به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از الجزيره انگليسي، نيروهاي امنيتي ترکيه اعلام کردند شمار آوارگان و مهاجراني که در مرز زميني اين کشور با شمال يونان دستگير مي شوند، افزايش يافته است .
پيش از اين، درياي اژه مسير پرطرفدار براي مهاجران غيرقانوني بود، اما آوارگان به تازگي از مسير جديد زميني براي رساندن خود به اروپا استفاده مي کنند؛ مسيري که مهاجران را از استانبول در غرب ترکيه، به روستاها نزديک مرز يونان مي رساند. آنها از آنجا بايد از رودخانه عريض و خطرناک اوروس عبور کنند که مرزي بين المللي است. سپس قاچاقچيان انسان آنها را ساعت ها از جنگل هاي يونان عبور مي دهند.
خبرنگار شبکه الجزيره در غرب ترکيه در گزارشي درباره هزاران نفر که با استفاده از اين مسير جديد جان خود را به خطر مي اندازند، گفت استانبول به عنوان محلي براي گردآمدن آوارگان خوش نام نيست، با اين همه شواهد زيادي دال بر اين وجود دارد که اين شهر مقر فعاليت هاي چشمگير قاچاق (انسان) است.
در منطقه آکساراي واقع در مرکز استانبول مي توان اتباع کشورهاي مختلف از جمله بورکينافاسو، ارتيره، سريلانکا، و پاکستان را ديد که همگي درباره برنامه شان حرف هاي زيادي براي گفتن دارند، اما بيشتر وقتشان را (براي انجام هماهنگي ها) با گوشي شان مي گذرانند. همه آوارگان يک چيز را مي دانند، اينکه معامله نزديک کافي شاپ ها انجام مي شود و هزينه قاچاق، دو هزار دلار است.
دو قاچاقچي انسان در اين منطقه گفتند: «ما هر هفته سه سفر انجام مي دهيم. اما قاچاقچيان ديگري هستند که هر روز اين سفر را انجام مي دهند. در استانبول، بيش از 50 قاچاقچي انسان وجود دارد. ما هفته اي 40، 50 يا 60 نفر را در هفته با خود مي بريم. بستگي به شرايط دارد. يک بار ما 75 نفر را در يک سفر با خودمان برديم.»
اين دو قاچاقچي که آوارگان سابق کرد و سوري هستند، قبلاً مهاجران را از درياي اژه به جزاير يونان منتقل مي کردند، اما ديگر از اين مسير استفاده نمي کنند. اين مسير زميني بسيار بهتر است.