در حمله هوايي ارتش ترکيه به شمال سوريه معبد 3 هزار ساله «عين داره» در عفرين تخريب شد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاري فرانسه، يک گروه مخالف دولت سوريه مستقر در خارج اين کشور اعلام کرد در حملات هوايي اخير ارتش ترکيه در خاک سوريه به يک معبد سه هزار ساله، خساراتي به آن وارد شد.
بر اساس اين گزارش، رامي عبدالرحمن مدير گروه ديده بان حقوق بشر سوريه اعلام کرد، معبد «عين داره» به جا مانده از دوره امپراطوري «هيتي» که سه هزار سال قدمت دارد، در حملات جنگنده هاي ارتش ترکيه در شمال سوريه آسيب ديد.
طبق اعلام اين منبع، يک کارشناس باستان شناسي اين اتفاق را فاجعه و آن را با خرابيهايي مقايسه کرد که گروه تروريستي داعش به شهر باستاني تدمر وارد کرد.
مداخله نظامي روسيه در خاک سوريه در سي ام سپتامبر سال 2015 به منظور حمايت از ارتش سوريه در برابر گروههاي مسلح و تروريستها، شرايط نبرد را به نفع نيروهاي دولتي سوريه تغيير داد و به ارتش سوريه اين امکان را داد که گروه تروريستي داعش را از شهر باستاني تدمر بيرون براند و گروههاي شورشي مسلح را نيز از شهر حلب که از پايگاههاي اصلي آنها بود، فراري دهد.
معبد عين داره که مربوط به عصر آراميها است ( 700-1300 پيش از ميلاد مسيح) در منطقه عفرين واقع شده و از بيش از يک هفته پيش آماج حملات گسترده ارتش ترکيه قرار گرفته است.
رامي عبدالرحمن افزود، در حملات هوايي ارتش ترکيه نزديک به شصت درصد از اين معبد از بين رفته است.
مامون عبدالکريم مدير کل آثار باستاني و موزههاي سوريه نيز اعلام کرد اين مرکز باستاني که در سال 1982 کشف شد به واسطه مجسمه هايي به شکل شير از جنس بازالت که بسيار با ابهت و استثنايي هستند و همچنين نقاشيهاي حکاکي شده بر روي سنگ شهرت دارد. وي افزود، متاسفانه نماد يک تمدن سه هزار ساله در يک حمله هوايي از بين رفت.
سوريه از سال 2011 درگير يک جنگ داخلي ويرانگر و خونين است. ارتش ترکيه نيز بيستم ژانويه عمليات نظامي گسترده اي را با حمايت شورشيان سوري تحت حمايت خود آغاز کرد تا طبق اعلام مقامات رسمي اين کشور، يک گروه شبه نظامي کرد موسوم به يگانهاي مدافع خلق را از منطقه عفرين که نزديک مرزهاي ترکيه واقع شده است، بيرون براند. مقامات آنکارا مي گويند هدف از حمله به شبه نظاميان کرد سوري اين است که اين گروه فرصت پيدا نکنند يک کمربند تحت کنترل خود در طول مرزهاي ترکيه ايجاد کنند و امنيت ترکيه را که در حال حاضر نيز به علت فعاليتهاي حزب کارگران کردستان به چالش کشيده شده است، بيش از پيش به خطر اندازند.
شبه نظاميان يگانهاي مدافع خلق در مبارزه با گروه تروريستي داعش در سوريه نقش مهمي ايفا کردند. آمريکا از شبه نظاميان کرد يگانهاي مدافع خلق که به اتفاق ستيزه جويان عرب در قالب «نيروهاي دموکراتيک سوريه» در مبارزه با داعش و به ويژه عمليات آزادسازي شهر رقه مشارکت دارند، آشکارا حمايتهاي مالي و تسليحاتي به عمل آورده است در حالي که ترکيه اين گروه را شاخه اي از حزب جدايي طلب کارگران کردستان مي داند که با دولت ترکيه مبارزه مسلحانه مي کند.
مناقشه مسلحانه سوريه که ماه مارس سال 2011 آغاز شد تا کنون بيش از سيصد و بيست هزار کشته بر جا گذاشته و ميليونها نفر را آواره کرده است. در شش سال گذشته چندين دور مذاکره و چند توافق نامه ترک مخاصمه يا آتش بس براي پايان دادن به مناقشه مسلحانه در سوريه منعقد شده اما هيچيک نتايج مورد نظر را به دنبال نداشته است.