روزنامه چاپ سرزمين هاي اشغالي نوشت : ايران و حزب الله مي توانند در فضاي سايبري با تهديدهاي تل آويو مقابله کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از جروزالم پست ؛ با توجه به رويدادهاي پايان هفته جاري که موجب شد تل آويو خطرهاي جنگ آتي را تجسم نمايد، ميدان نبرد جنگ سايبري بار ديگر در کانون توجه و ارزيابي قرار گرفته است. متاسفانه در ارزيابي خطرهاي سايبري که دشمنان اسرائيل مي توانند با استفاده از آن تل آويو را تهديد کنند، با فهرستي بسيار طولاني روبرو هستيم و لذا ساده تر اين است که فرض کنيم دشمنان تقريبا هر آنچه بخواهند مي توانند انجام بدهند و تنها با بيان چند مورد بسنده مي کنيم که آنها از پس انجام دادنش بر نمي آيند.
تمرکز اصلي در اينجا بر حزب الله و ايران است که در حوزه سايبري خيلي پايين تر از اسرائيل قرار دارند اما در ميدان بازي تهديدهايي جدي به شمار مي آيند. ميدان بازي جايي است که حملات سايبري تند و چابک تقريبا هميشه در برابر دفاع سايبري که به ناچار آهسته و خمود است پيروز مي شود.
جروزالم پست ماه مه گذشته گزارش داد: دشمنان اسرائيل اين توانايي را دارند که هواپيماهاي نيروي هوايي از جمله پيشرفته ترين و نو ترين هواپيماي اف - 35 را نيز هک کنند.
در گزارش جروزالم پست همچنين آمده بود پروژه اي براي جايگزين کردن موتورهاي هوشمند با موتورهاي محصور و بي صدا آغاز شده تا اگر هکرها حمله کردند تنها اطلاعات را هک کنند نه موتورها را.
آنگونه که در گزارش سال گذشته جروزالم پست آمده است: « شق ديگر اين ماجرا آن است که ژنرال يير کوهن گفت: « ارتش اسرائيل مي تواند با استفاده از تسليحات سايبري کل اسکادران هواپيمايي دشمن را از کار بياندازد.»
هواپيماهاي بدون سرنشين اسرائيلي را هم مي شود هک کرد و پيشتر چنين اتفاق هايي افتاده است. از سال 2011 تا 2014 مگاد بن جواد اويده ، هکر بزرگ جهاد اسلامي ، هواپيماهاي بدون سرنشين اسرائيل را که بر فراز نوار غزه پرواز مي کردند و بخش هاي فراواني از شبکه فرودگاه بن گورين را هک کرد. آمريکا و انگليس هم در گذشته هواپيماهاي اف - 16 و هواپيماهاي بدون سرنشين اسرائيلي را براي دستيابي به اطلاعات شان هک کرده اند.
هکر جهاد اسلامي تنها توانست به اطلاعات دسترسي پيدا کند اما نتوانست کنترل هواپيماها را بدست بگيرد. اما آيا ايران و حزب الله که از توانايي هاي بيشتري برخوردارند مي توانند هواپيماي بدون سرنشين اسرائيلي را ضد خود اسرائيل به کار گيرند؟
اداره امنيت ملي آمريکا در سال 2016 هک شد و برخلاف درس هايي که از آن تجربه آموخته بودند سازمان اطلاعات مرکزي آمريکا (سيا) هم در ابتداي سال 2017 هک شد. آيا امکان دارد شبکه يا ارتباطات شين بت ( دستگاه امنيت داخلي اسرائيل) يا نظاميان ارتش که به هدف گيري و حمله هايي هوايي از زمين ياري مي رسانند هدف حمله هکرها قرار بگيرند؟
در بهار 2016 ، آمريکا پذيرفت ايمپلنت هاي سايبري در شبکه هاي داعش قرار داده تا بتواند رفتارها و فرمان هاي تروريست ها را همانند سازي کند و تغييرات کوچکي در شبکه هاي آنان ايجاد نمايد تا مسير تروريست هاي داعش را به گونه اي تغيير بدهد که در معرض حملات زميني يا هواپيماهاي بدون سرنشين قرار بگيرند.
آيا هکرهاي دشمن مي توانند از همين فن آوري ضد اسرائيل استفاده کنند همانگونه که ويروسي تهاجمي استاکس نت که بدست آمريکا و اسرائيل ساخته شده بود براي حملات سايبري ضد آمريکا و اسرائيل به کار گرفته شد؟
ديگر خطرهاي سايبري که درباره آنان بحث و تبادل نظر شده ، حمله هکرهاي دشمن به موشک هاي اسرائيلي ، دفاع موشکي و يا حتي سيستم هاي هشدار حمله ي هسته اي است.
جروزالم پست در ابتداي ژوئن سال 2015 گزارش داد ژنرال پنچاس بارل بوچريس ، ژنرال بازنشسته ارتش اسرائيل و رئيس پيشين واحد 8200 گفت: اسرائيل اين توانايي را دارد راکت هاي پيشرفته رايانه اي حزب الله را هک کرده و خطر آنها را خنثي سازد.
بار ديگر ، منطق اين را مي گويد که بيشتر سلاح هاي سايبري که آمريکا و اسرائيل ضد دشمنان به کار مي گيرند پس از گذشت مدتي دشمنان خواهند توانست همان سلاح را در حملات سايبري خود ضد آمريکا و اسرائيل استفاده کنند. در کشورهاي اروپايي ، بويژه نيروگاه هاي هسته اي ، بيمارستان ها ، پست هاي انتقال نيرو ، ذخاير آب و شرکت هاي داروسازي هدف حمله سايبري قرار گرفته و هک شده اند. تا اين تاريخ ، اين حملات آنقدر گسترده نبوده است که جان جمعيت غيرنظامي بزرگي را در معرض خطر قرار بدهد اما مقام هاي سايبري مي گويند بايد انتظار چنين حملاتي را داشت و اين اجتناب ناپذير است.
تا امروز ، ايران و حزب الله نتوانسته اند آنگونه که روسيه و چين موفق شده اند آمريکا و اروپا را هدف حملات سايبري قرار داده و هک کنند به اسرائيل حتي نزديک بشوند.
همچنين ، اسرائيل اين فرصت را داشته که بسياري حملات سايبري را بررسي کند و بتواند دفاع بهتري در برابر چنين حملاتي بسازد. دست آخر اينکه ، توان حمله سايبري اسرائيل هنوز هم بر توان دشمنانش سايه انداخته و با يک پاتک مي تواند حملات سايبري دشمنان را به گونه اي پاسخ بدهد که اثري موقتي هم نداشته باشند. اما در نگاه به تهديدهاي سايبري سال آتي، هواپيماهايي بدون سرنشين ايراني و راکت هاي حزب الله ، تنها شگفتي هايي نخواهند بود که اسرائيل ممکن است روبرو شود.