نخستين بار درکشور عمل جراحی فوق پیشرفته ارتوگناتیک و جراحی زیبایی و بازسازی دهان، فک و صورت بر روی سه بیمار در بیرجند با موفقیت انجام شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، متخصص جراحی زیبایی دهان، فک و صورت پلاستيك صورت و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: این
دکتر کیهان با بیان اینکه بخش نرم افزاری شبیه سازی کامپیوتری پیش از این در کشور انجام شده است افزود: تکنیک جراحی این عمل منحصر به فرد بوده و برای اولین بار درکشور اجرا شده است .
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در این روش علاوه بر انجام تکنیک بازسازی استخوان به روش معمولی شامل تهیه رادیوگرافی ساده از فک بیمار و بررسی به صورت دو بعدی برای مشخص کردن نواحی مورد نیاز به مداخله درمان، با استفاده از سیستم ها و نرم افزارهای شبیه ساز کامپیوتری بومی - ايراني، شکل آناتومی و ساختار کلی فکها و اسکلت صورت به روش سه بعدی بازسازی می شود .
دکتر کيهان گفت : در اين روش علاوه بر مشخص شدن طرح درمان برای بیمار، درمانگر مي تواند با استفاده از راهنماهاي جراحی تهيه شده در يك فضاي سه بعدي موقعيت ها و طراحي هاي انجام شده را عينی و به دقت به نواحي تحت جراحي همچون فكين ،چانه، گونه، بيني منتقل کند که اين امكان مهيا می شود تا طراحي هاي نوين و خاص را در جراحي مدنظر قرار دهد.
وی عمده ترین مزیت این روش را آسیب نرسیدن به اعصاب، عروق، سینوسها و بینی دانست و گفت: در این روش این نواحی به صورت سه بعدی برای جراح مشخص می شود تا جراح در حین عمل به این نواحی آسیب نرساند و با خیال راحت جراحی را انجام دهد و حال آن که در روشهای قبلی و به شکل معمول امکان صدمه بیشتری به آناتومی حساس بدن مثل عروق و اعصاب و سایر قسمتهای حساس وجود داشت.
این متخصص جراحی دهان، فک و صورت افزود: استفاده از این روش پیشرفته علاوه بر جراحی های زیبایی فک، بینی و صورت در تومورهای فکی خوش خیم و بدخيم، بیماران دارای نقایص مادرزادی، جراحي كاشت ايمپلنت و جراحي هاي بازسازي و موارد ديگر هم کاربرد دارد .
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند کم بودن هزينه درمان در مقایسه با کشورهای دیگر را از جمله مزایای این روش درمانی اعلام کرد و گفت:در این عمل ها طراحی کامپیوتری و شبیه سازی عمل با استفاده از نرم افزار کامپیوتری ايراني به نام كاوه و در نتيجه همکاری تيمي با دکتر عباس آذری متخصص پروتز و عضو هیت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده است.
وی با بیان اینکه پس از طراحی، مراحل چاپ سه بعدی هم در ایران و توسط شرکت دانش بنیان دانش انديش رانا انجام می شود افزود: استفاده از این فناوري که تا قبل از این در انحصار معدود کشورهای خارجی قرار داشت و دسترسی به آن، تنها با صرف هزینه گزاف عملی بود، چند سالی است که در کشور ما بومی سازی و بهینه سازی شده است به طوریکه به جرات می توان گفت که سیستم ایرانی کاوه در بسیاری جهات از مشابه خارجی خود بهتر و دقیقتر عمل می کند.
مبتکر این طرح با بیان اینکه این تکنولوژی ايراني از نظر دقت، ظرافت و نوآوري، مشابهي ندارد افزود: تاكنون حدود ١٠ مقاله از كاربرد تركيبي این تکنولوژی و ابداعات جراحي ما در مجلات خارجی و معتبر بین المللی همچون مجله انجمن جراحان فك و صورت امريكا، مجله انجمن جراحان فك و صورت بريتانيا، مجله انجمن جراحان زيبايي امريكا و برخي در كتب جراحي فك و صورت به صورت فصل منتشر شده و در سخنراني هاي متعددي در داخل و خارج از كشور به سایر متخصصان در حال آموزش است.