به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، رانندگان کامیون در نوار غزه در اعتراض به شرایط بد اقتصادی اعتصاب کرده اند. این در حالی است که هماهنگ کننده سازمان ملل در گفتگوهای صلح خاورمیانه گفت: اسرائیل مسئول «شرایط فاجعه بار» در غزه است.
شبکه تلویزیونی پرس تی وی گزارش داد نیکلای ملادینوف در سخنانی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره شرایط وخیم انسانی در غزه صحبت کرد و گفت: آب آشامیدنی در این منطقه کالایی کمیاب است، بیمارستانها تعطیل شده اند و پزشکان دیگر جراحی انجام نمیدهند.
او همچنین گفت: نرخ بیکاری در میان جوانان غزه افزایش یافته و به ۶۰ درصد رسیده است. این رقم پیشتر ۴۷ درصد بود. او خاطرنشان کرد در پی تصمیم آمریکا برای تعلیق ارسال میلیونها دلار کمک برای آژانس امداد و اشتغال سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی، آنروا، اوضاع در این منطقه رو به وخامت نهاده است. از سال ۲۰۰۷، غزه تحت محاصره اسرائیل قرار دارد.
در همین حال، کامیون داران در غزه برای جلب توجه بین المللی به محاصره و مشکلات فلج کننده اقتصادی این منطقه، اعتصاب کرده اند. این در حالی است که شاخصهای اقتصادی در غزه به شدت پایین است.
خبرنگار پرس تی وی گزارش داد این صحنهای است که هر روز در نوار غزه شاهد آنیم. رانندگان کامیون در نوار غزه در اعتراض به شرایط بد اقتصادی و انسانی، به مدت دو روز اعتصاب کرده اند.
یکی از رانندگان کامیون گفت: «شرایط اقتصادی بسیار بد است. به سبب تعطیلی طولانی مدت گذرگاهها دیگر نمیتوانیم گذران زندگی کنیم. رانندگان کامیون حتی نمیتوانند خودروهای خود را تعمیر یا هزینههای خانوادههای خود را تأمین کنند.»
این کامیونها به سوی جنوب و شمال غزه به حرکت در آمدند و مسیرها را به سوی گذرگاههای تحت کنترل اسرائیل مسدود کردند. از زمان محاصره غزه از سوی اسرائیل در سال ۲۰۰۷، این بزرگترین اعتصاب آنها محسوب میشود. فلسطینیان در نوار غزه از نرخ بالای بیکاری و فقر رنج میبرند. شرایط اقتصادی این منطقه با سرعت بالایی رو به وخامت است. رانندگان کامیون مانند شمار زیادی از دیگر شهروندان غزه، نمیتوانند از پس هزینههای خود بر آیند. مقامات بخش خصوصی طی یک کنفرانس خبری، جامعه بین المللی را به ناکامی در لغو محاصره اسرائیل علیه غزه، متهم کردند.
ولید الحوسری رئیس اتاق بازرگانی غزه گفت: «مردم این منطقه با محاصره مواجه اند و شمار زیادی از کسب و کارها تعطیل شده است و صدها کسب و کاراعلام ورشکستگی کرده اند. رانندگان کامیون مانند دیگر شهروندان غزه با مشکل مواجه شده اند و میزان فقر در میان آنها بسیار بالاست.
شرایط کلی اقتصادی و انسانی در این منطقه فاجعه بار است و جامعه بین المللی چشمان خود را به روی مشکلات دو میلیون نفر در غزه بسته است.»
شاخصهای اقتصادی در نوارغزه به سطح هشدار دهندهای رسیده است. اسرائیل ورود بیشتر اقلام را ممنوع کرده است به ویژه کالاهایی که مورد نیاز کارخانه ها، مزارع و دیگرصنایع است. ماهر التبع اقتصاد دان فلسطینی گفت: نوارغزه بایک بحران اقتصادی بی سابقه مواجه است. شاخصهای اقتصادی در این منطقه وخیم هستند. بخش خصوصی درغزه نابود شده است. رانندگان کامیون و افراد شاغل در بخش خصوصی در حال ارسال این پیام برای جامعه بین المللی هستند که این محاصره باید به طورکامل پایان برسد. سیاستهای اسرائیل سبب وخامت اوضاع انسانی در نوار غزه شده است. محاصره غزه از سوی اسرائیل بر همه ابعاد زندگی مردم این منطقه تأثیر گذاشته است. اقتصاد دانان هشدار داده اند اقتصاد غزه در آستانه فروپاشی قرار گرفته است.