رييس جمهوري کشورمان در ديدار با ايرانيان و دانشجويان مقيم هند در شهر حيدرآباد گفت: رابطه شبه قاره هند با ملت ايران، ويژه و کم نظير است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از حيدرآباد ، رييس جمهوري کشورمان در ديدار با ايرانيان و دانشجويان مقيم هند در شهر حيدرآباد گفت: رابطه شبه قاره هند با ملت ايران، ويژه و کم نظير است.
دکتر روحاني افزود: رابطه شبه قاره هند با ملت ايران ويژه و کم نظير است و تاجران ايراني علاوه بر کالاي تجاري ، کالاي فرهنگي و معنوي به هند منتقل کردند.
وي افزود: آثار تمدني حيدرآباد و هند حاصل تلاش تمدني و مشترک ملت ايران و هند است.
دکتر حسن روحاني با بيان اينکه زبان فارسي مانع خودباختگي فرهنگي است و کرسي هاي زبان فارسي بايد توسعه يابند ، گفت: زبان شيرين فارسي در ديار شبه قاره ، بهتر از همه جا جلوه گر شده است و مي تواند توسعه روابط ايران و هند را شتاب دهد.
رييس جمهور با گراميداشت ايام پيروزي انقلاب اسلامي ، افزود: مردم در 22 بهمن با شور و هيجان سالهاي اوليه انقلاب به خيابانها آمده و با تلاش و اقدام پدران، برادران و يا خودشان در ايام پيروزي انقلاب اسلامي تجديد ميثاق کردند.
دکتر روحاني با بيان اينکه ملت ايران در سال هاي اخير قدم هاي بزرگي در احقاق حقوق خود برداشت ، خاطرنشان کرد: امروز شاهد تلاش ملت بزرگ ايران براي تعالي و توسعه کشور هستيم.
رييس جمهور در ادامه با بيان اينکه رابطه ايران با شبه قاره هند و کشور هند بسيار ويژه است ، اظهار داشت: فکر نميکنم در هيچ جاي دنيا رابطه اي به اين نزديکي بين دو ملت و دو کشور وجود داشته باشد. در اين کشور ، ايرانيان ، قطب شاهيان و ديگر افراد به قدري نفوذ ، محبوبيت و مديريت داشتند که توانستند در اين سرزمين حکمراني کنند و اين اقدامي بسيار ارزشمند و مهم است که عدهاي از ايران به هند آمده و ترتيب شهرها و شيوه اداره و چگونگي مديريت جامعه را از سرزمين خود به اين سرزمين آورده و تجربيات خود را به خوبي به مردم اين کشور منتقل کردند و اين نشان دهنده آن است که ايرانيان در عرصههاي اقتصادي و فرهنگي بسيار فعال بودند.
دکتر روحاني با اشاره به اينکه زبان فارسي مي تواند توسعه روابط ايران و هند را شتاب دهد ، تصريح کرد: تاجران و بازرگانان تنها کالا مبادله نميکنند ، بلکه در جريان فعاليتهاي خود کالاي فرهنگي ، سياسي و مديريتي را نيز انتقال ميدهند.
رييس جمهور گفت: در آثار تاريخي ارزشمندي که در حيدرآباد وجود دارد به خوبي فرهنگ اسلامي و ايراني نمايان است و گذشتگان به خوبي توانستهاند ، فرهنگ، تمدن و اعتقادات ايراني را به اين سرزمين منتقل کنند و امروز هم بايد با بهره گيري از ظرفيتهاي بزرگ فرهنگي که ايرانيان از آن برخوردار هستند ، مسير گذشته را طي کنيم.
دکتر روحاني با بيان اينکه زبان فارسي و فرهنگ ايراني نفوذ گستردهاي در کشورهاي منطقه و شبه قاره هند داشته است ، گفت: زبان فارسي در عراق و حتي ترکيه و دربار عثماني جايگاه ويژهاي داشته است ، اما در دهههاي اخير فارسيزدايي صورت گرفته است. امروز در شرق ايران و شبه قاره هند ، فرهنگ ايران جاري است. در هيچ سرزمين و دياري مانند شبه قاره هند زمينه براي توسعه و گسترش زبان فارسي مهيا نبوده است و در اين سرزمين حتي براي شعر فارسي سبک ويژهاي ايجاد کردند و اين نشاندهنده ظرفيت بالايي است که براي فرهنگ و زبان فارسي در شبه قاره هند وجود دارد.
