به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا وسيما به نقل از خبرگزاري فرانسه از طرابلس؛ فرستاده سازمان ملل متحد براي ليبي روز چهارشنبه در کنفرانسي مطبوعاتي در طرابلس اعلام کرد پيش از برگزاري انتخابات در ليبي که با هرج و مرج همراه است، هنوز بايد برخي شرايط فراهم شود.
غسان سلامه در سپتامبر 2017 در برابر شوراي امنيت سازمان ملل متحد طرحي عملي را براي پايان دادن به هرج و مرج در اين کشور که به ويژه برگزاري انتخابات پارلماني و رياست جمهوري را پيش بيني کرده بود، ارائه کرد.
وي همچنين گفت «در حال حاضر ما براي برگزاري انتخابات فقط به يک مرحله دست يافته ايم و آن آغاز ثبت نام از راي دهندگان است».
غسان سلامه افزود علاوه بر همه پرسي درباره پيش نويس قانون اساسي، مردم ليبي همچنين بايد يک قانون انتخاباتي را تصويب کنند و شرايط امنيتي لازم را براي برگزاري انتخابات را نيز فراهم کنند.
وي با ابراز اميدواري براي اين که انتخابات پيش از پايان سال 2018 برگزار شود، همچنين خاطر نشان کرد حتي پيش از برگزاري انتخابات، «مهم ترين شرط، دستيابي به اين امر است که همه طرف ها نتايج انتخابات را بپذيرند».
سلامه با اين برآورد که شش ميليون جمعيت ليبي 20 ميليون قبضه سلاح در دست دارند، در پاسخ به سوالي درباره برنامه احتمالي خلع سلاح مردم ليبي گفت چنين طرحي «چالش عظيمي» را به وجود مي آورد.
وي گفت طرح خلع سلاح «پيشاپيش ايجاد دولتي مشروع را که همه آن را قبول داشته باشند، ضروري مي کند».
به گفته سلامه، علاوه بر زرادخانه اي که از رژيم معمر قذافي، به ميراث مانده است، ورود تسليحات به ليبي از مرزهاي نفوذ پذير آن همچنان ادامه دارد.
بعد از سقوط رژيم معمر قذافي در سال 2011، برغم امضاي توافقنامه سياسي دو سال پيش ميان طرف هاي ديگر در ليبي زير نظر سازمان ملل متحد، ليبي همچنان در بحران پايان ناپذير انتقال گير کرده و قرباني دشمني هاي بي پايان شبه نظاميان و مسئولان سياسي اين کشور شده است.