تسهیلات بدون کارمزد از صندوق توسعه ملی برای حمایت از طرح های اشتغالزایی روستایی و عشایری اختصاص یافت.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما، مرکز اصفهان؛ معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رییس جمهور در نشست بررسی مشکلات شهرستان اصفهان، ارائه این میزان تسهیلات بانکی را از طریق عاملیت سه بانک بیان کرد و گفت: دراین زمینه سهم بخش های مختلف هم مشخص شده که با اختیار استاندار درصد ها برمبنای طرح ها متغیر است.
سید ابوالفضل رضوی محل اجرای طرح را در روستا با ضمانت پرداخت تسهیلات دانست و افزود: روستاییان با ارائه سند خانه به بانک تسهیلات دریافت کنند و بانک هم حق اعتراض ندارد.
وی مدت برگشت این وام ها را پس از سه سال معافیت از سال چهارم به شش سال بیان کرد و گفت: طرح های مشارکتی برون گرا در اولویت پرداخت هستند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رییس جمهور ، جمعیت روستایی استان اصفهان را بیش از 700 هزار نفر بیان کرد و افزود: از طرح های کار آفرین ودانش بنیان به شرط اجرا شدن در روستاها حمایت می شود و برای توسعه روستاها لازم است شغل و درآمد زایی پایدار ایجاد شود .
وی همچنین طولانی بودن بروکراسی و مداوم و موثر نبودن مسوولان بین مردم مهم ترین مانع رفع مشکلات مردم دانست و افزود: براساس توصیه رییس جمهور به تحقق حقوق شهروندی نیاز است در ادارات به گونه ای برنامه ریزی شود که ارباب رجوع بداند مشکلش چه زمانی رفع می شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رییس جمهور با اشاره به اجرای مصوبات شورای عالی آب، رییس جمهور و معاون اول وی را پیگیر مشکل آب اصفهان دانست و گفت: رفع مشکلات مردم را با جناح بازی های سیاسی و طرفداری ازاین وآن ،گره نزنیم ،ناکارآمدی جایگزینی بی آبی، مشکل جدی تر از خود خشکسالی است که مردم آن را لمس کرده اند.
سید ابوالفضل رضوی افزود: ساخت کارخانجات دولتی مشکلی را رفع نمی کند بلکه مردم بی نیاز از دولت تضمین کننده اهداف انقلاب هستند.
وی گفت :روستا ها باید یک واحد متنوع تولیدی باشد ونباید نگاه ها فقط به دامداری و کشاورزی معطوف شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رییس جمهور، اجرای طرح های دانش بنیان را در روستاها نیازمند آورده سرمایه 15درصدی دانست و افزود: قانون اجازه حمایت به شهرهای بالای 10 هزارنفر را نداده اما در هر دهستان مجتمع های آموزشی و یک ناحیه صنعتی ایجاد می شود.
سید ابوالفضل رضوی گفت:دربخش کشاورزی،صنعت ومعدن و گردشگری حداقل وام یک میلیارد ریال درحالیکه دربخش صنایع دستی کمتر از یک میلیارد ریال هم می تواند باشد.
معاون توسعه مناطق روستایی و عشایری ریاست جمهوری، سهم استان اصفهان را از در زمینه اشتغال روستایی حدود چهار هزار میلیارد ریال برشمرد و افزود: افزایش یا کاهش آن هنر مدیران استانی است که شرایط را برای دریافت در سقف زمانی تعیین شده محیا کنند.
رضوانی فرماندار اصفهان هم در نشست بررسی مشکلات شهرستان اصفهان، اشتغال را از یکی از مشکلات اصفهان برشمرد و افزود: رونق نداشتن صنایع به خصوص صنایع دستی و مشکلات زیست محیطی و مهاجرت دیگر مشکلات شهرستان اصفهان است.
مقدس زاده معاون امور عمرانی استاندار اصفهان هم در این نشست با بیان اینکه روند اجرای طرح هایی مهم همچون فرودگاه اصفهان وتکمیل سالن اجلاس زمانبر شده افزود: طولانی شدن زمان طرح ها، سرمایه های ملی را هدر می دهد که می طلبد به عنصر زمان برای تکمیل این طرح ها که از جمله شاخص های توسعه ای است اهمیت داده شود.
وی راه برون رفت از این وضع را تمرکز بر منابع بخش خصوصی با رویکرد منافع ملی بیان کرد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست شرق اصفهان را شدید درگیر مشکلات خشکسالی دانست و افزود: با ورود مدیریت استان به این امر پیگیر مشکلات خشکسالی هستیم ولی وزارت نیرو باید اثرگذار ورود کند که متاسفانه بعضا این اتفاق نیافتاده است.
عابدی با بیان اینکه باید به رونق صنعت و سرمایه گذاری به شرق اصفهان توجه ویژه داشت افزود: تمرکز باید روی طرحهای اشتغال زایی باشد که بتوان از تسهیلات معاونت توسعه مناطق روستایی و عشایری استفاده کرد.
تاج الدین دیگر نماینده مردم اصفهان درمجلس شورای اسلامی هم دراین نشست با اشاره به اینکه تسهیلات روستایی باید مشکلات مردم شرق اصفهان را حل کند افزود: از سال ۹۰ تاکنون بیش از ۲۰۰روستا خارج از سکنه شده که این زمینه بحران است.
وی با بیان اینکه مشکل اقتصادی روستاها ، بردن امکاناتی همچون آب و برق ، مغفول مانده افزود:قوانینی که امروز مصوب شده منطبق با ساختار وفرهنگ شرق نیست.
تاج الدین ادامه داد: صنایع دستی اصفهان یک ظرفیت است اما مردم توان فروش این صنایع را ندارند که دولت باید این سیکل را تکمیل کند.
وی با بیان اینکه استان اصفهان ، استان برخورداری نیست گفت: برای اثبات این مسئله کافی است به حاشیه شهر اصفهان نگاهی بیاندازید.
نماینده مردم اصفهان مشکل اصلی شرق اصفهان را بحران آب دانست و گفت: قبول داریم مشکل آب کشوری و حتی جهانی است ،اما آنجا گله داریم که بین استان های مختلف تفاوت قائل هستند.
تاج الدین افزود: چرا طرح های بی بهره در بالای کوه های استان های همجوار اجرا میشود و کشاورزان اینجا دچار چه کنم چه کنم شده اند؟؟
دراین جلسه که با شرکت بخشداران،اعضای شورای اسلامی بخش ها،روسای شورای اسلامی روستاها وشهرها و دهیاران برگزارشد،برخی دهیاران،بخش داران و روسای شوراهای اسلامی شهر وروستا مشکلات و مسایل شهرستان اصفهان را بازگو کردند.
مشکلات بیکاری،خشکسالی،پیگیری طرح های کارآفرینی ،اشکالات بروکراسی اداری و پرداخت خسارات به کشاورزان مهم ترین محورهای مطرح شده بود.
شهرستان اصفهان ۱۴شهر ،شش بخش و ۱۶۲ دهیاری دارد.