به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از شبکه تلويزيوني پرس تي وي؛ سياستهاي جنگ طلبانه فرانسه عامل افزايش پيوستن اتباع اين کشور به گروههاي تروريستي است.
بازگشت تندروها و افراطيون اروپايي که در کنار تروريستهاي داعش در سوريه و عراق جنگيده اند، به کشورهاي خود هميشه تهديدي امنيتي براي اروپا محسوب شده است. در فرانسه بحثها درباره نحوه برخورد با صدها شبه نظامي که از اين کشور به صف داعش پيوسته اند داغ شده است. برآوردها نشان مي دهد حدود يک هزار و هفتصد جنگجو از فرانسه براي پيوستن به صف داعش رفته اند. تا کنون چند صد نفر از اعضاي فرانسوي داعش کشته شده اند اما هنوز بيشتر آنها متواري هستند. هم اکنون بحث اين است با آنهايي که در عراق و سوريه زنداني شده اند، چه بايد کرد. برخي معتقدند نبايد به آنها و خانواده هايشان اجازه ورود مجدد به فرانسه داده شود اما عده اي ديگر مي گويند دولت فرانسه موظف است بازگشت آنها را بپذيرد و آنها را در چارچوب قوانين فرانسه محاکمه کند.
رامي الخليفه کارشناس مسائل تروريسم گفت تروريستهايي که به فرانسه بر مي گردند، مي توانند همانند کابوس براي جامعه فرانسه باشند. دولت فرانسه نبايد بگذارد اين افراد در زندانها ديگران را بنيادگرا کنند. اما مسئله اين است که آيا مي توان براي هميشه اين افراد را از تماس با ديگران دور نگه داشت؟
سوالي که رسانه هاي فرانسوي کمتر مي پرسند اين است که چرا فرانسه يکي از بزرگترين منابع تروريستهاي خارجي در عراق و سوريه است. تقريبا همه فرانسويهايي که حملات تروريستي در فرانسه انجام داده اند، انگيزه خود را سياستهاي خارجي دولت فرانسه عنوان کرده اند که به مداخلات نظامي در چندين کشور مسلمان منجر شده است. يکي ديگر از علل افزايش بنيادگرايي، اسلام هراسي رو به گسترش است. اسلام هراسي از زمان نيکلا سارکوزي رئيس جمهور سابق اين کشور به ابزاري سياسي به ويژه در کارزارهاي انتخاباتي تبديل شد و اکنون به سطحي رسيده است که منتقدان دولت کنوني فرانسه را به تلاش براي مشروعيت بخشيدن و قانوني کردن اسلام هراسي و حتي نهادينه کردن آن متهم مي کنند.
رامي الخليفه گفت برخي از شهروندان فرانسه به داعش پيوسته اند زيرا بيش از بيست سال است وهابيها تبليغات گسترده اي در اين کشور مي کنند. مهمتر اينکه جامعه فرانسه رابطه خوبي با مسلمانان اين کشور ندارد. به علت ضعف در اين روابط ، برخي از مسلمانان فرانسه دنبال روابط جديد و حتي مکانهاي جديد براي زندگي مي گردند.
در حاليکه پاريس ادعا مي کند با تروريسم مخالف است، فرانسه بيشتر از آنکه عليه داعش در عراق بجنگد، عليه اين گروه فقط حرف زده است. در سوريه نيز دولت فرانسه آشکارا گروههايي مثل النصره را تمجيد کرده و به کساني که براي سرنگوني دولت بشار اسد در سوريه مي جنگند، انواع کمکهاي سياسي، اقتصادي و غيره را فراهم کرده است.