پژوهشگران مرکز رشد فرآوردههای دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بهبود نژاد گیاه کاسنی علاوه بر تولید نوعی ترکیبات پروبیوتیک، موفق به تولید قهوه با خواص درمانی متعدد از این گیاه شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی یکی از محققان این پژوهش گفت: 'اینولین' یک ترکیب پروبیوتیک است که با
دکتر هادی شوریده افزود: اینولین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ، افزایش جذب کلسیم، منیزیم و آهن، تعدیل فشار خون و حذف کلسترول مضر نقش مهمی ایفا میکند.
او گفت: امروزه کاربرد اینولین هم به عنوان جایگزین چربی و هم حجم دهنده در صنعت غذا و داروسازی رو به افزایش است.
دکتر شوریده افزود: 'چیکوری کافی' یا قهوه کاسنی یکی از تولیدات پرمصرف در اروپا است و برای تولید قهوه کاسنی و اینولین در این پژوهش گیاه 'کاسنی ریشهای' را برای کشت در اقلیم مشهد، به نژادی کردیم و در حال حاضر این گیاه در مشهد کشت و فرآوری میشود.
او گفت: برای تولید قهوه کاسنی از ریشه کاسنی استفاده شد و چرخه تفت دادن قهوه و پودر کردن آن با استفاده از تجهیزاتی چون اسپری درایرها و خشک کنها انجام شده است هم اکنون طرح قهوه کاسنی به تولید نیمه صنعتی رسیده است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارای بیش از 40 مرکز پژوهشی در رشته های مختلف است.