دبیر سی و ششمین جشنواره فیلم فجر گفت: اکران اول هر فیلم در شهرستانها با حضور عوامل آن انجام خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، ابراهیم داروغه زاده در نشست خبری سی و ششمین جشنواره فیلم فجر افزود: جشنواره فیلم فجر دو محور اصلی دارد که شامل موضوع رقابتی و جشن سینمای ایران میشود، در این دوره سعی شده است هر دو رویکرد جشنواره بهتر، باشکوهتر و حرفه ایتر برگزار شود.
وی افزود: در بخش رقابتی درباره تغییرات اساسی پیشنهادهایی داشتیم که یکی حذف سیمرغهای بخشهای فنی بود که به شدت مخالفت کردیم، در بخش رقابتی سعی کردیم ساختار اصلی را حفظ کنیم و چند تغییر کوچک ایجاد کردیم.
داروغه زاده گفت: کم شدن تعداد آثار حاضر در بخش مسابقه یکی از آنها بود، پارسال ۴۴ اثر به نمایش درآمد که ممکن بود در دقت داوری تاثیر منفی بگذارد، امسال ۶۷ اثر متقاضی در جشنواره حاضر بودند و ۲۲ اثر انتخاب شدند.
وی افزود: فیلمهای کوتاه داستانی امسال نخستین بار سیمرغ دارند، در بخش مستند به این جمع بندی رسیدیم که دو فیلم در بخش مسابقه باشند که هم در سینمای رسانه و هم سینماهای مردمی به نمایش درآید، دو مستند انتخاب شده از بعضی فیلمهای داستانی حرفه ایتر و جذابتر هستند.
دبیر سی و ششمین جشنواره فیلم فجر گفت: امسال سیمرغ بهترین فیلم اول و هنر و تجربه را خواهیم داشت، سعی کردیم رویکردمان عادلانه باشد.
وی با بیان اینکه هیئت انتخاب کاملا مستقل عمل کردند، افزود: همچنین برای سینمای رسانهها قرعه کشی انجام دادیم که حق فیلمی ضایع نشود.
داروغه زاده گفت: رویکرد دیگر جشنواره بخش جشنهای جشنواره است، امسال علاوه بر تهران در ۳۱ استان نمایش فیلمهای بخش مسابقه را داریم.
دبیر جشنواره فیلم فجر افزود: برای کودکان و نوجوانان نیز برنامه نمایش رایگان فیلمهای این رده سنی را داریم.
وی گفت: در شهرستانها نیز اولین اکران فیلمها با حضور صاحبان آثار خواهد بود؛ سعی میکنیم این جشن سینمایی را پرشورتر از سالهای گذشته برگزار کنیم.
داروغه زاده افزود: در جشنواره افزون بر برپایی سه بزرگداشت، نکوداشت مرحوم علی معلم را نیز برگزار خواهیم کرد.
وی درباره سینمای رسانههای جشنواره گفت: امسال برای سینماگرانی که در جشنواره فیلم ندارند و مهمانانمان، باغ کتاب را در نظر گرفتیم و اکران فیلمها از ۷ تا ۱۱ شب خواهد بود.
داروغه زاده افزود: به دلیل انتقادهایی که در سالهای گذشته به ازدحام و شلوغی برج میلاد صورت گرفت، برای اهالی رسانه و بخاطر اینکه کیفیت سالنها قابل قبول باشد پردیس ملت را در نظر گرفتیم.
دبیر سی و ششمین جشنواره فیلم فجر گفت: برای خود ما نیز وجود این تغییر، سختیهایی به همراه داشته است، ولی سعی کرده ایم این مشکلات را رفع کنیم.
وی افزود: هنرمندانی که فیلم و آثاری در این جشنواره دارند حتما حضور پیدا میکنند و تا پایان شب نیز حضور خواهند داشت.
فیلمهای حاضر در بخش مسابقه مشکل اکران ندارند
دبیر سی و ششمین جشنواره فیلم فجر گفت: هیچ یک از فیلمهای حاضر در بخش مسابقه از نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشکل اکران ندارند.
