تاکيد آمريکا بر حضور خود در درياي چين جنوبي
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، فرمانده ناو هواپیمابر آمریکایی یو اس اس کارل وینسن، گفت نیروی دریایی آمریکا باید در دریای چین جنوبی حضور ملموس داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ناو هواپیمابر یو اس اس کارل وینسن، این ناو گروه آمریکایی شامل یک اسکادران هوایی و یک رزمناو مجهز به موشک انداز است و مسئولان آن میگویند در حال حاضر یک ماموریت گشت زنی عادی در این منطقه مورد مناقشه دارند. دریای چین جنوبی که یک چهارراه دریایی حیاتی برای تجارت بین المللی محسوب میشود و بر اساس مطالعات صورت گرفته دارای ذخایر نفت و گاز است، به موضوع اختلاف چین با برخی کشورهای منطقه تبدیل شده است. در سالهای اخیر تنش در روابط چین با برخی همسایگانش به ویژه فیلیپین به علت مناقشه بر سر مالکیت جزایر دریای چین جنوبی افزایش یافته است. دیوان داوری بین المللی سال گذشته با صدور حکمی اعلام کرد ادعاهای چین درباره مالکیت دریای چین جنوبی بی اساس است. اما پکن ضمن رد شدید این حکم تاکید کرد این پرونده به طور یکجانبه از طرف فیلیپین در دیوان داوری بین المللی در خصوص مناقشه دریای چین جنوبی تشکیل شده و فاقد اعتبار است.
بسیاری از جزایر مرجانی اسپراتلی که موضوع مناقشه در دریای چین جنوبی هستند در گذشته زیر آب قرار داشتند اما چین مدعی مالکیت کامل بر آبهای این منطقه است و از سال دو هزار و چهارده نیز پروژه لایروبی عظیمی را برای ایجاد جزایر مصنوعی در این آبها به اجرا گذاشته است. آمریکا در واکنش به این مناقشات کشتیهای جنگی خود را برای گشت زنی در نزدیکی این جزایر که تحت کنترل ارتش چین میباشد، اعزام کرده و در توجیه این اقدام خود ضرورت دفاع از آزادی کشتیرانی در منطقه را مطرح کرده است. واشنگتن تاکید میکند که از هیچ طرفی در مناقشات این دریا جانبداری نمیکند، اما آشکارا به کشورهای جنوب شرقی آسیا تمایل دارد و در صدد است با حمایت از این کشورها تاثیر نظامی و اقتصادی چین را در منطقه کاهش دهد. در این اواخر برخی دولت ترامپ را متهم کرده اند که این منطقه مورد مناقشه را به حال خود رها کرده و توجه خود را عمدتا بر مسئله هستهای کره شمالی معطوف کرده است. اما نیروی دریایی آمریکا در پاسخ به این انتقادات و برای اطمینان بخشیدن به متحدان خود در منطقه، روز چهارشنبه چندین خبرنگار را با ناو هواپیمابر یو اس اس کارل وینسن که یکی از قدیمیترین ناوهای هواپیمابر فعال در نیروی دریایی آمریکا است، به منطقه آورد.
آدمیرال جان فولر فرمانده این ناوگروه در جمع روزنامه نگاران تاکید کرد:" حضور آمریکا در این منطقه حائز اهمیت است. بدیهی است که ما در دریای چین جنوبی حضور داریم و عملیات انجام میدهیم. کشورهای حوزه اقیانوس آرام خواستار ثبات هستند و دقیقا به همین علت است ما در این جا حضور داریم. حضور ما در این منطقه محسوس و ملموس است. آمریکا به حضور خود در این جا ادامه خواهد داد. "
دولت آمریکا ژانویه امسال دکترین راهبردی جدیدی منتشر کرد که در آن چین و روسیه به عنوان "تهدیدهای فزاینده" معرفی شده اند. پنتاگون در این سند چین را متهم کرده است دریای چین را نظامی کرده و از ترفندهای اقتصادی برای مرعوب کردن همسایگان خود استفاده میکند. چین تنها یک ناوهواپیمابر در اختیار دارد در حالی که نیروی دریایی آمریکا به یازده ناوهواپیمابر مجهز است. با این حال چین در سالهای اخیر هرگز تمایل و اراده خود را برای تقویت قدرت دریایی خود پنهان نکرده و بر ادعاهای خود در منطقه تاکید کرده است. چین ژانویه امسال اعلام کرد برای دور کردن یک ناوشکن آمریکایی که با گشتزنی نزدیک یک جزیره مورد مناقشه حاکمیت چین را نقض کرده بود، یک کشتی جنگی به منطقه اعزام کرده است.