مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی: ۱۱۵ شهرک گلخانه ای، شیلاتی، دامپروری و ۲۴ شهرک خصوصی گلخانه با مساحت ۸۱۰۳ هکتار ایجاد شده است.
وي گفت: از مجموع 98 مجتمع گلخانه اي 91 مورد به مساحت 2700 هکتار در اولويت واگذاري به بخش خصوصي قرار گرفته و تاکنون 700 هکتار آن در قراردادهايي به سرمايه گذاران واگذار شده است.
مديرعامل شرکت شهرکهاي گلخانه اي همچنين درباره مشارکت بخش خصوصي در توسعه واحدهاي گلخانه اي افزود: تاکنون 91 شهرک گلخانه اي با صرف 3400 ميليارد تومان با همکاري بخش خصوصي احداث شده که آماده واگذاري است و در پي آن 35 هزار شغل بصورت مستقيم و غير مستقيم ايجاد مي شود.
منصوري گفت: علاوه بر اين در سال زراعي 95-96 براي احداث 24 شهرک خصوصي با مساحت 476 هکتار مجوز تاسيس صادر شده است.
وي احداث شهرکهاي شيلاتي را از ديگر اولويت هاي شرکت شهرکهاي گلخانه اي دانست و افزود: بر اساس تفاهم نامه مشترک با سازمان شيلات قرار است 44 شهرک شيلاتي با روش پرورش ماهي در قفس و پرورش ميگو و ماهيان خاوياري در سواحل درياهاي جنوب و شمال کشور ايجاد شود که 10 مورد آن با همکاري موسسه جهاد نصر آماده سازي شده است.
مديرعامل شرکت شهرکهاي گلخانه اي همچنين از ارائه طرح ايجاد 91 شهرک جديد به کارگروه ملي توسعه روستايي کشور خبر داد و گفت: آماده سازي زير ساخت 91 شهرک جديد پس از تصويب در کارگروه اجرايي مي شود.
منصوري افزود: علاوه بر اين مطالعه احداث 510 طرح جديد گلخانه در مساحت 125 هزار هکتار در 23 استان کشور در مراحل تکميلي است.
وي گفت: در دو سال اخير براي اجراي برنامه توسعه شهرک هاي گلخانه اي علاوه بر صرف منابع اعتباري تملک دارايي استانها، 600 ميليارد ريال اعتبار نيز از محل منابع ملي اختصاص يافته است.
مديرعامل شرکت شهرکهاي گلخانه اي افزود: در 10 ماه گذشته سازمانهاي جهاد کشاورزي استانها نيز حدود 650 ميليارد ريال اعتبار براي بهره برداري از شهرکهاي گلخانه اي اختصاص دادند.
منصوري گفت: تاکنون شهرکهاي گلخانه اي در استانهاي همدان، اردبيل، کهگيلويه و بوير احمد و جنوب کرمان به بهره برداري و توليد رسيده است.
وي افزود: در سه تا چهار سال گذشته 12 هزار هکتار گلخانه جديد در کشور احداث شده است که 9500 هکتار آن به کاشت سبزي و صيفي و توت فرنگي و گياهان دارويي، 2500 هکتار به توليد گل و گياهان زينتي اختصاص دارد.
مدير عامل شرکت شهرکهاي گلخانه ميزان توليد محصول در 12 هزار هکتار گلخانه جديد را 2 ميليون تن اعلام کرد و گفت: علاوه بر اين يک ميليارد و 500 ميليون گل شاخه بريده و 260 ميليون عدد گلدان زينتي توليد شده است.
منصوري افزود: استان تهران با 3150 هکتار، جنوب کرمان با 1720 هکتار، اصفهان با 1545 هکتار و يزد با 432 هکتار از استانهاي پيشرو در توسعه گلخانه هستند.
علي اشرف منصوري در جلسه خبري امروز با اشاره به اينکه هيچگونه محدوديتي براي پرداخت تسهيلات به متقاضيان احداث گلخانه وجود ندارد افزود: تسهيلات مورد نياز براي متقاضيان از محل صندوق توسعه ملي و تسهيلات روستايي و عشايري اختصاص مي يابد.
بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده بهره تسهيلات براي مناطق مرزي و محروم 4 درصد و در مناطق روستايي با تراکم جمعيت کمتر از 10 هزار نفر 6 درصد است.
وي گفت : تسهيلات سرمايه در گردش هم با 10 درصد سود و بازپرداخت 9 ساله در اختيار متقاضيان قرار مي گيرد .
مديرعامل شرکت شهرکهاي گلخانه اي افزود: 80 درصد اعتبارات مالي مورد نياز متقاضيان احداث گلخانه از بانک هاي عامل و 20 درصد مابقي نيز آورده خود اشخاص است.
منصوري رعايت الگوي کشت، دسترسي به بازارهاي داخلي و صادراتي ، احداث صنايع تبديلي و تکميلي و احداث سردخانه را از امتيازات شهرکهاي گلخانه اي دانست و گفت: افزايش توليد و افزايش بهره وري آب از مهمترين مزاياي توسعه گلخانه هاست.
وي افزود: بر اساس پژوهش هاي انجام شده به ازاي توليد هر کيلو گوجه فرنگي در فضاي باز 400 ليتر آب مصرف مي شود در حالي که اين ميزان در گلخانه به 30 ليتر کاهش مي يابد .
مدير عامل شرکت شهرکهاي گلخانه اي گفت: ميزان توليد در گلخانه بيش از 10 برابر فضاي باز است بر اين اساس در هر متر مربع گلخانه 20 کيلو خيار توليد مي شود در حاليکه در فضاي باز فقط 2 کيلو خيار برداشت مي شود .
منصوري افزايش صادرات و توليد محصول بازار پسند را از ديگر مزاياي محصولات گلخانه اي دانست و افزود : بسياري از کشورها محصولات سبزي و صيفي مورد نياز را از توليدات گلخانه اي تامين مي کنند بنابراين با افزايش توليدات مي توانيم در بازارهاي صادراتي حضور پررنگ تري داشته باشيم .