رييس جمهور با بيان اينکه روابط ايران و هند بايد بسيار نزديکتر و صميمانهتر باشد ، گفت: مردم هند از فرهنگ و آداب و رسوم خود ، حتي در ديار غرب به خوبي صيانت کردند. البته ايرانيان هم در طول تاريخ اين چنين بودند اما انتظار ميرود که بيش از ديگران حامل فرهنگ ، رسوم و اعتقادات کشورمان در سرزمينهاي ديگر باشند و بايد مراقبت داشت تا خودباختگي فرهنگي در زندگي ما نفوذ نکند.
دکتر روحاني خاطرنشان کرد: بايد کرسيهاي زبان فارسي را توسعه دهيم تا زبان فارسي در اين ديار باقي بماند و بايد از ظرفيتي که در سابقه تاريخي دو ملت وجود دارد براي ارتباط و نزديکي هر چه بيشتر دو کشور استفاده کرد.
رييس جمهور گفت: ايرانيان مقيم خارج از کشور ، سفراي ايران محسوب ميشوند که بايد از فرهنگ ايراني در اين سرزمينها صيانت کنند.
دکتر روحاني با اشاره به اينکه مطالبات و درخواست هاي برخي از دانشجويان و ايرانيان مقيم هند پيگيري مي شود ، گفت: از سفير کشورمان ميخواهد که موارد مطرح شده را به مسوولين مربوطه منتقل کنند ، تا اجرايي شود.
رييس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينکه ملت ايران در سالهاي گذشته به ويژه در سالهاي اخير، اقدامات و تلاشهاي بسيار بزرگ و ارزشمندي در حوزههاي اقتصادي ، فرهنگي ، سياسي و احقاق حقوق خود انجام داده است ، گفت: ملت ايران سالها از سوي ديگران تحت تحريمهاي ناحق و ظالمانه قرار گرفته بود که سابقه برخي از اين تحريمها به اوايل انقلاب و برخي نيز به بعد از سال 85 مربوط ميشود. تحريمها فشار زيادي به مردم وارد ميکند ، لذا بايد تلاش کرد تا تحريمها برطرف شود. ملت ايران در 4 سال گذشته اقدامات بسيار ارزشمندي در راستاي احقاق حقوق خود در اين زمينه انجام داده است.
دکتر روحاني افزود: بيترديد اگر از انتقال انرژي توسط کشورمان جلوگيري شود ، ارتباط ما با ديگر کشورها تضعيف ميشود و اکنون ملت ايران با تلاشهاي خود دستکم در اين حوزه حقوق خود را بازپس گرفته و به اندازه سالهاي قبل از 84 نفت ، توليد و صادر ميکند و در بخش گاز و پتروشيمي نيز شاهد رشد و توسعه هستيم.
رييس جمهور با قدرداني از تلاشهاي وزارت خارجه و دکتر ظريف در عرصه سياست خارجي و احقاق حقوق ملت ايران گفت: به واسطه زحماتي که کشيده شد ، به خوبي نشان داديم همانگونه که از قدرت دفاع در برابر متجاوز برخوردار هستيم ، توان سياسي و قدرت مذاکره نيز با جهانيان را داريم و در اين حوزه نيز جايگاه کشورمان در طول سالهاي گذشته هر روز قويتر شده است.
دکتر روحاني گفت: اکنون ايران از ديدگاه سازمان ملل و حتي قدرتهايي که رابطه خوبي با ملت ايران ندارند ، قدرتي تأثيرگذار در منطقه است و هيچ کس در آن ترديدي ندارد. امروز براي آينده ، سه کشور ايران ، روسيه و ترکيه کنار هم قرار مي گيرند تا ثبات و آرامش به منطقه بازگردد و هيچ کس ترديدي ندارد که در مبارزه با تروريسم که خطر بزرگي براي ملتهاي منطقه است ، ملت ايران بود که در برابر اين فاجعه بزرگ ايستادگي کرد و آنها را به عقب راند. البته مردم عراق و سوريه هم نقش مهمي در اين زمينه ايفا کردند ، اما هيچ کس در بزرگي و اهميت نقش ايران در بازگشت ثبات و امنيت به منطقه ترديدي ندارد و اين افتخار بزرگي براي ملت و دولت ايران است.
