به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، به نقل از خبرگزاري شين هوا از جوبا، در حالي که نظاميان سودان جنوبي شورشيان وابسته به ريک ماچار معاون سابق رئيس جمهور اين کشور را به ربودن 10 کودک از اردوگاه آوارگان متهم مي کنند، سخنگوي شورشيان چنين اتهاماتي را رد کرد.
لول رواي کوانگ سخنگوي ارتش سودان جنوبي گفت «شورشيان، 3 دختربچه و 7 پسربچه را از اردگاه آوارگان ديم زوبرDiem-Zuber در ايالت لول در شمال غرب جوبا پايتخت سودان جنوبي ربوده اند.» وي افزود تاکنون محل نگهداري افراد ربوده شده و همچنين انگيزه اصلي آدم ربايان از اين گونه اقدامات مشخص نشده است. لول تصريح کرد در پي درگيريها در شهرک وايو، يکي از نيروهاي نظامي سودان جنوبي کشته شد و نظامي ديگري نيز به اسارت شورشيان در آمد.
مقامات نظامي جوبا از مسئولان «سازوکار نظارت بر توافق امنيتي آتش بس انتقالي» خواستار تسريع در تامين امنيت، آزادي بدون قيد و شرط و بازگشت مقامات ربوده شده و شهروندان غيرنظامي اين کشور شدند. سخنگوي ارتش سودان جنوبي همچنين شورشيان را به نقض توافق آتش بس اواخر 2017 و برنامه ريزي براي حملات بيشتر در مناطق شمالي و شرقي اين کشور متهم کرد.
وي از مسئولان نظارت بر اجراي آتش بس خواستار رسيدگي فوري به خشونت هاي جديد و محاکمه جنايتکاران شد.
اين در حالي است که لم پال گابريل معاون سخنگوي شورشيان ضمن رد کردن هرگونه تلاش و اقدام براي کودک ربائي و نقض آتش بس موقت تصريح کرد، گروهي 15 نفره از نوجوانان اردوگاه ديم زوبر پس از پيوستن داوطلبانه به جنبش مخالفان، اکنون در حالي بررسي و ارزيابي هستند تا در صورتي که واجد صلاحيت باشند زير نظر فرماندهان شبه نظاميان آموزش ببينند.
دولت سودان جنوبي با نظارت و ميانجي گري مقامات کشورهاي عضو سازمان بين دولتي توسعه (ايگاد- بلوک منطقه اي شرق آفريقا) دسامبر گذشته با شماري از گروههاي شورشي با انعقاد آتش بس موافقت کرد. به موجب اين توافق آتش بس موقت، گروههاي درگير بايستي ضمن آزادي گروگان هاي سياسي و کودکان سرباز، عمليات نظامي را متوقف کنند و نيروهاي نظامي نيز به پايگاههاي خود عقب نشيني کنند، اگرچه چنين توافقي همان روز اجرايي شدن آتش بس يعني در 24 دسامبر نقض شد و طرفين يکديگر را به ادامه خشونت ها متهم کردند. افزون بر آن، مقامات ايگاد، انگليس، آمريکا و نروژ همچنين دولت سودان جنوبي و شورشيان را به نقض آتش بس موقت متهم کردند.
براساس گزارش صندوق کودکان سازمان ملل متحد، يونيسف، در حدود 16 هزار کودک در نقاط مختلف سودان جنوبي در شرق آفريقا با گروههاي شبه نظامي و شورشي همکاري مي کنند. درگيري هاي شديد داخلي 4 ساله سودان جنوبي خسارات جاني و مالي سنگيني در اين کشور بر جا گذاشت و سبب وقوع يکي از بحران هاي شديد آوارگان در جهان شد.