در نخستین کارگاه تخصصی ژنتیک در حوزه میراث فرهنگی نحوه استخراج DNA و RNA به شرکت کنندگان آموزش داده شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، پرستو عرفان منش کارشناس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار فرهنگی-تاریخی گفت: با توجه به پیشرفت روز افزون علوم سلولی و مولکولی و لزوم طرح تحقیقاتی از طرف مراکز دانشگاهی و پژوهشی، نیاز به فراگیری علم تکنیکهای مولکولی برای دانشجویان و پژوهشگران علاقهمند در این زمینه احساس میشود.
وی افزود: به منظور انجام بررسیهای مختلف در زمینه شناسایی ملکولی، مهندسی ژنتیک و امور تشخیصی و تحقیقی ضرورت استخراج DNA از نمونههای مورد نظر وجود دارد.
عرفان منش گفت: تأمین نیروهای دانش آموخته و ماهر برای مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور ضروری است و آموزش چنین علوم و مهارتهایی در بسیاری از علوم و به ویژه گرایشهای بیولوژی مولکولی اهمیت دارد.
وی افزود: هدف از برگزاری نخستین کارگاه تخصصی در حوزه میراث فرهنگی، آشنایی با مفاهیم اسیدهای نوکلئیک و روشهای استخراج آنها از نمونههای مختلف زیستی انسانی و جانوی و GLP آزمایشگاههای مربوط است.
کارشناس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار فرهنگی - تاریخی گفت: در این کارگاه کوتاه مدت آموزشی مباحث (اصول ایمنی در آزمایشگاه GLP (با استفاده از کیت و به صورت دستی DNA روشهای استخراج DNA تخلیص و تغلیظ RNA اصول کار با استفاده از کیت، RNA روشهای استخراج، اصول ژل الکتروفورز، نحوه انجام الکتروفورز افقی به صورت تئوری و عملی آموزش داده شد.
وی افزود: در حال حاضر مرکز تحقیقات ژنتیک انسانی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) با بکارگیری جدیدترین دستگاهها و روشها و با تکیه بر نیروهای متخصص داخلی توانسته است در این عرصه گامهای بلندی بردارد.
عرفان منش گفت: از جمله این کارهای بزرگ تعیین هویت شهدای گمنام دفاع مقدس بوده که از سال ۱۳۸۶ در حال انجام است.