مديرکل امور بينالملل مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با برنامه تلويزيوني کنکاش جام جم با اشاره به درگيري هفته هاي اخير در جنوب يمن گفت :عربستان به دنبال بي ثباتي منطقه با بي دولت سازي است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ حسين اميرعبدالهيان گفت : عربستان براي حفظ امنيت خود و در اين حال بهره برداري از عنصر القاعده در منطقه به خصوص افغانستان ،عراق و سوريه با کمک سيای آمريکا بخش هايي از جنوب يمن را به مقر تروريست هاي مرتبط با القاعده تبديل کرد و در واقع جنوب يمن به حيات خلوت القاعده تبديل شد.
عبدالهيان با اشاره به رفت و آمد راحت تروريست ها با استفاده از راه دريايي به پاکستان و افغانستان و يا زميني به عراق و سوريه افزود : تجاوز عربستان سعودي به يمن باعث شد تا جنوب يمن تبديل به بهشت جديدي براي گروه هاي متنوع تروريست شود در حالي که اين اتفاق هيچگاه در صنعا و شمال يمن رخ نداد چراکه انصارالله و متحدين آن در مبارزه با تروريسم جدي بودند.
مديرکل امور بينالملل مجلس رشد فزاينده تروريسم در جنوب يمن و به طور مشخص در عدن را يکي از پيامدهاي تجاوز عربستان به يمن دانست و گفت عربستان در صدد بود تا مدل استعفاي سعد حريري نخست وزير لبنان را در يمننيز پياده کند براي همين هم سه سال قبل در يمن منصور هادي را مجبور به استعفا کرد تا يمن بي دولت شود و در نهايت با بي ثبات سازي بتواند به اهداف خود برسد.
اميرعبدالهيان در ادامه با اشاره به درگيري نيروهاي تحت حمايت امارات با نيروهاي تحت حمايت عربستان سعودي در جنوب يمن آن را نشانه تمايل امارات براي جداشدن از ائتلاف سعودي در يمن و قدرت نمايي در اين منطقه دانست و گفت : اين درگيري ها نشان مي دهد اختلافاتي که بين اين دو کشور از ابتدا وجود داشت در حال افزايش است و احتمال درگيري هاي بيشتر بين اين ابوظبي و رياض يا جنگ نيابتي بين آنها هم بيشتر خواهد شد.مدير کل امور بينالملل مجلس با انتقاد از ادامه محاصره يمن گفت عربستان به تنهايي قادر به ايجاد و مديريت يک جنگ در منطقه نيست و از همان ابتداي جنگ آمريکايي ها به صراحت اعلام کردند که در جنگ عربستان عليه يمن از سعودي ها حمايت تمام جانبهلجستيکي به عمل مي آورند.
اميرعبدالهيان در ادامه افزود :در واقع فعاليت مثلث تل آويو ، واشنگتن و رياض اجازه تحرک جدي و موثر بين المللي را براي کمک به يمن نمي دهد و تلاش کنشگران منطقه اي و بين اللملي در هفته هاي اخير بيشتر به سمت حل بحران يمن با گزینه تجزيه اين کشور هستند.
*يک بام و دو هواي غرب در موضوع بحرين
مديرکل امور بينالملل مجلس در ادامه گفتگو با برنامه کنکاش با اشاره به برخورد دوگانه غرب در موضوع های منطقه اي گفت در حالي که خواسته هاي مردم بحرين به حق و دموکراتيک است غربي ها در قبال سرکوب آل خليفه سياست سکوت در پيش گرفته اند اما در سوريه خواهان سرنگوني بشار اسد هستند.
اميرعبدالهيان در ادامه با اشاره به نشست چند سال قبل خود با وزير خارجه سابق انگليس گفت در اين نشست در پاسخ به اصرار فيليپ هامون براي برکناري بشار اسد به اين بهانه که وي 9 سال در قدرت است به هامون متذکر شدم بحرين جزيره اي ايراني است که حدود 45 سال قبل از ايران جدا شد و تنها خواست مردم آن برکناري نخست وزيري است که در همه اين مدت در اين سمت بوده است پس چرا انگليس از خواست مردم بحرين حمايت نمي کند؟
* حضور همه بازيگران،شرط سرانجام مناسب مذاکرات صلح سوريه
معاون عربي آفريقايي سابق وزارت خارجه علت به نتيجه نرسيدن مذاکرات گذشته صلح سوريه را کارشکني برخي بازيگران اين ماجرا از جمله عربستان سعودي ، ترکيه ، انگليس و فرانسه و ... دانست.اميرعبدالهيان دور جديد تلاش هاي سياسي در قالب نشست هاي استانه و سوچي با موضوع سوريه را داري يک ويژگي مثبت و يک حلقه مفقوده دانست و گفت ويژگي مثبت اين نشست ها تلاش کشورهاي منطقه براي حل بحران هاي منطقه و ايجاد مناطق کاهش تنش در سوريه بود اما حلقه مفقوده اين تلاش ها عدم حضور برخي بازيگران بحران سوريه در سطح قابل قبول است.
مديرکل امور بينالملل مجلس تاکيد کرد مذاکرات آستانه و سوچي را مي توان يک شروع خوب دانست اما اگر اين مذاکرات با مشارکت ديگر کشورهايي که مي توانند نقش آفريني بکنند و حداقل در بعد منفي و غير سازنده نقش آفريني کردند ، همراه نباشد خيلي نمي توان به سرانجام مناسب مذاکرات اميدوار بود.
