نایب رئیس کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: وزارت بهداشت برای پرداخت بدهی هایش به فکر چاره اساسی باشد که یکی از این تدابیر، عرضه اوراق طولانی مدت به مردم است تا در عوض، پول آن را جای بدهی پرداخت کنند.
وی با اشاره به اینکه همین رقمی هم که اختصاص پیدا می کند، در عمل به صنعت دارو و تجهیزات پزشکی نمی رسد، اضافه کرد: بخش مهمی از این عددی که اعلام شده به بیمارستان ها برای پرداخت بدهی هایشان در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی پرداخت شده است اما در عمل می بینیم که بیمارستان ها آن را تخصیص نمی دهند.
ریاحی گفت: بیمارستان ها هیات امنایی شده اند و این پول هایی که پرداخت شده ردیف ندارد و مسئولان بیمارستان ها شخصا تصمیم می گیرند که چگونه آن را خرج کنند و خود مسئولان وزارت بهداشت هم این مشکل را می دانند؛ وقتی پول به مراکز درمانی پرداخت می شود آن ها تصمیم می گیرند که با آن چه اقدامی را انجام دهند و در عمل می بینیم که پرداختی ها به پرستاران و پزشکان در اولویت قرار می گیرد و در آخر اگر چیزی باقی ماند به بخش دارو و تجهیزات پرداخت می کنند که در عمل هم چیزی گیر کسی نخواهد آمد.
وی با بیان اینکه مشکل دیگر، واریز مطالبات از سوی وزارت بهداشت و دولت و پرداخت بدهی ها به صورت اوراق است افزود: مسئولان می گویند که دو هزار میلیارد تومان از بدهی ها را پرداخت کرده اند اما واقعیت ندارد زیرا پولی پرداخت نشده، بلکه دو هزار میلیارد تومان به صورت اوراق پرداخت کرده اند و در آن ذکر شده است که نسبت به تاخیر سالی 8 درصد خسارت پرداخت می کند که آن هم اتفاقا به صورت اوراق است.
ریاحی گفت: روی این اوراق پرداخت شده، نوشته شده که نامحدود و قابل تمدید است اما این اوراق نقد شوندگی لازم را ندارد و عملا به در کسی نمی خورد؛ اوراقی که بگیریم و در گاوصندوق بگذاریم به چه دردی می خورد؟ این به قول خود آقایان رسید طلب است.
وی ادامه داد: وقتی در جلسه به آقایان وزارت بهداشت می گوییم که اوراق نقد شوندگی ندارند، می گویند قابل معامله هست و شما بلد نیستید این کار را انجام دهید؛ پیشنهاد ما این هست که آنها خودشان این اوراق را نقد کنند و مطالبات ما را بعد از ماهها پرداخت کنند. ضمن اینکه در این مدت هم تورم را شاهد بوده ایم و هم افزایش 30 درصدی نرخ ارز را دیدیم و در مقابل، طلب ما به همان اندازه قبلی آن هم به صورت اوراق قرار است داده شود.