وزیر علوم، تحقیقات و فناوری: ایران جایگاه شانزدهم تولید علم را در جهان بدست آورده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، منصور غلامی با حضور در بخش خبری 21 شبکه یک سیما با اشاره به اینکه یکی از برنامه هایی که در حوزه علم و فناوری وجود دارد سند جامع علمی کشور است، افزود: عملکردها را با وظایفمان تطبیق دادیم و پایش مستمر داریم و در شاخص های علمی اهداف این سند را محقق کردیم.
وی با بیان اینکه سرعت رشد علمی ما در دنیا دوم و از نظر تولید مقالات هم رتبه بسیار خوبی داریم، ادامه داد: تعدادی از دانشگاه های ما در رتبه های 500 تا 1000 جهان حضور دارند.
غلامی اضافه کرد: بخشی از اهداف برنامه را محقق کردیم و امیدواریم تا پایان برنامه ششم، بقیه را نیز محقق کنیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره ارتباط دانشگاه ها با صنعت گفت: باید بتوانیم دستاوردهای پژوهشی خود را در اختیار بخش صنعت قرار دهیم و از آن برای ارتقای صنعت و تولید، بهره برداری کنیم.
غلامی افزود: انتظار داریم صنعت هم به سمت مراکز دانشگاهی بیاید و این ارتباط تقویت شود.
وی ادامه داد: از طرف دیگر عملکردهای علمی و پژوهشی ما نشان می دهد که از طرف استارت آپ ها و تشکیل شرکت های دانش بنیان توانستیم بخش های قابل توجهی از دستاوردهای علمی و فناوری در اختیار تولید و تبدیل آن به ثروت قرار دهیم.
غلامی با اشاره به اینکه بیش از سه هزار شرکت دانش بنیان داریم ، افزود: از این تعداد بیش از 1000 شرکت فقط از طریق پارک های علمی و فناوری تشکیل شده اند.
وی ادامه داد: 42 پارک علم و فناوری در کشور داریم که شرکت های متعددی را در قالب مراکز رشد و شرکت های در حال رشد در درون خود دارند.
غلامی با اشاره به اینکه بیش از 186 مرکز رشد داریم،گفت: در مجموع فروش شرکت های مستمر در پارک های علم و فناوری در سال گذشته در نمایشگاه ها بیش از 5 میلیارد تومان بود و تعداد زیادی قرارداد با صنعت منعقد کردند.
وی با اشاره به اهمیت کیفی سازی آموزش ها افزود: در حال اجرای طرحی به عنوان ساماندهی مراکز آموزش عالی هستیم که از پراکندگی اساتید و مراکز علمی کم کنیم و به سمت قطب های علمی و مراکز تخصصی هدایت کنیم.
وزیر علوم تقویت زیرساخت های پژوهشی را هم مهم دانست و گفت: تشکیل آزمایشگاه های مرکزی در دانشگاه ها، دانشکده ها و مناطق دانشگاهی در حال اجراست.
غلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بحث کنکور میان آموزش وپرورش و ستاد اجرای نقشه جامع علمی و وزارت علوم وجود دارد و ما هر زمان بخواهیم در روش سنجش و پذیرش تغییر ایجاد کنیم باید ابتدا از آموزش و پرورش آغاز شود.
وی افزود: امیدواریم در زمان مناسب این تغییر را ایجاد کنیم.
وزیر علوم،تحقیقات و فناوری گفت: تلاش ما این بود که همه متقاضیان وام دانشجویی را تحت پوشش قرار دهیم که این کار انجام شده است و وام مورد نیاز همه دانشجویان دکتری به صورت ماهیانه پرداخت می شود و علاوه بر آن وام های ضروری هم برای آن ها مصوب شد و خوابگاه ها هم ارتقای کیفی خواهد یافت.