تلفات نيروهاي آمريکايي حاضر در افغانستان در يک سال گذشته تا 35 درصد افزايش يافته است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاري اسپوتنيک، جوزف فيتساناکيس (Joseph Fitsanakis) تحليل گر مسائل امنيت ملي و استاد مطالعات امنيتي و ملي در دانشگاه کارولينا با اشاره به مشکلات پيش روي ائتلاف تحت رهبري آمريکا در افغانستان و الزامات آن براي بازگرداندن صلح به اين کشور گفت واشنگتن در افغانستان وضعيتي بسيار نامناسب دارد به نحوي که هيچ کشوري آرزوي بودن در موقعيت آمريکا در افغانستان را ندارد.
به گفته فيتساناکيس، دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا تعداد نيروهاي آمريکايي حاضر در افغانستان را از حدود هشت هزار نفر به چهارده هزار نفر رسانده است و قصد دارد هزار سرباز ديگر نيز به اين کشور اعزام کند. با اين حال، آمريکا در سال 2010 بيش از صدهزار نيرو در افغانستان داشت و با اين حال نتوانست حتي يک پيروزي قاطعانه عليه طالبان به دست بياورد.پس چرا بايد کسي فکر کند پانزده هزار سرباز مي تواند براي شکست طالبان و تروريسم در افغانستان کافي باشد.
از سوي ديگر در حالي که پانزده سال از شروع حمله آمريکا و متحدان آن به افغانستان مي گذرد، بسياري معتقدند ائتلاف به رهبري آمريکا نتوانسته تاثير آشکاري بر تعداد تروريست ها در اين کشور داشته باشد و حتي سبب افزايش تعداد تروريست ها نيز شده است.
فيتساناکيس گفت، نتيجه دخالت آمريکا در افغانستان مشخص است. در حال حاضر بر اساس تمام برآوردها، طالبان حدود يک سوم خاک افغانستان را تحت کنترل خود دارد و قوي تر از هر زماني در ده تا پانزده سال گذشته خود قرار دارد. علاوه بر اين اکنون شاهد فعاليت داعش نيز در افغانستان هستيم. اين گروه سال گذشته مسئوليت حدود پانزده بمب گذاري را در افغانستان بر عهده گرفت.
اين تحليل گر مسائل امنيتي گفت، من در حال حاضر نمي توانم با قطعيت بگويم ترامپ در افغانستان به دنبال چيست چون ترامپ به راحتي تصميماتش را عوض مي کند و من فکر مي کنم علت حملات مرگبار هفته گذشته طالبان نيز همين است. طالبان مي خواهد اطمينان حاصل کند ترامپ با اين گروه مذاکره مي کند و به همين علت مي خواهد به او و ائتلاف آمريکايي نشان دهد که مي تواند به هرجايي در هر زماني در افغانستان حمله کند. طالبان مي خواهد اين احساس را در ميان مردم افغانستان ايجاد کند که هيچ کس امن نيست و از اين طريق حس قوي بودن خود را در جامعه منتقل کند و از آنجا وارد ميز مذاکره با ائتلاف آمريکايي شود.