تمام دستگاه ها زمین های خود را رایگان برای مسکن واگذار کنندرئیس جمهور گفت: تمام دستگاه ها زمین های خود را برای توسعه مسکن به وزارت مسکن واگذار کنند.
آقای روحانی در ادامه نشست مشترک با استانداران و فعالان اقتصادی افزود: یک دستگاهی در یک استان یا شهری ده ها قطعه زمین بزرگ دارد که از 10 تا 15 سال پیش در اختیار دارد گاهی هم از قبل از انقلاب که می خواهد چیزی در آن درست کند، دولت متعهد می شود آن دستگاه زمانی که برای آن هدفش زمین بخواهد زمین در اختیارش قرار دهد.
وی گفت: این زمین را من دنبال می کنم شما استانداران هم دنبال کنید در تمام استان ها مخصوصاً زمین هایی که کنار بافت فرسوده است.
رئیس جمهور افزود: ما باید بافت های فرسوده را برای نشاط، زندگی و سلامت مردم تغییر دهیم و خانه ای که 40 - 50 متر بیشتر نیست و نمی شود در آن زندگی کرد و حتی اگر فردا زلزله ای بیاید خدایی ناکرده سلامتشان، جانشان را از دست می دهند و ما مسئولان از حالا باید به فکر بافت فرسوده و مردم باشیم و اگر زمینی را شما مجانی در اختیار بگذارید، تشویق کنید بافت فرسوده را به جای آن خانه به آنها واحدی دهید 20درصد بیشتر از فضای مسکونی خودش در این صورت یک خانه نو سالم با ارزش بیشتر، ثروت بیشتر، بهداشت بیشتر، زندگی راحت تر در برابر زلزله و حوادث و با مصرف انرژی کمتر در ساختمان جدید در اختیار آنها قرار گیرد و یک توسعه گر یا سرمایه گذار هم روی آن زمین ساختمان می سازد با پول خودش یا از طریق بانک، و یک ساختمان در این بافت فرسوده می سازد.
آقای روحانی گفت: یک برابرش واگذار می شود به خانه هایی که در بافت فرسوده قرار دارد و نصف آن هم توسعه گر به فروش می رساند برای خرجی که کرده است.
وی افزود: در فروش هم تضمین می کنیم در زمان سریع بتوانیم آن 50 درصد را به فروش برسانیم.
رئیس جمهور گفت: از چه طریقی تضمین می کنیم؟ از طریق وام ارزانقیمت به خانه اولی ها.
آقای روحانی افزود: یعنی همه جوان هایی که می خواهند خانه بخرند و خانه اولی هستند یک مقدار پول در بانک می گذارند، ما در این بخشی که صحبت می کنیم واحدهای مسکونی را به او می دهیم و با وام بانکی با بهره 6 درصد تشویق می شوند همه برای اینکه خانه دار شوند، در واقع ما هم خانه اولی ها و جوان ها را سریع خانه دار می خواهیم بکنیم و هم می خواهیم بافت فرسوده زندگی راحت پیدا کند، هم می خواهیم سرمایه گذاری در این زمینه انجام گیرد و همه صنایعی که در بخش مسکن و ساختمان هستند به حرکت درآیند.
وی گفت: ما برنامه ریزی کردیم که دستگاه های مسئول برای حداقل صد هزار واحد در سال 97 فعالیت خود را آغاز کنند که این میزان باید در سال های بعد بیشتر شود، در تمام شهرها این اتفاق باید رخ دهد، هر جا زمین هست اگر مال هر دستگاهی است اطلاع دهید، به وزارت کشور به ما اطلاع دهید، باید آن زمین را واگذار کرد، شهرداری ها هم زمین های زیادی دارد باید در این خصوص سرمایه گذاری کند.
رئیس جمهور ادامه داد: ما وقتی این زمین را ساختیم آن بافت فرسوده تخریب می شود و وقتی تخریب شد یک فضای جدید در زمین جدید در اختیار ما قرار می گیرد و همه دستگاه های مسئول در بافت فرسوده مسئولیت دارند یعنی آب و برق باید به نزدیک آن ساختمان رسانده شود، شهرداری ها مسئولیت دارند.
وی افزود: وزارت نفت مسئول رساندن گاز به در آن خانه است، وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت مسئولیت دارند که خدمات لازم را و بخشی از بودجه خود را حدود 10 تا 15 درصد در این خصوص هزینه کنند و این یک حرکت بسیار بزرگ است که اگر به درستی در آن مسیر باشیم می توانیم 200 هزار تا 300 هزار شغل سال آینده ایجاد کنیم و همه استانداران به عنوان یکی از برنامه های مورد تاکید دولت دوازدهم به آن نگاه کنند و خیلی به راحتی می توانیم از این طریق اشتغال ایجاد کنیم و می توانیم شهر را تغییر دهیم.