رييس جمهور خاطرنشان کرد: اکنون آقايي که در آمريکا روي کار آمده ، بيش از يک سال است که تلاش ميکند ، برجام را از بين ببرد و هر چند يکبار اعلام ميکند که آخرين امضاي خود را در اين زمينه ميزند و اينکه يک ابرقدرت در برابر ايران يک سال است که تلاش ميکند کاري انجام دهد و تا امروز نتوانسته ، افتخار بزرگي محسوب ميشود. آمريکاييها در اين مدت هر موقع که خواستند در برابر برجام اقدامي انجام دهند ، هيچکس به جز يک رژيم اشغالگر و يک يا دو کشور کوچک به خواسته او پاسخ مثبت نداده اند و همه کشورها حق را به ايران ميدهند اين نشاندهنده آن است که ملت ايران در مسير پيشرفت و تعالي حرکت ميکند.
دکتر روحاني با بيان اينکه ايران در بخشهاي مختلف صنعتي و اقتصادي طرحهاي قابل ملاحظهاي داشته است ، اظهار داشت: اکنون فولاد ايران در دنيا تأثيرگذار است. تا سال 1404 به ميزان توليد 55 ميليون تن فولاد خواهيم رسيد. در حوزه پتروشيمي نيز جايگاه بالايي داريم. طي دو ماه ، شش واحد پتروشيمي و در دولت يازدهم در پارس جنوبي ، 11 فاز افتتاح شد ، اين در حالي است که تمام فازهايي که از ابتدا تا قبل از دولت يازدهم در پارس جنوبي افتتاح شده ، 10 فاز بود و به فضل الهي در سال آينده چند فاز جديد نيز در پارس جنوبي افتتاح خواهد شد.
رييس جمهور افزود: در دولت يازدهم ناچار بوديم 8 ميليون تن گندم وارد کنيم و در دو سال اخير حتي به اروپا نيز گندم صادر ميکنيم و اين به معناي آن است که ملت ايران در زمينه کشاورزي ، صنعتي، فولاد و ترانزيت در مسير پيشرفت و توسعه قرار دارد.
دکتر روحاني با بيان اينکه جمهوري اسلامي ايران در حوزه ترانزيت نقش بسيار مهمي در آينده ايفا خواهد کرد ، گفت: اکنون شرايط ايران به واسطه اهميتي که به توسعه خطوط ريلي داده شده است ، روز به روز بهتر ميشود و هند از طريق ايران ميتواند به افغانستان ، آسياي مرکزي ، روسيه و اروپا متصل شود.
رييس جمهور با اشاره به پيشرفت ملت ايران در حوزه فناوري اطلاعات ، اظهار داشت: اکنون اينترنت پرسرعت حتي روستاهاي کشورمان را تحت پوشش قرار داده است و 200 هزار شغل طي سالهاي اخير با استفاده از ظرفيت فضاي مجازي ايجاد شده است. هند نيز از کشورهايي است که در حوزه فناوري اطلاعات پيشرفت خوبي دارد و تجار ، فعالان اقتصادي و دانشجويان ميتوانند از اين ظرفيت براي پيشرفت متقابل دو کشور در اين حوزه استفاده کنند و دانشجوياني که در اين حوزه تحقيق ميکنند ، ميتوانند زمينه ارتباطي خوبي بين دو کشور ايجاد کنند.
دکتر روحاني خاطرنشان کرد: ايران و هند در حوزه سياسي و مسايل منطقهاي روابط خوبي دارند و از نظر اقتصادي و تجاري نيز بايد مناسبات و همکاريهاي خود را هر چه بيشتر افزايش دهند و اميدوارم شاهد تحکيم هر چه بيشتر روابط بين دو ملت ايران و هند باشيم.
در اين مراسم تعدادي از دانشجويان و ايرانيان مقيم هند، در سخناني ديدگاهها ، مشکلات و پيشنهادات خود را با رييس جمهور در ميان گذاشتند.