حریرچی در نشست خبری؛
دود شدن سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان
سخنگوی وزارت بهداشت: سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان در کشور صرف خرید سیگار دود میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، ایرج حریرچی در نشست خبری افزود: حوزه بهداشت و درمان متاثر از شرایط جامعه است در گذشته در اکثر روستاها، آب بهداشتی وجود نداشته و اختلالات تغذیهای برای مردم بسیار رخ میداده است.
وی با بیان اینکه امروزه ۸۰ درصد مرگ و میرها براثر بیماریهای غیر واگیر رخ میدهد لذا راهبرد ما نیز برای کنترل بیماریها تغییر میکند، افزود: ۱۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال ایرانی هر روز سیگار میکشند و ۲۵ درصد مردان دایم مصرف دخانیات دارند.
حریرچی گفت: دخانیات، مهمترین عامل قابل پیشگیری سرطان در جهان است و نیز عامل مرگ سالانه ۷ میلیون نفر در جهان و ۹۰۰ هزار نفر از افرادی است که هیچ استعمال دخانیات ندارند بلکه در معرض دود ناشی از مصرف کنندگان قرار میگیرند.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: در ایران سالانه ۵۵ هزار نفر بر اثر استعمال دخانیات فوت میکنند و بیش از ۹۰ درصد بیماریهای ریوی در کشور بر اثر استعمال دخانیات ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه مصرف دخانیات ۱۴ نوع سرطان ایجاد میکند، افزود: هزینه بیماریهای مرتبط با دخانیات ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان است و هزینههای غیرمستقیم ناشی از استعمال دخانیات شامل بیماری، از کار افتادگی و خروج از کار و ... حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان است در حالیکه اختصاص بودجه از محل هدفمندی پس از طرح تحول نظام سلامت، فقط ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بوده است.
مهمترین راهبرد در کاهش مصرف سیگار، افزایش قیمت سیگار است
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: بهترین و مهمترین راه برای کاهش مصرف سیگار افزایش قیمت و مالیات بر سیگار است.
حریرچی افزود: بر اساس آنچه سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است برای کاهش مصرف سیگار باید مالیاتی برابر ۷۵ درصد قیمت خرده فروشی ها بر محصولات دخانی بسته شود؛ اما متاسفانه در ایران پس از گذشت ۱۱ سال از قانون جامع کنترل دخانیات تنها مالیاتی برابر ۱۰ درصد قیمت خرده فروشی ها اخذ می شود.
وی ادامه داد: از بازار ۱۰ هزار میلیارد تومانی مصرف سیگار، ۵۰ درصد سودش به افراد سرمایه گذار می رسد اما اشتغال در این حوزه کمتر از ۳ هزار نفر است که می توان از طریق اصلاح مالیات بر دخانیات ، اشتغال زایی بیشتری در این حوزه ایجاد کرد.
دریافت هر نوع هزینه خارج از صندوق بیمارستان، غیرقانونی است
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: برای هیچ نوع خدمتی، دریافتی به جز صندوق بیمارستان، غیرقانونی است.
حریرچی افزود: به تازگی گزارشهایی مبنی بر مراجعه افراد، سراسیمه به بیمارستان شده است که ادعا میکنند از بیمارستانی با آنها تماس گرفته شده و درخواست پول دارند که اینها مصداق کلاهبرداری است و نباید هیچ پولی واریز شود.
وی گفت: برای هیچ نوع خدمتی هیچ دریافتی غیر از صندوق بیمارستان نباید صورت گیرد و دریافت پول از سوی بیمارستان هم باید با صورت حساب و بصورت مکتوب و مهر شده انجام شود.
حریرچی افزود: بنابراین هر نوع دریافت کارت به کارت یا واریز به حساب، خارج از صندوق بیمارستان ممنوع است و هر نوع تخلف در این زمینه باید از طرف هموطنان به سامانه ۱۹۰ اعلام شود.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: بیمارستانهای دولتی در سال ۹۳ فقط ۶۵ درصد مطالبات خود، در سال ۹۴، ۵۵ درصد مطالبات و در سال ۹۵، تنها ۴۷ درصد مطالبات خود را دریافت کرده اند و به نوعی در سال ۹۳، ۳۵ درصد هزینههای خدماتی ارایه شده در بیمارستانهای دولتی، در سال ۹۴، ۴۵ درصد و در سال ۹۳، ۵۳ درصد هزینه خدمات ارایه شده خود را دریافت نکرده اند.
حریرچی ادامه داد: این در حالی است که در بیمارستانهای دولتی از روستاییان فقط ۵ درصد و در شهرها تنها ۱۰ درصد هزینه خدمات اخذ میشود.
تفاهمنامهای به منظور تجهیز دو بیمارستان کشور در بخش تشخیص و درمان
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: امروز تفاهم نامهای به منظور تجهیز در بخشهای درمانی و تشخیصی دو بیمارستان امام حسین و زنان آرش میان ایران و سازمان همکاریهای بین المللی ژاپن (جایکا) صورت گرفت.
حریرچی افزود: بر اساس توافق و دیداری که در گذشته میان رییس جمهور کشورمان با نخست وزیر ژاپن در جهت گسترش همکاریهای تشخیصی و درمانی صورت گرفت، نخستین تفاهم نامه گسترش همکاری میان ایران و ژاپن به امضا رسید.
وی گفت: پس از ۳ سال مطالعه در دو بیمارستان بزرگ امام حسین و آرش، تفاهم نامهای امضا شد که به منظور تجهیز در بخشهای درمان و تشخیص سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی صورت گرفته است.
حریرچی افزود: قبلا هم ۶۰ دستگاه تشخیص سرطان سینه زنان از طرف یک موسسه ژاپنی به کشور اهدا شده بود که با توجه به طرحهای پوشش همگانی سلامت امیدواریم این همکاری بین دو کشور و کشورهای اروپایی و آسیای شرقی گسترش یابد.