کنجد دارای خواص غذایی بی شماری است تا جایی که به عنوان اکسیر جوانی و زیبایی استفاده می شود.
امروزه روغن کنجد برای طبخ غذا، سالاد و حتی برای غذا های سرخ کردنی مورد استفاده قرار می گیرد.
روغن کنجد و مو
ماساژ مو و پوست سر با روغن کنجد از سفیدی مو جلوگیری می کند. استفاده منظم از این روغن باعث تیره شدن موهامی شود. همچنین گردش خون را در پوست سر بهبود می بخشد و در نتیجه باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود.
روغن کنجد و ریزش مو
استرس یکی از اصلی ترین عوامل ریزش مو است . روغن کنجد به کاهش استرس کمک می کند بنابراین نقش مهمی در مبارزه با ریزش مو دارد.
جلوگیری از عفونت های باکتریایی پوست
روغن کنجد در درمان التهاب و زخم پوست موثر است. همچنین برای درمان بیماری های خاص پوست مانند اگزما و پسوریازیس نیز مفید است.
روغن کنجد وسلامت دهان و دندان
یکی از مهمترین مزایای روغن کنجد حذف پلاک دندان، سفیدی دندان و افزایش سلامتی دهان است. یک مطالعه نشان می دهد که مسواک زدن دندان ها با روغن کنجد به حذف باکتری استرپتوکوک که در پلاک دندان و بزاق دهان یافت می شود کمک زیادی می کند.
میزان قابل توجه منیزیم و سایر مواد مغذی موجود در روغن کنجد به پیشگیری از دیابت کمک می کنند. تحقیقات نشان می دهد جایگزینی روغن کنجد به عنوان تنها روغن خوراکی در کاهش میزان قند خون افراد دارای دیابت نوع دو تاثیر زیادی دارد.
روغن کنجد و فشار خون
روغن کنجد به علت داشتن منیزیم باعث کاهش فشار خون می شود.
روغن کنجدوسلامت قلب و عروق
روغن دانه کنجد باعث جلوگیری از ضایعات آترواسکلروز می شود، همچنین ترکیب آنتی اکسیدانی و ضد التهاب شناخته شده در روغن کنجد که سزامول نام دارد به سلامت قلب و عروق کمک می کند.
روغن کنجد و سرطان
روغن کنجد حاوی ترکیبات ضد سرطان به نام فیتات است که خطر ابتلا به سرطان و تومور کولورکتال را کاهش می دهد..
روغن کنجد منبع غنی کلسیم است که می تواند باعث تقویت استخوان ها شود.
روغن کنجد و ام اس
تحقیقات نشان داده که روغن کنجد به درمان بیماری مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس کمک می کند.
مضرات و عوارض روغن کنجد
روغن کنجد باعث چاقی و افزایش وزن بدن می شود.آلرژی یکی دیگر از عوارض جانبی معمول مصرف روغن کنجد است که می تواند باعث انواع مختلف آلرژی ها مانند التهاب چشم، آبریزش بینی، آسم و حتی شوک آنافیلاکسی شود.
تحقیقات نشان داده که مصرف روزانه روغن کنجد می تواند باعث اسهال شود.اعتقاد بر این است که خوردن روغن کنجد در سه ماهه اول بارداری ممکن است به سقط جنین منجر شود. برخی پزشکان معتقدkn کنجد خواص فراوانی برای مادران بارداردارد اما آنها به علت طبع گرم کنجد مصرف آن را در 3 ماهه اول بارداری توصیه نمی کنند.