به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما؛ روزنامه نگار سرشناس لبناني روز يکشنبه اعلام کرد آمريکا جنگ ها را شعله ور و براي تجزيه کشورها و تسليم کردن آن ها تلاش مي کند.
به گزارش خبرگزاري اسپوتنيک ، معن حميه گفت:« زماني که آمريکا سال 2003 تصميم گرفت به عراق حمله کند مقدمات اين حمله را با طرح اين ادعا که عراق تسليحات کشتار جمعي در اختيار دارد فراهم کرد. هنوز اين صحنه در ذهن ها و خاطرات هست زماني که کالين پاول وزير امور خارجه وقت آمريکا تصاوير هوايي جعلي و دروغين نشان داد.»
حميه افزود بعد از آن که آمريکا عراق را اشغال کرد هيچ تسليحات کشتار جمعي و هيچ نشانه اي از عامل تهديد احتمالي صلح و امنيت جهاني در اين کشور يافت نشد و نتيجه آن مباح کردن خون شهروندان عراقي ؛ نابودي تاسيسات زيربنايي ، از بين بردن ارتش و سرقت آثار باستاني و تاريخي اين کشور بود. اشغالگران کتابخانه هاي عراق را نيز آتش زدند و به ميراث و تمدن اين کشو رحم نکردند.
وي معتقد است آمريکايي ها از عراق خارج نشدند مگر پس از آن که يک « قاعده » تروريستي ايجاد کردند کپي برابر اصل « القاعده اي » که براي مقابله با اتحاد جماهير شوروي سابق در افغانستان به وجود آورد.
اين روزنامه نگار لبناني اظهار داشت آمريکا در حمله به عراق تنها به تخريب و ويراني اين کشور بسنده نکرد بلکه اين کشور را در طول چند سال به پناهگاه و کانون تروريست ها و هسته هاي خطرناک وحشي تبديل کرد و اگر عزم مردم عراق و وحدت آنان براي شکست تروريسم نبود گروه تروريستي داعش ساخته آمريکا عراق را به مرکزي براي تروريسم دولتي که همه بشريت را تهديد مي کند تبديل مي کرد.
جهان سال 2003 و در نتيجه تغيير در موازنه قواي بين المللي پس از فروپاشي اتحاد جماهير شوروي سابق به معناي واقعي کلمه تحت سلطه تک قطبي بود و همين امر به آمريکا اجازه داد تا قوانين و قطنامه هاي بين المللي را نقض کند و به حمله خود به ديگر کشورها و تحريم ديگران مشروعيت بخشد.
معن حميه تاکيد کرد آمريکا پس از اشغال عراق چشم طمع به سوريه دوخت و در صدد تسليم کردن اين کشور بود. کالين پاول به سوريه سفر کرد در حالي که با خود سند معروف شروط به همراه داشت. دمشق با اين شروط مخالفت کرد و بشار اسد رئيس جمهور سوريه قاطعانه حرفش را زد و در مقابل فشارها ايستادگي کرد. در واقع سوريه از فلسطين و مقاومت عبور نکرد.
موضع سوريه تنها به مخالفت با شروط پاول محصور نشد بلکه مقامات اين کشور همه انواع حمايت از مقاومت در سطوح مختلف را در دستور کار قرار دادند. در زماني که آمريکا با تصويب قطعنامه 1559 براي ضربه زدن به سوريه و محاصره آن تلاش کرد اين کشور همه جانبه از مقاومت لبنان حمايت کرد و همين حمايت ها باعث پيروزي جنبش حزب الله لبنان در جنگ 33 روزه 2006 شد.