رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: دانشگاه علم و صنعت ایران از سوی وزارت علوم به عنوان متولی ارتباطات علمی با آلمان تعیین شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ محمد علی برخورداری در نشست خبری مراسم روز علم ایران و آلمان با بیان اینکه ۸ و ۹ اسفند میزبان مراسمی با عنوان «روز علم ایران و آلمان» خواهیم بود، افزود: این مراسم نتیجه چندین جلسه و رفت و آمد میان مسئولان تراز اول علمی دو کشور است.
رئیس دانشگاه علم و صنعت گفت: ۶۰ نفر از مسئولان وزارت علوم و نهادهای آموزشی آلمان و ۱۵۰ نفر از ۵۰ دانشگاه ایران در این مراسم حضور خواهند داشت.
وی با بیان اینکه گفتگو و برنامهریزی علمی برای انجام دادن همکاریها و ارائه تجربههای موفق گذشته از برنامههای مهم دو روز برگزاری این مراسم است، افزود: انرژی، حمل و نقل، فناوری اطلاعات و ارتباطات، باستانشناسی و پزشکی از مهمترین حوزههای همکاری بین دو کشور به حساب میآید.
برخورداری گفت: مراسم اختتامیه، نقطه آغاز همکاریهای جدی و اجرای طرحهای مشترک در سال ۹۷ خواهد شد.
وی با بیان اینکه ۲۳ طرح بین وزارت علوم ایران و آلمان در حال اجراست و مبلغ هر طرح بستگی به پیشنهاد مجریان خواهد داشت، افزود: بعد از داوری طرحها، تصویب و به مرور تخصیصسازی میشود، برآورد اولیه ۴۰۰ هزار یورویی از طرف ایران و همین مبلغ از طرف آلمان برای تامین اعتبار صندوق مشترک پژوهشی وجود دارد، البته این اعتبار هنوز نهایی نشده است.
برخورداری گفت: سیستم هر دو کشور ایران و آلمان اینطور نیست که یک بودجهای تخصیص داده شود و شروع به کار کنیم، بلکه طرح ابتدا پیشنهاد داده میشود، برآوردهای اولیه صورت میگیرد و پس از تصویب طرح در مراحل اجرا، پرداخت هزینه آن نیز آغاز میشود.
وی افزود: مسائل و مشکلاتی در کشور وجود دارد که باید دانشگاهها و پژوهشگاهها آنها را برطرف کنند، مطمئنا این مشکلات باید براساس دانش رفع شود. موضوعاتی همچون بحران آب، ریزگردها و مسائل زیست محیطی در این همکاریها به صورت جدی پیگری خواهد شد.
رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: صندوق مشترک پژوهشی میان دو کشور ایجاد شده است و طرحهایی نیز از قبل تعیین شده و پیشنهادهایی برای اجرای طرحهای جدید نیز در این مراسم به بحث گذاشته میشود تا به توافق نهایی درباره تصویب و اجرای آنها برسیم.
برخورداری همچنین با اشاره به مسئله بودجه دانشگاهها افزود: درست است که ما کمبود بودجه داریم، ولی این دلیل نمیشود که دست روی دست بگذاریم و هیچ کاری نکنیم.
رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران ادامه داد: قرار نیست همیشه همهچیز آماده باشد و بعد ما حرکت کنیم، بودجه دولتی کفاف اجرای برنامههای دانشگاهها را نمیدهد و باید خود دانشگاهها نیز فعالیتهایی برای درآمدزایی داشته باشند.
وی گفت: دانشگاه علم و صنعت ایران نیز در این راستا قراردادهایی را با نهادهای مختلف منعقد کرده است تا با اجرای آنها هم آموزش مناسب را ارائه دهد و هم درآمدزایی برای دانشگاه داشته باشد.
رئیس دانشگاه علم و صنعت درباره همکاری دانشگاههای خارجی افزود: بیشترین جذب دانشجوی خارجی معمولا در دانشگاههای جامع مثل دانشگاه تهران صورت میگیرد، دانشگاه علم و صنعت ایران که یک دانشگاه مهندسی است، کمتر میتواند دانشجویان مهندسی سایر کشورها را جذب کند.