به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از لندن؛ ساکنان ساختمانهاي اطراف برج سوخته گرنفل در لندن که به علت قطع گاز و برخي ديگر از خدمات شهري مجبور به ترک خانه هاي خود شدند تهديد کردند در صورت تداوم بي توجهي به مشکلات آنان تظاهرات گسترده خواهند کرد.
رسانه ها در انگليس نوشتند 66 خانواري که در ساختمانهاي اطراف برج گرنفل ساکن بودند پس از آتش سوزي دراين برج به علت قطع گاز ساختمانهاي اطراف و نبود اب گرم و سيستم گرمايشي و برخي ديگر از خدمات شهري مجبور به ترک انجا شده اند .
آنان مي گويند دوره هفت ماهه اي که شهرداري تعهد کرده بود هزينه اقامت موقت آنان را بدهد سپري شده است و صاحبان خانه در پايان هشتمين ماه فشارها براي دريافت اجاره خود را از مستاجران افزايش داده اند.
شهرداري منطقه کنزينگتون که برج گرنفل متعلق به اوست گفته پنجاه درصد اجاره بهاي محل اقامت آنها را مي پردازد و 15 تا پنجاه درصد عوارض شهرداري يا اجاره سرقفلي ساختمانهاي اهالي را که مجبور به ترک خانه هاي خود شده اند مي پردازد اما افرادي که در اسکان موقف به سر مي برند مي گويند اين اقدام نمي تواند اسيبي را که به آنان وارد شده جبران کند .
برج مسکوني 24 طبقه گرنفل که 120 خانواربا حدود ششصد نفر از جمله شمار زيادي از مسلمانان و هموطنانمان را در خود جاي داده بود نيمه شب چهارشنبه 24 خرداد سال 1396 دچار آتش سوزي شد و به علت آنچه که استفاده از مواد نامرغوب در نماي ان بيان شد آتش به سرعت همه ساختمان را در بر گرفت.
ساکنان اين ساختمان مي گويند چند ماه پيش از اين آتش سوزي درباره نا ايمن بودن و نبود امکانات آتش نشاني در ان به مسئولان هشدار داده بودند اما به اين هشدارها و نگراني ها توجهي نشد.
در اين آتش سوزي هفتاد نفر در آتش سوختند و دهها خانوار نيز همه وسائل زندگي شان در آتش سوخت و آواره شدند و ابتدا در سالن هاي ورزشي و کليساها اسکان يافتند و سپس اسکان موقت شدند که برخي همچنان در اين شرايط به سر مي برند .
گرنفل که يک سال پيش از آتش سوزي بازسازي شده بود به نماد نگراني هزاران نفر از ساکنان برجهاي مسکوني با پوشش مشابه گرنفل مبدل شده است .
اکنون هزاران نفر از ساکنان اين برجها در انگليس از دچار شدن به سرنوشت ساکنان برج مسکوني گرنفل نگرانند و از مقامات دولتي و شهرداري ها خواستند به فکر ايمني آنان باشند .
رسانه ها در انگليس با اشاره به نتايج اوليه بررسي ايمني برجهاي مسکوني در لندن نوشتند: دست کم صد وبيست برج در لندن از لحاظ ايمني مشابه برج گرنفلند و در صورت بروز حادثه اي مشابه فاجعه ديگري را به بار خواهند آورد.
مارتين مور (Martin Moore)، که درپي بالا گرفتن اعتراضهاي بازماندگان فاجعه گرنفل و فعالان مدني وهمچنين کارزار"عدالت براي گرنفل"به دستور خانم ترزا مي نخست وزير انگليس مامور بررسي پرونده برج سوخته گرنفل شده است گفت: من از خشم بازماندگان اين فاجعه آگاهم اما براي دستيابي به نتايجي منطقي، بايد با طمانينه و دقت کار کرد.
همزمان با بالا گرفتن خشم و نارضايتي ها از مديريت حين و پس از آتش سوزي برج گرنفل رسانه هاي انگليس از خودکشي دستکم 20 نفر از بازماندگان فاجعه گرنفل خبر دادند.
يکي از بازماندگان قرباني آتش سوزي برج گرنفل در انتقاد از نحوه امدار رساني به افرادي که درون برج درمحاصره آتش قرار داشتند گفت: آتش نشانان به حدود 40 نفر از ساکنان اين برج توصيه کرده بودند به پشت بام ساختمان آتش گرفته بروند تا با بالگرد آتش نشاني نجات يابند برخي همين کار را کردند اما از بالگرد خبري نشد و آنان در ميان شعله هاي آتش گرفتار شدند و سوختند آما افرادي که به اين توصيه عمل نکردند همچون خود آنان ، خود را به بيرون برج رساندند و نجات يافتند .
روزنامه اينديپندنت نيز چندي پيش درباره ايمني برجهاي مسکوني نوشت: روکش شماري از برجهاي مسکوني در انگليس در آزمايشهاي ايمني کاملا نا ايمن تشخيص داده شد زيرا هم قابل اشتعال است و هم در صورت اشتعال گاز سمي توليد مي کند .
نخست وزير انگليس پيش تر و در پارلمان اين کشور با استناد به نتايج بررسي هاي اوليه درباره ايمني ساختمانهاي مسکوني در اين کشور گفته بود حدود 120 برج در 37 شهرداري، در معرض خطر آتش سوزي اند و نماي آن ها، خطرناک است.
برج مسکوني گرنفل 43 سال پيش ساخته و پارسال، به صورت اساسي نوسازي شد اما ساکنان مي گويند سامانه هاي هشدار آتش و اطفاي حريق آن بسيار ضعيف بود و بارها در اين باره، به شهرداري محل و شرکت اداره کننده، هشدار داده شده بود که به آن ها توجهي نشد.