رئیس جمهور گفت: البته ممکن است در بافت فرسوده دو تا ساختمان تاریخی هم باشد که باید آنها را مرمت و حفظ کنیم زیرا ساختمان تاریخی فرهنگ است و باید حفظ شود اما آنچه در بافت فرسوده و جنوب شهر می بینیم چیزی است که نه بافت تاریخی است نه به فرهنگ مرتبط است.
موضوع مسکن؛ یکی از تحولات بزرگ سال آینده
رئیس جمهور با اشاره به ایجاد اشتغال از مسکن گفت: این موضوع در کنار اشتغال روستایی، مشاغل فناوری ارتباطات، صنعت و کشاورزی اهمیت دارد.
آقای روحانی افزود: بحث کم شدن مصرف آب از ایجاد اشتغال هم مهم تر است. در بحث آمایش، بخش مهمی به مصرف آب برمی گردد که امسال، سال آینده و ده سال بعد چقدر آب داریم.
رئیس جمهور با فرض اینکه خشکسالی همچنان ادامه دارد، گفت: امید به نزول رحمت الهی داریم؛ اما فعلا خشکسالی است و بر این مبنا برنامه ریزی می کنیم.
آقای روحانی با تاکید بر اینکه موضوع مسکن یکی از تحولات بزرگ سال آینده است، ادامه داد: مسأله مهم دیگر سلامت مردم و محیط زیست است. محیط زیست سختگیری هایی از قبل می کرد که وزیر صنعت و معدن بعلاوه چند دستگاه دیگر شاکی بودند. گاهی حق با سازمان محیط زیست و گاهی با دستگاه های دیگر بود؛ اما پرونده های زیادی از قبل مانده بود.
وی گفت: آقای کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کار مهمی را شروع کرد که تقریبا همه موارد اختلاف را حل کردند. او در گزارش اخیر گفته است که درباره چند مسأله مهم باید شورای عالی محیط زیست تشکیل بدهیم. ایرادی ندارد، این شورا را تشکیل می دهیم تا در چند جلسه مشکلات حل شود.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در گزارش محیط زیست آمده است که ظرفیت 176 هزار شغل جدید ایجاد می کنیم، افزود: گاهی خودمان مانع شغلیم، ابتدا باید موانع را حل کنیم. یک سرمایه گذار قصد سرمایه گذاری در ایران داشته باشد، باید ببینید چه بلاهایی سرش می آید. از همانجایی که باید زمین را تحویل بگیرد، مشکلات آغاز می شود.
آقای روحانی با برشمردن مشکلات گفت: منابع طبیعی، محیط زیست و در نهایت بانک ها مشکلات را آغاز می کنند. اجازه کار نمی دهیم و دولت باید این موانع را برطرف کند.
باید مقررات دست و پاگیر سرمایه گذاران را برداریم
رئیس جمهور گفت: باید مقررات دست و پاگیر را برای سرمایه گذاران برداریم و شرایط به گونه ای شود که سرمایه گذار خارجی بدون مراجعه به کشور بتواند سرمایه گذاری کند.
آقای روحانی در ادامه سخنانش افزود: در دولت یازدهم گزارش نهایی این بود که 400 مانع را برای رونق اشتغال و سرمایه گذاری برداشته ایم و می دانم این 400 مانع در برابر صدها و هزاران مانع دیگر چیزی نیست.
رئیس جمهور گفت: این وظیفه آقای انصاری است و باید بنشیند و این مشکلات را حل و فصل کند و باید به نقطه ای برسیم که سرمایه گذار در خارج بدون مراجعه به کشور بتواند سرمایه گذاری کند و لازم نباشد خودش بیاید و باید از طریق اینترنت موافقت نامه ها را بگیرد و از طریق دولت الکترونیک بتواند همه کارها را انجام دهد؛ شریک خود را در ایران از طریق اینترنت و فضای مجازی پیدا کند بدون اینکه بخواهد وارد ایران شود. این درست است و آن موقع ما داریم سرمایه گذاری می کنیم.
