در نشستی طرح جامع مدیریت پسماند شهرهای دهدشت ،چرام ، لنده وسوق بررسی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد،فرماندار کهگیلویه در این نشست با اشاره به حجم
علی پوزش افزود: درکشورهای پیشرفته برنامه های زیادی برای مدیریت پسماند اجراشده و نیاز است که همه مسئولان درجهت تبدیل پسماندها به موارد مورداستفاده برنامه های خودرا ارایه و اجرا کنند.
وی گفت: امروزه در بخش مدیریت پسماند افراد زیادی وجود دارد که در این زمینه ازجمله بحث بازیافت خواهان سرمایه گذاری هستند.
پوزش با اشاره به موارد دفع غیراصولی پسماند توسط شهرداری ها اضافه کرد:متاسفانه درحال حاضر سوزاندن زباله ها تنها برنامه شهرداران است و می طلبد که درجهت دفع اصولی آنها جایگاه مشترکی برای شهرهای لنده، دهدشت، چرام و سوق در نظر گرفته شود.
فرماندار لنده هم در این جلسه با اشاره به بحران زیست محیطی در پسماند گفت: تولید زباله در استان کهگیلویه و بویراحمد سه برابر استاندارد جهانی است که به فرهنگ مصرف مردم استان ما بر میگردد و باید برای حل این معظل چاره اندیشی کرد.
کریمینژاد افزود: تفکیک زبالهها باید از مبدأ در دستور کار قرار گیرد و شهرداری ها باید بودجهای در این خصوص در نظر گرفته و مردم را به انجام این کار تشویق کنند.
وی با اشاره به اینکه رها شدن زبالهها در اطراف شهر باعث زشتی چهره آن شهر و انواع بیماری برای افراد میشود، خواستار همکاری شهرداریها برای انتخاب جایگاه مناسب برای دفن اصولی زبالهها و یا جایگاه بازیافت آنها شد و گفت: برای اینکار باید فرصت زمانی خاصی مشخص و کارها مهندسی شده پیش برود.
شهردار دهدشت نیز گفت:بافت زمین و فاصله حمل پسماند و همچنین زمان ده ساله برای اجرای طرح جامع مدیریت پسماند درشهرهای لنده، سوق، دهدشت و چرام باید مد نظر قرار گیرد.
اسفندیار برخه با اشاره به حجم زیاد تولید پسماند در دهدشت افزود: روزانه 65 تن زباله در دهدشت تولید می شود که این آمار دو برابر استاندارد و معضلی برای شهر دهدشت به حساب می آید.