رستوراني در سوئيس برگرهايي توليد مي کند که شبيه گوشت هستند اما اثري از گوشت در آنها ديده نمي شود.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از تلويزيون اي پي تي ان، يک رستوران آمريکايي در سوئيس غذاهاي گياهي شبيه به غذاهاي گوشتي تهيه مي کند.
رستوراني در سوئيس برگرهايي توليد مي کند که شبيه گوشت هستند اما اثري از گوشت در آنها ديده نمي شود. يک شرکت توليد کننده مواد غذايي در کاليفرنياي آمريکا به نام «ايمپاسيبل فودز» (غذاهاي غير ممکن) اين نوع غذا را تهيه کرده است. اين شرکت در تلاش براي توليد غذاهايي است که فاقد فرآورده هاي حيواني هستند اما نوع پخت و مزه آنها شبيه به فرآورده هاي حيواني است و مردم هم از آنها لذت مي برند.
احشام و ديگر حيوانات مزرعه اي منابع اصلي متان محسوب مي شوند؛ گازي گلخانه اي که چندين برابر دي اکسيد کربن قوي تر است. بر اساس گزارش سازمان ملل متحد در سال دو هزار و سيزده، احشام مسئول چهارده و نيم درصد از گازهاي گلخانه اي هستند. فن آوري هاي غذايي در حال ظهور و الگوهاي تجاري جديد نه تنها به شدت سبب کاهش گازهاي گلخانه اي نمي شوند بلکه سبب مقابله با مشکل فزاينده مرتبط با رژيم هاي غذايي ناسالم نيز مي شوند. در شرکت ايمپاسيبل فودز، اين برگرها با عصاره پروتئين گرفته شده از غذاهايي همانند اسفناج و لوبيا تهيه و سپس با ديگر ترکيبات آميخته مي شوند. اين شرکت در حال به نمايش گذاشتن محصولات خود در اجلاس جهاني اقتصاد در داووس سوئيس است. کيتلين هتمن مشاور اين شرکت گفت: «اين برگر تماما با گياه تهيه مي شود و شبيه گوشت است، همانند گوشت پخته مي شود، و مزه آن هم شبيه گوشت است. اما تماما با گياه تهيه مي شود و براي محيط زيست هم مفيد است.»
او همچنين گفت: «مردم مزه ان را دوست دارند. ما حدود پانصد رستوران در سراسر آمريکا داريم و زماني که اين غذا را براي نخستين بار به مردم ارائه مي کنيم، آنها متعجب مي شوند زماني که مي فهمند اين برگر از گوشت تهيه نشده است. ما در اينجا در داووس هم اين غذا را سرو کرده ايم و افراد با خوردن آن هيجان زده شده اند.
پاتريک او براون بنيانگذار و مدير اجرايي شرکت ايمپاسيبل فودز که مبتکر اين ايده است، گفت: «استفاده از حيوانات و فن آوري براي توليد مواد غذايي مخرب ترين فن آوري است که در حال حاضر در کره زمين از آن استفاده مي شود. ما از حيوانات استفاده مي کنيم تا گياهان را به گوشت، ماهي و مواد لبني تبديل کنيم. اين اقدام هزينه هاي زيادي در زمينه گازهاي گلخانه اي، استفاده از آب و آلودگي،استفاده از زمين و از بين رفتن حيات وحش و غيره بر جاي مي گذارد. اين روند سبب بروز مشکلاتي مي شود. و ميلياردها نفر در سراسر جهان اين غذاها را دوست دارند و نمي خواهند روند مصرف آنها را متوقف کنند. از اين رو، ما با گفتن اين موضوع به مردم که رژيم غذايي خود را تغيير دهيد و لوبيا بخوريد، کمکي به حل مشکل نمي کنيم. هدف ما جايگزين کردن گياهان به جاي حيوانات تا سال دو هزار و سي و پنج است. اين يک هدف جاه طلبانه محسوب مي شود. راهبرد کلي ما بر اين اساس است و بايد به اين هدف دست پيدا کنيم زيراما به سبب استفاده از حيوانات در حال آسيب زدن به محيط زيست هستيم. تقاضا براي غذاهاي حيواني در حال افزايش است و اين يک معضل مهم محسوب مي شود ما بايد سريعا آن را حل کنيم.»