علی جان مرا شبانه غسل بده و کفن کن و به خاک بسپار؛ اجازه نده اشخاصى که حقم را غصب و اذیت و آزارم نمودند بر من نماز بخوانند یا به تشییع جنازهام حاضر شوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مراکز استان ها، امام علی علیهالسلام سر همسرش را در دامن گرفت و فرمودند: هر چه ميل دارى وصيت كن. مطمئن باش به وصاياى تو جامه عمل خواهم پوشاند.
لحظاتى بسيار تلخ بود، وداع دو يار نمونه اسلام و دو زوج مهربان. همسر جوانى كه پس از زندگى كوتاه زناشويى بايد از شوهر و فرزندان خود وداع كند، اين لحظات بسيار دردناك بود. على علیهالسلام به ياد آورد كه همسرش در مدت كوتاه عمرش چه زندگى پرفراز و نشيبى را سپرى كرد؛ چه صدماتى را تحمل نمود. از اين رو اشک از ديدگانش جارى شد.
از طرفى زهرا علیهاالسلام به ياد میآورد على علیهالسلام را بايد تنها بگذارد. به او در بين اين همه دشمن چه میگذرد! لحظهاى به غربت شوهر عزيزش انديشيد و به بچههاى خردسالش، قطرات اشک از ديدگانش سرازير گرديد. جدايى حقيقت تلخى بود كه ناچار به قبولش بودند. سپس زهرا علیهاالسلام شروع به وصيت كرد.
زمانى كه حضرت زهرا سلام الله علیها از دنيا رفت، امام على علیهالسلام آمد و روپوش را كنار زد و كنار حضرت، وصيتنامه كتبى را مشاهده نمود: «بسم الله الرحمن الرحيم، اين وصيتنامه فاطمه دختر رسول خدا است به يگانگى خداوند شهادت میدهم و شهادت میدهم كه محمد صلی الله علیه و آله رسول خداست، بهشت و دوزخ حق است و در وجودقیامت شكى نيست. خداوند مردگان را مبعوث میكند. يا على! خدا مرا همسر تو قرار داد تا در دنيا و آخرت با هم باشيم. اختيار در دست تو است. يا على! در شب مرا غسل بده و كفن كن و حنوط نما و به خاك بسپار به احدى اطلاع مده اكنون با شما وداع میكنم. سلام مرا به فرزندانم تا قيامت برسان».
امام على علیهالسلام چون خواست بند كفن را ببندد، صدا زد: يا زينب، يا امكلثوم، يا حسن، يا حسين! بياييد با مادرتان وداع كنيد. ديگر او را نخواهيد ديد. يتيمان زهرا علیهاالسلام خود را روى جنازه مادر انداختند. او را میبوسيدند و میگريستند. على علیهالسلام يتيمان را از روى جنازه مادر برداشت
از آنجایی که در روایات شیعه دو تاریخ برای درگذشت فاطمه زهرا وجود دارد، ایام فاطمیه یا ایام وفات فاطمه زهرا به فاصلهٔ بین این دو تاریخ یعنی ۱۳ جمادی الاول تا ۳ جمادی الثانی گفته میشود. مراسم ایام فاطمیه جمعاً ۶ روز است، ۳ روز در ماه جمادی الاول و ۳ روز در ماه جمادیالثانی. فاطمیه اول از ۱۳ تا ۱۵ جمادیالاول است و فاطمیه دوم از سوم تا پنجم جمادیالثانی میباشد که شیعیان به عزاداری برای فاطمه دختر پیامبر اسلام میپردازند.
رهبر انقلاب: امیرالمونین با دلی شکسته با فاطمه وداع می کند
رهبر معظم انقلاب به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) می فرمایند: «... امیرالمونین این روزها با دلی شکسته با سینه ای پر از غم با عزیزه خود وداع می کند؛ ودیعه گرانبهای پیامبر را به او بر می گرداند دل امیر المونین پر از غم است اما ارداه و همت او مطلقا کاستی نگرفته است که این درس است برای من و شما...»
حضرت زهرا (س) از نگاه شهید مطهری:
حضرت زهرا عاشقانه پیغمبر خدا را دوست میداشت، نه به اعتبار اینکه رابطه پدر و فرزندی است بلکه به اعتبار اینکه او رسول الله و پیامآور خدای اوست. او پیامآور خدای خودش را دوست میداشت نه پدرش را از آن جهت که پدرش است. پدرش را از آن جهت که پیام آور خدایش بود دوست میداشت. و صلّی الله علی محمّد و آله الطاهرین.
امروز 13 جمادی الاول آغاز فاطمیه اول است، بانوی دو عالم، سرمشق همه بانوان عالم است؛ پاره تن پیامبر اسلام الگویی کامل برای انسان و انسانیت است.