قند موجود در مواد غذایی و نوشیدنی های فراوری شده بر روی مغر اثر مخرب می گذارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان ؛ گلوکز قندی طبیعی است که در محصولات غذایی مانند میوه ها و غلات یافت می شود در مقابل فروکتوز قندی است که به مواد غذایی و نوشیدنی های فراوری شده افزوده می شود و خطرات بلندمدت و بسیار مخرب روی مغز دارد.
شکر اعتیاد آور است:
پژوهشگران معتقدند پس از خوردن یک ماده شیرین، مغز مواد شیمیایی طبیعی آزاد می کند که احساس لذت را در بدن به وجود می آورد و بدن مقدار بیشتری از آن را طلب می کند. و هنگام مصرف شیرینی قسمتی از مغز فعال شده و طلب شیرینی مجدد می کند.
شکر خطر ابتلا به زوال عقل را بالا می برد:
دیابت نوع ۲ کنترل نشده با ابتلا به زوال عقل پیوند خورده است، در این بیماری قند خون افزایش یافته به تمام اندام های بدن انسان، از جمله مغز آسیب وارد می کند . حتی افزایش اندک قند خون نیز می تواند مشکل آفرین باشد.
شکر خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می دهد:
مصرف بیش از حد قند می تواند تاثیرات عمده ای بر خلق و خوی افراد داشته باشد. خوردن شکر ممکن است باعث شادی فرد به صورت موقت شود اما در درازمدت می تواند در فرد ایجاد افسردگی، اضطراب و استرس کند.
شکر با بیماری های التهابی و آلزایمر مرتبط است:
مصرف زیاد شکر خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش می دهد. تحقیقات نشان می دهد که مقاومت به انسولین و مقدار گلوکز خون که از معیارهای تشخیص دیابت است با بروز اختلالات مغزی مثل آلزایمر در ارتباطند. بعضی از محققان از آلزایمر حتی به عنوان دیابت نوع ۳ یاد می کنند.