رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بر ضرورت توسعه ثبت سند رسمی برای کاهش تخلفات تأکید کرد.
وی گفت: در گذشته ما معاملات و خرید و فروشهای اراضی و املاک به شکل قولنامهای و دستی مواجه بودیم که حالا بخش زیادی از تصرفات و تملکات مردم فاقد سند رسمی است و این افراد همیشه در معرض اختلاف و دعوا با مجاورین هستند.
تویسرکانی افزود: یکی از سیاستهای رسمی در کشور، توسعه ثبت سند رسمی است اگرچه قانون ثبت اسناد و املاک هم با نیت اجباری کردن سند رسمی پایه ریزی شده، اما هنوز محقق نشده است که ناشی از برداشتهای ناصحیح از این قانون است.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: مقام معظم رهبری در ابلاغ سیاستهای برنامه توسعه ششم کشور در بند ۶۷ این سیاستهای ابلاغی بر توسعه ثبت رسمی تأکید کردند، اما آن طور که باید ساز و کار لازم صورت نگرفته است.
وی افزود: در حال حاضر بخش زیادی از نزاع ها، اختلافات مالی و پروندههای تشکیل شده در دادگستریها ناشی از توجه نکردن به ثبت رسمی است.
تویسرکانی گفت: در سازمان ثبت، اقدامات لازم برای ایجاد زیر ساخت لازم برای ثبت رسمی اراضی و املاک فراهم شده است تا مالکیت مردم مبتنی بر سند رسمی باشد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: بحث اجرای کاداستر زیربنا و اساس این کار است که مرتب با اشکال و گرفتاریهایی مواجه شد و حالا بیش از چهل و چند سال است که قانونگذار موضوع کاداستر را در نظر دارد، اما در عمل این قوانین اجرایی نشده است.
وی گفت: براساس قانون جامع کاداستر که در سال ۹۴ به تصویب رسید قرار شد ظرف ۵ سال اسناد به صورت رسمی ثبت شود، اما از آنجایی که دولت همکاری لازم برای تامین منابع را نداشت در قانون پیش بینی شد این طرح ملی از محل درآمدها به اجرا در بیاید.
تویسرکانی افزود: در پایان سال ۹۵ دولت پیشنهاد کرد درآمدهای این طرح ۵۰ درصد صرف دستگاههای دیگر از جمله هلال احمر شود که همین مسأله کار را با مشکل مواجه کرد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تأکید کرد: به عقیده بنده بی تدبیریهایی در اجرای طرح کاداستر وجود دارد که باید فرهنگ سازی شود و اگر مردم بدانند یک ملک یا زمین در هر نقطه از کشور را وقتی به شکل عادی خرید و فروش میکنند باید منتظر نزاع و دعوا باشند قطعا به سمت ثبت سند رسمی پیش خواهند رفت.