به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، محمدجواد حشمتی در نشست خبری افزود :ورود به موضوع حادثه سانچی بیشتر درباره ابعاد حقوقی به ویژه از نظر حقوق خانوادهها ، مثل حقوق ، بیمه ، مزایا و دیه بود که آن را بررسی و دنبال کردیم.
وی ادامه داد : حادثه در آبهای بینالمللی چین اتفاق افتاده است که در این حادثه ابعاد مختلف آن را کارشناسان بررسی می کنند ، اما جزئیات دقیقتر را منتظر هستیم تا با خواندن محتویات جعبه سیاه اعلام کنیم و ابعاد مختلف آن روشن شود ، این موضوع در آینده مشخص میشود اکنون از جنبه کلی موضوع را بررسی می کنیم و فعلا سوء جریانی را نمی بینیم که روی آن متمرکز شویم.
حشمتی در ادامه درباره اینکه دادستان قزوین به موضوع آزاد راه قزوین-زنجان ورود کرده و دریافت عوارض را ممنوع کرده است ، مدعیالعموم چه اقداماتی را در این خصوص انجام داده است ؟ افزود : از خیلی وقت پیش در این خصوص ورود کرده ایم و برای لکه گیری اسفالت خیابان ها نیز اقدام شده است ، حتی برخی نقاط حادثه خیز را مشخص کردیم و دادستانهای سراسر کشور اقدامات لازم را انجام داده اند و طبق گزارشهای ارسالی نتیجه خوبی گرفته شده که از موضوعات مهم بوده است.
وی گفت : بعد از حادثه پلاسکو اعلام کردیم ایمن سازی باید در سطح شهرها و پاساژها و مراکز عمومی انجام شود ، البته خیلی از ساختمانها وجود دارد که هنوز ایمن نیستند و ما این موضوع را پیگیری میکنیم.
معاون قضایی دادستان کل کشور افزود : درباره خودروهای فرسوده و کارخانهها نیز همینگونه است ، دادن حکم توقف کار کارخانهها آسان است ، اما در وضعیت کنونی چاره کار نیست ، ما همه در حال تلاش برای فعال بودن اقتصاد کشور هستیم و امیدواریم که در این باره اقدام اساسی صورت گیرد.
معاون قضایی دادستان کل کشور درباره تاخیر در پروازهای داخلی نیز گفت: در این باره سال گذشته دادستان کل کشور ابلاغی داشت و چندین جلسه نیز برگزار شد و تذکرات شفاهی و کتبی صورت گرفت ، یک ماه پیش نیز جلسه ای با حضور همه شرکت ها و ایرلاین ها داشتیم و موضوع را بررسی کردیم که خود شرکتها نیز این مسئله را قبول دارند.
وی افزود : یک بخش از تأخیرها توجیه دارد و طبیعی و در دنیا مرسوم است ، اما تأخیرهای بیش از حد قابل قبول نیست و اگر هم تاخیر ایجاد شود باید پرواز جایگزین داشته باشد ، در نهایت تلاش بر این است که تأخیر به حداقل برسد و امیدواریم با نوسازی ناوگان هوایی این موضوع ها به حداقل برسد.
حشمتی درباره پروازهای چارتری نیز گفت : این نحوه عملکرد غلط است و باید درست اجرا شود و درباره کسانی که در خانه بلیت میفروشند و مالیات نمیدهند به وزیر اقتصاد نامه نوشتیم که باید بررسی شود.
معاون قضایی دادستان کل کشور درباره آخرین وضعیت طرح منع عرضه قلیان افزود : قانونی از سال ۸۵
درباره ممنوعیت استعمال دخانیات داریم ، که در بعضی جاها با قوت اجرا شد ، برخی نمایندگان مجلس ورود کردند و از دادستان کل کشور مساعدت خواستند که در واقع برخی نمایندگان مجلس مخالف اجرای این طرح بودند.
وی گفت : موظف به اجرای قانون هستیم و نمایندگان مجلس استفساریهای را تهیه کردند که قهوه خانه های سنتی مستثنی و عرضه قلیان در این قهوه خانه ها دایر باشد که در این خصوص ورود نمی کنیم .
حشمتی درباره اینکه آیا دادستانی در خصوص نسلکشی پرندگان مهاجر در شمال کشور ورود کرده است؟ افزود : دادستانی به این مسئله ورود کرده و بهویژه دستورات خوبی در حوزه فریدونکنار صادر شده است تا ان شاءالله در آینده این موضوع حل شود همچنین به موضوع صید بی رویه هم ورود کرده ایم.
وی درباره واگذاری مجتمعهای کشت و تولید صنعت گفت : در برخی از این واگذاریها مواردی بررسی شد که اهلیت گیرنده در آن مورد توجه قرار نگرفته است. هدف از واگذاری این است که کار رونق بگیرد. و اینگونه نباشد برای نمونه هپکو واگذار شود و فردا کارگران اعتراض کنند.
معاون قضایی دادستان کل کشور افزود : برخی به خاطر تملک زمین طمع کردند تا آن را یک جا ببلعند و خبر آن را نیز داریم که پروژههای خوبی با چند هزارهکتار زمین در حال واگذاری است، ما مخالف واگذاری و خصوصیسازی نیستیم، ولی حرف ما این است که هیئت واگذاری به این موارد بیشتر توجه کند و مصلحت بیتالمال مورد توجه قرار گیرد و به اهلیت خریدار بیشتر توجه شود تا پروژهای تعطیل نشود که در غیر این صورت واگذاری معنا و مفهوم ندارد.