جريان هاي مذهبي و جنبش هاي اسلامي عراقي تاکيد کردند در صورتي که نظاميان آمريکايي بر باقي ماندن در عراق اصرار بورزند با سلاح آنها را هدف قرار خواهند داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاري صدا و سيما؛ به نقل از تلويزيوني روسيا اليوم؛ جريان هاي مذهبي و جنبش هاي اسلامي عراقي تاکيد کردند در صورتي که نظاميان آمريکايي بر باقي ماندن در عراق اصرار بورزند با سلاح آنها را هدف قرار خواهند داد.
اين در حالي است که درخواست هاي جريان هاي سياسي براي خروج نيروهاي آمريکايي از عراق با توجه به پايان گروه تروريستي داعش در اين کشور، افزايش يافته است.
حيدر العبادي نخست وزير عراق نيز تاکيد کرده است دولت اين کشور به سمت کاهش تعداد نيروهاي ائتلاف در عراق روي خواهد آورد.
اشرف محمد العزاوي خبرنگار شبکه روسيا اليوم در گزارشي درباره سرنوشت حضور آمريکا در عراق گفت: آينده حضور نيروهاي آمريکا در عراق بدون نظر گرفتن اهداف واشنگتن از باقي ماندن آنها در اين کشور همچنان نامعلوم است.
سرنوشت حضور نظاميان آمريکايي به دو راهي توافقنامه هايي که بين دولت آمريکا و دولت عراق به امضا رسيده و مخالفت صريح و شفاف جريانها و جنبش هاي مذهبي و سياسي رسيده است .
جنبش النجباء عراق تهديد کرد: در صورتي که آمريکا بر باقي ماندن نظاميان خود در عراق اصرار کند، از سلاح ضد آنان استفاده خواهد کرد. گردانهاي حزب الله عراق نيز بار ديگر بر مخالفت خود با حضور نيروهاي آمريکايي در اين کشور تاکيد کردند. اين گردانها نظاميان آمريکا را متهم مي کنند که در مبارزه با تروريسم جديت ندارند. اين تهديدها که ضد نظاميان آمريکا در عراق صورت مي گيرد همراه با اظهارات برخي از اعضاي فراکسيون هاي سياسي پارلمان عراق است که تاکيد مي کنند پس از شکست نظامي داعش در اين کشور ديگر نيازي به حضور نيروهاي آمريکايي نيست. آنها همواره اين سئوال را مطرح مي کنند که نقش اين نيروها در عراق در مراحل آينده با توجه به از بين رفتن داعش چيست؟
سليم شوقي نماينده پارلمان عراق در اين زمينه گفت: «ما فقط پذيرفتيم که مشاوراني از نظاميان آمريکا در عراق حضور داشته باشند تا آموزش هاي لازم را ارائه بدهند و اين در سايه وجود داعش معني داشت، پس حال که تروريستهاي داعش از عراق رانده شده اند، فکر نمي کنم نيازي به نيروهاي بيگانه در خاک عراق باشد».
خبرنگار روسيا اليوم افزود: واشنگتن بر توافقنامه هاي به امضا رسيده با بغداد در داشتن پايگاههاي نظامي در عراق اميدوار است. در اين توافقنامه ها از نقش آمريکا در عمليات آموزش نظامي سربازان عراقي و پيشرفته کردن توان دفاعي نيروهاي عراقي، سخن به ميان آمده است. واشنگتن به خوبي مي داند که برخي جريانهاي عراق با حضور نيروهاي آمريکايي در عراق مخالفند و اين مخالفتها مي تواند براي آنها تهديد باشد. از اين رو آمريکا بر باقي ماندن نيروهايش در پايگاههاي نظامي در شمال و غرب عراق تاکيد دارد تا اين نيروها به دور از جريان هايي که با حضور آنان مخالفت مي کنند، همچنان در اين پايگاهها مستقر باشند.
عباس البياتي از نمايندگان پارلمان عراق نيز گفت:« ارتش آمريکا سه ماموريت دارد، اول آموزش، دوم مسلح کردن و سوم همکاري هاي اطلاعاتي . تعداد آنها هم بايد بسيار محدود باشد و البته رو به کاهش است. از اين رو ما هيچ گاه اجازه نخواهيم داد که حضور نيروهاي آمريکايي در عراق با پايگاههاي دايمي همراه باشد».
خبرنگار روسيا اليوم افزود: حيدر العبادي نخست وزير عراق از يک برنامه دولتي براي کاهش نيروهاي ائتلاف به طور تدريجي خبر داد. اين اظهارات العبادي احتمال دارد براي کاهش تنش ناشي از خشم مخالفان حضور نيروهاي آمريکايي در عراق باشد. نيروهاي آمريکايي هفت سال است که در عراق حضور دارند و نام آنها از اشغالگر به عنوان ديگري که همان مبارزه با تروريسم است تغيير يافته است .
آنچه در اين باره روشن است اين است که حيدر العبادي مي خواهد نيروهاي ائتلاف را در عراق کاهش دهد اما آنچه نامعلوم است سرنوشت حضور نيروهاي آمريکايي در اين کشور است. اگر شرايط امنيتي در عراق همواره متغير باشد، آنچه امروزه در اين کشور به اثبات رسيده اين است که عراق نيروهايي بومي در اختيار دارد که در جنگ به خوبي حرفه اي و کارکشته شده اند.