نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گفت: تامین امنیت غذایی باید براساس تولیدات داخلی شکل بگیرد از این رو باید استفاده از روش های نوین در کشاورزی مد نظر قرار گیرد.
وی در مورد اینکه با گذشت ۵ سال از سیاست های ابلاغی چه گام هایی در حوزه کشاورزی برداشته شده است؟گفت: اقداماتی در این بخش انجام شده است اما نیازمند این هستیم که برنامه ریزی های دقیق تری در این حوزه انجام دهیم، اگرچه تولید محصولات کشاورزی مربوط به وزرات جهاد کشاورزی است اما دستگاه ها و سازمان های دیگر نیز باید حمایت هایی در این موردانجام دهند.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی با اشاره به اینکه در این بخش پیشرفت های اندکی حاصل شده و جای کار و راه طولانی در پیش داریم، افزود: در مناطق خشک زمین هایی داریم که باید کشتی در آن انجام شود که نیازمند آب نباشد، به عنوان مثال در حال حاضر در استان های غربی کشور نخود کشت می شود که نیاز چندانی به آب ندارد و باید کشت چنین محصولاتی جایگزین آنهایی شوند که آب بری زیادی دارند.
مرادی با بیان اینکه باید علاوه بر نیاز بازار داخل به صادرات نیز توجه کنیم، ادامه داد: در این زمینهمی توانیم محصولاتی این چنینی که آب بری کمتری را دارند کشت کرده و صادرات کنیم به عنوان مثال در ازای صادرات یک کیلو نخود می توانیم ۴ کیلو ذرت با کیفیت را وارد کنیم زیرا این محصول به آب زیادی احتیاج دارد و تولید آن در داخل مقرون به صرفه نیست.
وی گفت: باید بر اساس تحقیقات علمی کشت هایی که نیاز آبی زیادی دارند را شناسایی کنیم و بر اساس آزمایش ها یا دستکاری های ژنتیکی یا موارد این چنینی نیازمندی آب این محصولات را کاهش دهیم که در آینده مشکل آبی در کشور به وجود نیاید.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی افزود: کشاورزانی که در روستاهای دورافتاده به صورت سنتی کشت می کنند باید تحت آموزش قرار بگیرند و روش های نوین کشاورزی را بیاموزند و بدانند با کشت های جایگزین حداقل دو تا سه برابر افزایش تولید محصول خواهند داشت و محصولات آنها قابلیت تجارت و صادرات را نیز پیدا خواهد کرد.