**سوريه،نشانه شکست هيمنه صهيونيستها در برابر محور مقاومت
اميرعبدالهيان در ادامه گفتگوي تلويزيوني خود با برنامه کنکاش اتفاقات سوريه را مهندسي معکوس براي مقابله با بيداري اسلامي يا آنچه بهار عربي مي خوانند ، دانست و گفت : اين اتفاقات باعث شده بود اسرائيل در ضعيف ترين وضعيت در منطقه قرار بگيرد و کم کم قدرت مقاومت از مسير دموکراتيک و انتخاب هاي پارلماني و رياست جمهوري که در اين کشورها برگزار مي شد رو به پيش مي رفت .
مدير کل امور بينالملل مجلس در ادامه افزود :شروع درگيري ها از شهر مرزي درعا در سوريه نشانه مداخله خارجي در اين بحران بود هرچند سطحي از مطالبات در درون جامعه سوريه وجود داشت اما هدف نابودي و ويراني کشورهاي حامي مقاومت و درنهايت قدرت گرفتن رژيم صهيونيستي در منطقه بود.
مديرکل امور بين الملل مجلس ادامه داد هرچند کشورهاي حامي محور مقاومت هزينه زيادي در سوريه عراق پرداخت کردند اما نتيجه اش شکست نقشه صهيونيستها بود.
معاون عربي آفريقايي سابق وزارت خارجه با اشاره به سقوط جنگنده صهيونيستي از سوي پدافند ارتش سوريه گفت در شرايط فعلي مقاومت برغم همه چالش ها در بهترين حالت خود است و اتفاقات روزهاي اخير نشان مي دهد دوران قداره کشي صهيونيست ها به پايان رسيده است و مي بينيم که اين رژيم ديگر نمي تواند ادعا ي مقابله با محور مقاومت را داشته باشد.
امير عبدالهيان در ادامه گفت: اقدام سوري ها در سرنگوني جنگنده اسرائيلي نشان مي دهد معادله سياسي و امنيتي آينده در منطقه و در قبال سوريه به نفع صهيونيست ها نيست و هر گونه تحرک اسرائيلي ها با واکنش فوري سوريه مواجه خواهد شد و دوره جديدي از پاسخ ها به تحرکات صهيونيست ها در منطقه آغاز شده است.معاون عربي آفريقايي سابق وزارت خارجه تلاش صهيونيست ها براي ربط دادن ايران به ماجراي سرنگوني جنگنده اسرائيلي را در راستاي پروژه ايران هراسي اين رژيم و همراه کردن ساير کشورها دانست و گفت : اين ادعاها را مي توان در راستاي ادعاي مقامات امريکايي در نمايش موشک ادعايي ارزيابي کرد.
اميرعبدالهيان سياست ايران را حمايت از مظلوم و مردم فلسطين دانست و با اشاره به اقدامات تروريستي رژيم صهيونيستي در ايران همچون ترور دانشمندان هسته اي ادامه داد: حمايت از مقاومت جزو لاينفک تامين امنيت ملي و منطقه اي است.
مدير کل امور بين الملل مجلس در ادامه با اشاره به صحبتهاي دبيرکل حزب الله لبنان درباره راهبرد جديد محور مقاومت و تغيير معادلات منطقه اي گفت : تلاش صهيونيست ها در سالهاي اخير اين بود که با ايجاد گروه هاي تروريستي تمام توان مقاومت را صرف مقابله با اين گروه ها کند و از مبارزه با رژيم صهيونيستي باز دارد اما نتيجه اين اقدامات تحربه بيشتر براي محور مقاومت بود و اکنون مقاومت با دوبال قوي مبارزه با تروريسم و مقابله با صهيونيست ها در عالي ترين سطح خود است.
لابي صهيونيست ها به دنبال جايگزين ترامپ
مديرکل امور بين الملل مجلس در ادامه گفتگو با برنامه کنکاش با اشاره به نفوذ لابي صهيونيستي در دولت آمريکا گفت که اگر حمايت هاي صهيونيست ها نبود دونالد ترامپ نمي توانست به رياست جمهوري برسد.
اميرعبدالهيان اشاره اي هم به يهودي بودن جرالد کوشنر داماد رئيس جمهور آمريکا و همسر ايوانکا ترامپ کرد و گفت : در حالي که کوشنر هيچ تجريه سياسي نداشت اما به پشتوانه حمايت لابي صهيونيستي به عنوان مشاور رئيس جمهور انتخاب شد.مدير کل امور بين الملل مجلس ادامه داد: حاميان کوشنر تلاش ها و ايده هايي را آغاز کرده اند که در صورتي که ترامپ نتوانست به هردليلي يا کهولت سن و يا مشکلات ديگر دوران رياست جمهوري را به پايان برساند و يا براي دور بعد انتخاب نشود چهره جايگزيني را داشته باشند و چه کسي بهتر از ايوانکا ترامپ با پيشينه سينمايي و همسر يهودي.
اميرعبدالهيان البته تاکيد کرد هرچند اين موضوع فرضيه اي بيش نيست اما نبايد قدرت لابي صهيونيستي در آمريکا را دست کم گرفت.برنامه کنکاش کاري از گروه سياسي شبکه جام جم است که شنبه ها عصر براي مخاطبان ايراني خارج از کشور روي آنتن مي رود.