امروز سالگرد شهادت سردار جاویدالاثر علی قوچانی فرمانده تیپ یکم لشکر 14 امام حسین(ع) است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ گردانش معروف بودبه گردان خط شکن،هرجا کسی نمی توانست عملیات کند،قوچانی داوطلب می شد.
بعضی وقتها انسان خود را در راهی میبیند که در آن راه یا باید کشته شدن در راه خدا را انتخاب کند یا سر تعظیم در برابر غیر خدا فرود آورد. مردان خدا اولین راه را انتخاب میکنند... (فرازی از وصیت نامه سردار شهید قوچانی)
علی قوچانی سال 1342 به دنیا آمد،از کودکی با کاستیها و سختیها انس گرفت و سازندگی او از همین دوران آغاز شد.در دوران نوجوانی، مقارن با دوران انقلاب ،در تظاهرات شرکت و اعلامیههای حضرت امام خمینی (ره) را پخش میکرد. پس از انقلاب برای کمک عازم مناطق محروم سمیرم و بویین و میاندشت شد. وقتی درگیریهای غرب کشور بالا گرفت، علی که حالا 17 ساله بود بعد ازآموزش نظامی عازم دهگلان کردستان شد. هنوز غائله کردستان ادامه داشت که دشمن بعثی، مرزهای کشور را آماج گلولههای خود قرار داد. سردار قوچانی به همراه گردان مسلم عازم جبهه جنوب شد، حالا سردار شهید حسین خرازی جوانی را یافته بود که علاوه بر گذراندن دوره آموزش نظامی عمومی و تکاوری از هوش و ذکاوت بالایی برخوردار بود.
نقش سردار شهید قوچانی در دفاع مقدس
در دوران دفاع مقدس، اولین عملیاتی که سردار قوچانی 18 ساله در آن شرکت داشت، عملیات فرماندهی کل قوا بود.در جبهه تکیه گاه خوبی برای رزمندهها بود، شجاعت و جذبه اش دلگرمی خاصی به بچه ها میداد.
وی در مدت شش سال حضور در جنگ تحمیلی در عملیات های ثامن الائمه ، طریق القدس،علی بن ابی طالب(ع) ، فتح المبین و بیت المقدس ، فرماندهی گروهان را بر عهده داشت یا فرماندهی گردان.
در عملیات رمضان به عنوان فرمانده محور عملیاتی و فرمانده تیپ انتخاب شد و همچنان در عملیات محرم ، والفجر1 ، والفجر 2 و والفجر4 بر این مسئولیت بود . در عملیات خیبر در مرحله دوم در طلائیه به علت حساسیت منطقه و نقش کلیدی که این محور در کل عملیات داشت ، به دستور سردار خرازی ، ،قوچانی 20ساله به فرماندهی یک گردان خط شکن پیشتاز ، منصوب شد .
در دوران دفاع مقدس، سردار قوچاقی بیش از 12 بار مجروح شد، صورتش بر اثر ترکش، شکافی برداشته بود که تا آخر جای آن باقی بود . پاهای او بارها در اثر تیر و ترکش، شکسته شد و هر بار قبل از حمله، خودش گچ پاهایش را باز میکرد و خود را به جبهه میرسانید.
در بیشتر حمله ها نقش حیاتی و حساس داشت و با اینکه فرماندهای رشید و کارساز بود، بسیار گمنام و ناشناس بود و خود را خدمتگزار کوچک رزمندگان میدانست.
سالها شرکت فعالانه و مستمر او در جبهه و درگیری با گروههای محارب و منافق در جنوب و غرب، از او فرماندهای ساخته بود: شجاع، صبور و رازدار، زاهد شب بود و شیر روز، بارها تا مرز شهادت پیش رفت.
منافقان او را شناسایی کرده بودند چند بار به جان اوسوء قصد شد، هر وقت مرخصی میآمد پیگیر کارهای جنگ و شناسایی منافقان و عوامل ضد انقلاب بود که در داخل شهرها فعالیت میکردند.
نیم نگاهی بر زندگی فرمانده گمنام و سلحشور
سردار قوچانی سال 1363 برای انجام حج واجب به مکه مکرمه مشرف شد و پس از انجام حج با دختری که شرایط زندگی وی را پذیرا بود ، ازدواج کرد ؛ ولی زندگی مشترکشان بیش از شش ماه به درازا نکشید و ثمره آن دختری به نام زینب بود که هیچگاه پدر قهرمان خود را ندید.
در دوران دفاع مقدس ،مرخصی که میآمد تمام کارهایش را با دو چرخه انجام میدادو میگفت:"وقتی آقای خرازی به عنوان فرمانده لشکر14 امام حسین(ع) از ماشین بیت المال استفاده نمیکند چطور انتظار دارید من این کاررا بکنم." هرگز از سرکشی به خانواده شهدا غافل نمی شد.
سعی میکرد ایام مرخصی را روزه بگیرد، می گفت: "شاید دیگر وقتی برای گرفتن روزههای قضا نداشته باشیم."
گفت و گو با خانم نجفی مادر شهید سردار قوچانی که خانه اش را موزه خاطرات فرزند شهیدش کرده، در همین دو جمله خلاصه می کنیم که او علی را از نوجوانی جزو شهدا می دانست و احترام خاصی برای فرزندش قائل بود و پس از شهادت هم سردار شهید خرازی گاهی برای دلجویی به نزد مادرش می رفت و یک روز به مادرش گفت: "حسین خرازی، بدون قوچانی، حسین خرازی نیست، از وقتی علی شهید شده است ماندن برای من خیلی سخت است."
نحوه شهادت سردار قوچانی
سال 1364،بیست و چهارم بهمن، روز چهارم عملیات والفجر 8 بود و تنور عملیات حسابی داغ ،همین که متوجه شد ظهر شده رو به بچه ها کرد و گفت:وقت نماز است ، انگار نمی خواست بچه ها نماز نخوانده شهید شوند.
آتش توپ خانه دشمن به همراه حملات شیمیایی شدید شده بود ؛ قرار شد بچه های گردان حضرت ابوالفضل(ع)یک کیلومتر عقب نشینی کنند، سردار قوچانی که مسئولیت محوررا بر عهده می خواست با خاطری جمع تا آخرین نفرات را به عقب برگرداند، همه جا راسرکشی کرد اما سر راه ام القصر ،تانک های دشمن آخرین نفری که قصد عقب نشینی از خط را داشت مورد هدف قرار دادند.
سردار قوچانی در 22 سالگی، در عروجی آسمانی، تماشاگر راز شد و با گلوله مستقیم تانک به شهادت رسید و همان طور که خودش آرزو داشت پیکری از او به جا نماند و جاویدالاثر شد.
سردار شهید حاج علی قوچانی فرمانده تیپ یکم لشکر 14 امام حسین(ع) بود؛زمانی که خبر شهادتش را به سردار حسین خرازی فرمانده لشگر دادند با چشمانی پر از اشک و با صلابت خاصی گفت :" بنویسید حاج علی قوچانی مالک اشتر لشکر بود."
پس از ده سال که پیکر پاک سردار علی قوچانی پیدا شد ،پیکرش را در گلستان شهدای اصفهان ، قطعه کربلای 5 در کنار سردار شهید حسین خرازی به خاک سپردند.
نگارنده: سیده پروین امامی
انشاالله شفیع مادرقیامت باشند
امروز چله شهدا به نام شماست و من با خوندن این متن متوجه رشادت و شجاعت شما شدم
ازتون میخوام در دنیا حاجتمو که هم نام شماست از اباعبدالله بگیرین و در اخرت هم شفیعم باشین