به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، به نقل از خبرگزاري شين هوا از بروکسل، بر اساس آمار و ارقامي که در بروکسل منتشر شد سال گذشته ميلادي در مجموع هفتصد و شش هزار و نهصد و سيزده مورد تقاضاي پناهندگي در اتحاديه اروپا ثبت شد که نسبت به سال 2016 کاهشي چهل وسه درصدي را نشان مي دهد.
طبق آماري که اداره پشتيباني از پناهجويان در اروپا EASO منتشر کرد از سال دو هزار و پانزده که اروپا با موج بي سابقه اي از آوارگان و پناهجويان روبرو شد، سال دو هزار و هفده شمار متقاضيان پناهندگي در اروپا با کاهش همراه بود.
در عين حال شمار پناهجوياني که سال گذشته وارد اتحاديه اروپا شدند نسبت به سال دو هزار و چهارده کمي بالاتر است و اين نشان مي دهد که ورود پناهجويان به اروپا هنوز هم به دوره پيش از بحران آوارگي نرسيده است. براي پنجمين سال پياپي سوريه اصلي ترين مبدا مهاجران و پناهجوياني است که به اميد شرايط بهتر زندگي خود را به اروپا مي رسانند. پس از سوريه، کشورهاي عراق، افغانستان و نيجريه قرار مي گيرند.
توافق نامه اي که اتحاديه اروپا و ترکيه براي مهار موج مهاجرتها از سوريه به اروپا منعقد کردند در کاهش ورود آوارگان به اروپا موثر بوده است. طبق توافق نامه بروکسل و آنکارا که با حمايت هاي قاطع آلمان به منظور مقابله با هجوم آوارگان به اروپا سال دو هزار و شانزده منعقد شد و انتقاد بسياري از گروههاي حامي حقوق بشر و حتي برخي از نمايندگان پارلمان اروپا را برانگيخت، در ازاي هر آواره سوري که از يونان به ترکيه بازگردانده شود، يک آواره ديگر سوري مستقر در سوريه توسط يکي از اعضاي اتحاديه اروپا پذيرش خواهد شد.
کشورهاي اروپايي نيز اذعان کرده اند اين توافق نامه که مارس سال دو هزار و شانزده ميان بروکسل و آنکارا امضا شد تا اندازه زيادي به کاهش ورود آوارگان به اروپا از طريق خاک ترکيه کمک کرد. بر اساس توافق نامه اتحاديه اروپا و ترکيه در زمينه مهاجرت، مقامات ترکيه کنترلهاي شديدتري را در مرزهاي کشورشان به اجرا گذاشتند و آوارگاني را که از يونان اخراج شدند به کشور خود راه دادند.