به مناسبت سالگرد پيروزي شکوهمند انقلاب اسلامي، نشست «ايران پس از انقلاب» به همت رايزني فرهنگي کشورمان در ژاپن برگزار شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به مناسبت سالگرد پيروزي شکوهمند انقلاب اسلامي، نشست «ايران پس از انقلاب» به همت رايزني فرهنگي کشورمان در ژاپن برگزار شد.
در اين نشست ديوسالار، رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران، حجتالاسلام والمسلمين ساوادا، معاون جامعه المصطفي(ص) و جوانمردي از فارغ التحصيلان ايراني در سخناني به تشريح ديدگاههاي خود در اين خصوص پرداختند.
ديوسالار، در سخناني با اشاره به وقوع انقلاب اسلامي ايران که بر خلاف بسياري از انقلابها، شعارهاي مبتني بر آزاديخواهي، عدالتطلبي و ارزشهاي ديني داشته است، گفت: اين انقلاب و ديدگاهها و شعارهاي مطرح شده از سوي امام خميني(ره) و مردم داراي ديدگاههايي مبتني بر ارزشهاي ديني و اخلاقي، استقلالخواهي و عدالتطلبي بوده است که کمتر نمونهاي از آن را ميتوان در ديگر انقلابها که بيشتر جنبههاي اقتصادي را مد نظر قرار داده اند مشاهده نمود.
ديوسالار، در ادامه به سابقه تمدني ايران اشاره و تاکيد کرد: ايران با پشتوانه فرهنگ و تمدن غني که کمتر ميتوان نظير آن را يافت، همواره خواهان ايجاد صلح و آرامش در جهان و پرهيز از خشونت و افراطگرايي بوده و هست و بسياري از ايرانشناسان ژاپني در تاليفات خود به خصوصيات منحصر به فرد فرهنگي ايرانيان اشاره نمودهاند.
در ادامه اين نشست حجتالاسلام والمسلمين ساوادا، نيز طي سخناني گفت: ايران قبل از انقلاب به صورت شاهنشاهي و ديکتاتوري اداره ميشد و تحت تاثير تصميمگيري بيگانگان بود و در اين کشور در دوره اي از سوي آمريکاييها حتي قانون کاپيتولاسيون تصويب و به اجرا در آمد و مورد اعتراض شديد قرار گرفت و نهايتاً مردم ايران به دنبال کسب استقلال و تصميمگيري و حکومت مردم برآمدند و انقلاب در اين کشور با انزجار از حضور بيگانگان در کشور آغاز شد و به پيروزي رسيد.
معاون جامعه المصطفي(ص) ضمن اشاره به جايگاه و نقش امام (ره)، اظهار کرد: حضرت امام خميني (ره) در ميان ايرانيان به عنوان رهبري بزرگ و مشهور و محبوب، تصويري بينظير در جهان را به نمايش گذاشتند و توانست حکومتي ديني مبتني بر ديدگاه و خواست مردم را ايجاد نمايند.
ساوادا تصريح کرد: پيشرفت ايران در 30 سال پس از انقلاب و جنگ معادل پيشرفت و توسعه ژاپن در طول 70 سال بعد از جنگ بوده است و اين بسيار قابل توجه است.
جوانمردي از محققان ايراني دانشگاه توکيو نيز در ادامه اين برنامه با معرفي ايران، به موضوعات مرتبط با ايران پس از انقلاب در حوزههاي مختلف و در زمينههاي متنوع پرداخت و در پايان نيز با ارائه آمارهاي مختلف به تشريح مهمترين دستاوردهاي کشورمان در زمينههاي علمي، فرهنگي، اقتصادي پرداخت که بسيار مورد توجه قرار گرفت.