زعفران و گیاهان دارویی، جایگزین کشت غلات و پیاز در اصفهان می شود.
مهردادمرادمندبا اشاره به آسیبهای جبران ناپذیر بی آبی درحوزه کشاورزی افزود: با استفاده از روشهای نوین آبیاری، با مدیریت منابع بومی آب در سطح استان و تغییر شرایط، باید نوع کشت و کار را تغییر داد.
قائم مقام سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه قسمت عمده اقلیم زاینده روددر بخش خشک و نیمه خشک واقع شده است، افزود: باید به سمت کاشت گیاهانی که مصرف آب کمتری دارد رفت.
وی گفت: حفظ، احیاء و بهره برداری از منابع آب و خاک متناسب با رویکردهای هیدرولوژیکی، گسترش روشهای نوین آبیاری، تکمیل روش های نوین زهکشی و توسعه کشت های گلخانه ای در دستور کار این سازمان قرار گرفته است تا صیفیجات و سبزیجاتی که به آب کمتری نیاز دارد به روش گلخانه ای تولید شود.
مرادمند با اشاره به نوسانات زیاد در شهر ورزنه در هنگام باز یا بسته بودن رودخانه زاینده رود، گفت: در این شهر لوله گذاریهایی برای آبیاری کم فشار و استخرهای بزرگ برای کنترل منابع آبی در نظر گرفته شده است.
قائم مقام سازمان جهادکشاورزی با بیان اینکه 14هزار هکتار از زمین های کشاورزی به وسیله روش های آبیاری نوین انجام می شود، گفت: کاشت ذرت، جو، پیاز و سیب زمینی در شرایط بی آبی اصفهان علمی نیست و از این پس روی محصولاتی سرمایه گذاری می کنیم که بتوان با صادرات برای شهر و استان درآمدزایی کرد.
وی افزود: گسترش روش های دفع آفات غیر شیمیایی و روش های نوین کشت نشایی نیز در دستور کار است.