وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای آسیبهایی که مانند ریزگرد فضای خانوادهها را دچار مشکل کرده است، باید چارهای بیندیشیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، سید عباس صالحی امروز در نهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر افزود: ما ریزگردها را در هوا می بینیم اما به ریزگردهایی که خانوادههایمان را از هم میپاشاند کمتر توجه میکنیم.
وی بیان کرد: اصل کار ما در شورای فرهنگ عمومی توجه کردن به مردم است و باید به گونهای برنامهریزی کنیم که برای بهبود شرایط اجتماعی مردم پای کار باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: هیچ شبکه فرهنگی به فراگیری شورای فرهنگ عمومی نیست، اما باید زیرساختهای لازم برای اجرای مصوبهای آن فراهم شود.
صالحی تاکید کرد: مجموعههای عالی فرهنگی کشور در شورای فرهنگ عمومی عضویت دارند و باید از ظرفیت این شورا بیش از گذشته استفاده شود.
وی با اشاره به پژوهشهایی که در حوزه فرهنگی در کشور صورت گرفته است، بیان کرد: بر اساس این پژوهشها 85 و 3 دهم درصد از جمعیت کشور گفتهاند که نماز میخوانند و 86 درصد هم گفتهاند روزه میگیرند؛ در استان بوشهر نیز 85 و 9 دهم درصد مردم اعلام کردهاند نماز میخوانند و 86 درصد هم گفتهاند روزه میگیرند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این که 84 درصد مردم استان بوشهر گفتهاند به ایرانی بودن خود افتخار میکنند، تصریح کرد: بسیاری از جامعه آماری مد نظر در پاسخ به این پرسش که تا چه اندازه حاضرند در برابر دشمن بایستند اعلام کردهاند بسیار زیاد.
صالحی یکی از آسیبهای اجتماعی کشور را طلاق عنوان و بیان کرد: در سال 55، به ازای 9.3 ازدواج یک طلاق، سال 65، به ازای هر 9.5 ازدواج یک طلاق، سال 70، به ازای 11.4 ازدواج یک طلاق و سال93 به ازای 4.4 ازدواج یک طلاق به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه در حوزه اخلاق اجتماعی جایگاه خوبی نداریم، به برخی شاخصهای این حوزه اشاره کرد و گفت: در حالی که سال 74 میزان گذشت 45.5 درصد بوده در سال 88، این میزان به 22.6 درصد رسیده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در حوزه صداقت نیز شرایط به همین شکل است و بسیاری از مردم کشورمان معتقدند که صداقت در جامعه ایران زیاد نیست.
صالحی خانواده، اخلاق اجتماعی و آسیبهای اجتماعی را سه حوزهای دانست که شورای فرهنگ عمومی باید بیشتر به آنها توجه کند و از اعضای این شورا خواست نقاط قوت را افزایش دهند و برای کاهش دردها تلاش کنند.
وی یکی از شاخصهای آسیب اجتماعی را پروندههای قضایی عنوان کرد و گفت: آمارها نشان میدهد که پروندههای قضایی در سالهای اخیر روند رو به رشدی داشته است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر نیز با اشاره به ریشههای عمیق فرهنگی استان بوشهر گفت: عالمان این دیار علاوه بر داشتن دانش، در مبارزه با استعمار و استکبار نیز حضوری فعال داشتند و همین مساله باعث شده که استان بوشهر از دیرباز نقش تاثیرگذاری در حوزه خلیج فارس ایفا کند.
آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه شورای فرهنگ عمومی اشاره کرد و افزود: کارهای علمی و پژوهشی صورت گرفته در این شورا باید عمقی باشد و شرایط لازم برای اجرای مصوبهای شورا فراهم شود.
وی ادامه داد: ما مسوولیت سنگین حفاظت از فرهنگ جامعه را بر عهده داریم و اگر کوچک ترین ضعف در این حوزه به وجود آید مسوولیتش به عهده ماست.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر تهاجم فرهنگی را مهم ترین هجمه دشمن علیه ملت ایران اسلامی خواند که در دوره معاصر با استفاده از فناوریهای نوین بسیار پیچیده شده و برای مقابله با آن باید نسل جوان را با فرهنگ متعالی خودمان بیشتر آشنا کنیم.
استاندار بوشهر هم گفت: پرچمدار انقلاب اسلامی عالمی مبارز بود که به دنبال احیای هویت ایرانی- اسلامی، پرچم استقلال خواهی را مبتنی بر قرآن ونظام جمهوری اسلامی به اهتزار درآورد و منشا تحولاتی عظیمی در دنیا شد.
عبدالکریم گراوند با بیان اینکه مردم برای تحقق نظام اسلامی خونهای زیادی نثار کردهاند و خود پاسدار این انقلاب هستند، تصریح کرد: دشمنان قسم خورده انقلاب بدانند راه شهدا ادامه دارد و دشمنان آرزوی خود را برای براندازی این نظام به گور خواهند برد.
استاندار بوشهر تاکید کرد: صاحبان این نظام مردم هستند پس ما مسوولان باید زمینه آسایش و رفاه آنان را فراهم کنیم.
وی با اشاره به اهمیت انسجام ملی در جامعه اسلامی گفت: نظام اسلامی با اتحاد ملت به وجود آمد و رمز حفظ این انقلاب نیز همین انسجام و اتحاد است.
گراوند افزود: نگرشهای سیاسی متفاوت نباید موجب اختلاف در درون نظام شود بلکه باید تلاش کنیم از این اختلاف سلیقه برای اصلاح امور و گرهگشایی از مشکلات مردم استفاده کنیم.
وی با اشاره به گسترش فزاینده فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی در سال های اخیر و تاثیر آن بر گسترش فرهنگها تصریح کرد: باید تلاش کنیم فرهنگ غنی خود را در فضای مجازی به جهانیان معرفی کنیم.