتابخانه آستان واقع است که با مساحتی متساوی با موزه شامل ۵ طبقه است.
طبقه زیرین پروژه به پارکینگ اختصاص داده شده است و در خیابان واقع بین ورودی صحن فاطمه و آرامگاه صافی صفا تونل بزرگی به منظور تردد خودروها احداث شده است که به مراحل پایانی نزدیک میشود.