داروغه زاده افزود: فیلم «آشغالهای دوست داشتنی» پارسال مجوز نمایش نداشت، اما امسال مجوز گرفت، اما به دلایلی که صاحبان اثر دوست داشتند، انصراف دادند و تصمیم گرفتند پیگیر اکران فیلمشان شوند.
وی درباره تغییرات هر ساله جشنواره گفت: دعا کنید دبیری به مدت ۱۰ سال مسئولیت جشنواره را داشته باشد تا شاهد تغییرات کمتری در آن باشیم.
دبیر سی و ششمین جشنواره فیلم فجر درباره سیمرغ فیلم اولیها افزود: به خاطر اهمیتی که برای فیلمسازان جوانی که نخستین بار به عرصه فیلمسازی پا میگذارند قائل هستیم یک سیمرغ را برایشان قرار دادیم.
وی با بیان اینکه کمیت مهم نیست، گفت: ما امسال ۳ فیلم اول و ۴ فیلم دوم داریم از بین فیلمهای اولی که به بخش مسابقه راه پیدا کردند یک سیمرغ نیز برای فیلمهای اول قرار دادیم، سالهایی نیز که چندین فیلم اول است، حدود دو فیلم اول میدرخشیدند.
داروغه زاده افزود: در هیچ دورهای، داوران موضوع کمیت برایشان مهم نبوده است، موضوع رقابتی جشنواره باید از تعداد آثار معقول و منطقی برخوردار باشد و تمایز معنا داری بین فیلمهایی که میتوانند به این بخش وارد شوند، باشد تا موضوع رقابت معنا پیدا کند.
وی درباره شرکت نکردن یا کنار گذاشته شدن فیلمهای حاشیه دار گفت: ۶۷ اثر، متقاضی ورود به جشنواره شدند و به دلیل احترام به صاحبان آثار اسامی آنها را اعلام نکردیم، ولی تمام فیلمها بازبینی شدند و تا لحظه آخر تلاش میکردند به بخش مسابقه راه پیدا کنند.
داروغه زاده افزود: من به عنوان دبیر جشنواره علاقه داشتم فیلمهایی که مقداری حاشیه داشتند وارد شوند که وارد شدند و در جشنواره مشاهده خواهید کرد.
دبیر سی و ششمین جشنواره فیلم فجر ادامه داد: البته هیچ فیلمی وجود ندارد که مشکل اساسی داشته باشد و از نظر وزارت ارشاد برای اکران مشکلی ندارند.
داروغه زاده در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره اسپانسر جشنواره گفت: از ابتدا مسئولیت اسپانسر از روی دوش ما برداشته شد، گویا قرار بوده است صندوق حمایت از هنرمندان این کار را انجام دهد و تاکنون نتوانسته است.
وی افزود: از اول قرار بود ما فقط جشنواره برگزار کنیم و بودجه از سازمان سینمایی تامین میشود، ما نیز تلاش کردیم تا جایی که میشود هزینهها را کم کنیم.
داروغه زاده درباره ادامه اعتراضات اهالی رسانه به پردیس ملت گفت: دو ماهی است که اعلام کردیم پردیس ملت، سالن رسانه هاست.
وی افزود: ما به دلیل روندی که طی شده بود نمیتوانستیم سالن میلاد را به اهالی رسانه اختصاص دهیم و همواره بین مهمانان و اهالی رسانه، گلهمند وجود داشت.
داروغه زاده گفت: از اول دو پردیس مطرح شد؛ چارسو و ملت و نهایتا ملت به دلیل اینکه ۳۰۰ ظرفیت بیشتر داشت انتخاب شد.
وی افزود: اعتراض مطرح شده از سوی اهالی رسانه حرفهای نبود اگر زودتر گفته بودند شاید میشد مذاکره کرد.
دبیر جشنواره فیلم فجر گفت: هیچ سهمیهای از بخش رسانهها از افتتاحیه و اختتامیه کم نشده است، همیشه وقتی مراسمی در برج میلاد برگزار میشود مهمان داشتیم.
داروغه زاده افزود: امسال تعدادی از کارتها را به صاحبان آثار و تعدادی نیز به خانه سینما داده ایم و چون یک برنامه تلویزیونی (حالا خورشید) به با شکوه شدن جشنواره کمک میکند ۱۰۰ کارت اختتامیه را به ان اختصاص دادیم تا به مخاطبانش دهد.