وی با طرح این سوال که سرمایه گذاری چقدر باید زمان ببرد؟ گفت: کسی که می گوید می خواهم سرمایه گذاری کنم یک هفته، ده روز، یک ماه، دوماه، سه ماه چند ماه باید معطل شود؟
آقای روحانی به جاذبه های فراوان کشور برای سرمایه گذاری اشاره کرد و افزود: ما نیروی تحصیل کرده، انرژی و جایگاه جغرافیایی مهم داریم و کنار آبهای آزاد قرار گرفته ایم و ریل و جاده داریم و خیلی از امکانات در کشور ماست که می تواند سرمایه خارجی را جذب کند.
رئیس جمهور گفت: ما امنیت کافی داریم و همه اینها مهم است اما باید مقررات دست و پاگیر را برداریم و این مقررات به همه وزارتخانه ها مربوط است و سازمان اداری و استخدامی هم باید به سهم خود هرچه لازم است در دولت بیاورد تا تصویب کنیم و اگر جایی نیاز بود لایحه ای بفرستیم نمایندگان مجلس کمک کنند.
آقای روحانی افزود: ما باید این کار را انجام دهیم و حرکت بزرگی ایجاد کنیم.
تأکید رئیس جمهور بر ایجاد تحول در زمینه محیط زیست
رئیس جمهور گفت: در زمینه محیط زیست، باید تحول ایجاد شود، چه آنجایی که مواجه با ریزگردها هستند و چه جایی که آلودگی هوا وجود دارد، باید برای سال آینده در همه این زمینه ها تحول بزرگی ایجاد کنیم.
آقای روحانی با اشاره به اینکه سال گذشته 12 هزار هکتار مالچ پاشی شده است افزود: در این زمینه باید سال آینده چندین برابر انجام شود و در جاهایی که گرد و غبار برمی خیزد، باید نهالکاری صورت گیرد که در این زمینه وزارت جهاد کشاورزی در خوزستان کار بزرگی انجام داد.
رئیس جمهور با اشاره به فریاد زیست محیطی کشور خاطرنشان کرد: تالاب ها فریاد می زنند، دریاچه های نیمه خشک هم فریاد می زنند، سرزمین ما سرزمین گرد و غبار است و فریاد می زند که ما را مرطوب کنید، از طرف دیگر در شهرهای بزرگ به خصوص در فصل سرما وارونگی وجود دارد که ما باید آلوده کننده ها را کم کنیم .
آقای روحانی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در این زمینه گفت: در مسأله تحرک و نوسازی در ناوگان حمل و نقل روندی داشتیم که باید چند هزار کامیون نو تحویل می دادیم و کامیون فرسوده می گرفتیم اما همیشه عقب بودیم، به همین خاطر تصمیم داریم ظرف چند ماه راه نوسازی ناوگان را یکجا فراهم کنیم، برای این کار دولت تعهد کرده است که اگر مردم کامیون و اتوبوس فرسوده خود را تحویل دهند، همزمان با نصف قیمت، خودروی نو تحویل می گیرند.
رئیس جمهور افزود: باید به محیط زیست کل ملت ایران کمک کنیم، سپس به خانواده این ملت کمک کنیم و بعد از آن سلامت جاده ها را بالاببریم، در این زمینه اگر صنعت خودروسازی ما توان داشته باشد ما تمام منابع لازم ارزی را تامین می کنیم تا ماشین های نو را به نصف قیمت به مالکان کامیون های فرسوده تحویل دهیم که باید وزارت صنعت تمام توان خود را بگذارد تا در سال 97 بتواند خودروهای مورد نیاز را تامین کند.
آقای روحانی در خصوص مهارت آموزی نسل جدید در آموزش و پرورش و دانشگاه ها خاطرنشان کرد: باید این مهارت آموزی بالا برود تا دانشجویی که فارغ التحصیل می شود یک مهارتی داشته باشد. ما باید مدیران بخش خصوصی را از این نسل آماده کنیم این اساس کار است برای تحول و اشتغالزایی.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه سال آینده باید سال نشاط شود خاطرنشان کرد: باید جوان ها احساس کنند که میدان برای فعالیت آنها فراهم است، باید هر چه سریع تر جوان ها را به مدیریت بیاوریم و حداقل هر وزیری دو جوان را به رده بالا بیاورد.
آقای روحانی همچنین به نقش زنان و قومیت ها در زمینه اشتغال اشاره کرد و گفت: مذاهب، ادیان و اقوام مختلف باید جذب جامعه شوند و کسی نباید حس کند که برای قومیت و یا لهجه اش مشکلی وجود خواهد داشت؛ باید احساس کنند همه مسئولان با نظر واحد به آنها نگاه می کنند.