وی گفت: این که تعدادی کارتها را در سایتها به فروش گذاشته اند از سوی اهالی رسانه یا سینماگران بوده و شور و اشتیاق زیاد مردم سبب میشود عدهای سوء استفاده کنند و ما نیز نمی توانیم کار زیادی انجام دهیم.
دبیر سی و ششمین جشنواره فیلم فجر درباره فیلمهای نیامده به جشنواره افزود: سه فیلم وجود داشت که علاقه بسیاری داشتند تا خود را به جشنواره برسانند حدود ۳ فیلم نیز آماده بودند و در جشنواره حضور پیدا نکردند، اما مطمئنا ایجاد حاشیه دلیل نیامدنشان نبوده است.
داروغه زاده گفت: بعضی فیلمها اساسا برای بخش رقابتی جشنواره ساخته نشده اند، ممکن است یک کارگردان خوب که فیلمی برای مخاطب عام ساخته و احتمال دهد در جشنواره جایزه نمیگیرد فیلمش را شرکت ندهد.
وی در باره حضور علیرضا رضا داد در جشنواره فیلم فجر افزود: رضا داد یکی از اعضای شورای سیاست گذاری جشنواره است البته دبیر جشنواره خود همه تصمیمها را نمیگیرد، سازمان سینمایی برگزار کننده است و دبیر به عنوان جزیی از زنجیره، کار انجام میدهد.
داروغه زاده از پیشنهاد خبرنگار روشن دل درباره ایجاد امکان تماشای فیلمها برای روشندلان گفت: من راجع به حضور نابینایان تاکنون فکر نکرده بودم و حتما در ارشاد مطرح میکنم، ان شاء الله سال دیگر شرمنده شما نباشیم.
دبیر جشنواره فیلم فجر درباره آرائ مردمی جشنواره افزود: تا دیشب قرار بر این بود آراء به صورت اینترنتی انجام شود چرا که باید تاثیر نیروی انسانی را در رای گیری به حداقل برسانیم و تلاش میکنیم این مشکل را حل کنیم.
داروغه زاده درباره بخش استانی جشنواره گفت: بخش استانی به صورت محدود در مراکز استانها برگزار میشود و حداکثر ۱۴ فیلم در مراکز استانها به نمایش درمی اید.
وی درباره صحبت هایش مبنی بر حذف مراسم افتتاحیه جشنواره افزود: باید بگویم در این باره اشتباه کردم، نکاتی را در نظر گرفته بودیم و بعضی را در نظر نگرفته بودیم، همه جشنوارههای دنیا با نمایش یک فیلم شروع میکنند و اختتامیه دارند، اما به دو نکته توجه نداشتم یکی اینکه ما در جشنوارههای دیگر آیینهای زیادی داریم که به جشنواره رونق میدهند، اما در این جشنواره نداریم، دوم اینکه شروع جشنواره همزمان با اغاز جشنهای انقلاب است و سبب میشود جشنها با سینما آغاز شود.
داروغه زاده گفت: روزی که گفتم مراسم افتتاحیه نداریم به بزرگداشتها نیز اشاره نکرده بودیم، بعد از پایان جشنواره گزارش شفافی از هزینهها داشته باشیم.
وی درباره مشکلات اینترنت پردیس ملت افزود: دوستان ما تلاش زیادی کردند و از آغاز جشنواره مشکل اینترنت این مکان حل میشود.
رونمایی از ۵ پوستر در نشست سی و ششمین جشنواره فیلم فجر
در نشست خبری سی و ششمین جشنواره فیلم فجر از پوستر بخشهای نکوداشت، بزرگداشتها و بخش تجلی اراده ملی رونمایی شد.
در پایان نشست خبری سی و ششمین جشنواره فیلم فجر از پوستر بزرگداشت محمدعلی نجفی، منوچهر اسماعیلی، اکبر عبدی، پوستر نکوداشت علی معلم و پوستر بخش تجلی اراده ملی رونمایی شد.
سی و ششمین جشنواره فیلم فجر از ۱۲ تا ۲۲ بهمن به دبیری ابراهیم داروغه زاده در ۳۱ استان کشور برگزار میشود.