مدير اداره نظام هاي پرداخت بانک مرکزي گفت : انطباق نداشتن با مقررات هزينه هايي به مراتب بالاتر از انطباق است.
وي به انطباق با مقررات در حوزه رگ تک اشاره کرد و گفت: عدم انطباق با مقررات هزينه هايي به مراتب بالاتر از انطباق است.
محمد بیگی به تلاش براي حضور نوآوري هاي جديد در کشور اشاره کرد و ادامه داد: بانک هاي ما در حوزه بانکي هزينه هاي غيرمستقيمي براي اين مهم مي پردازند چرا که قوانين و مقررات ما با استانداردهاي دنيا به روز نيست.
وی با بيان اينکه چالش اصلي رگولاتورهاي کشور در حوزه هاي بانک، بيمه، خودرو و ... هزينه هاي بالا براي انطباق با استاندارهاي دنياست، تصريح کرد: در صنعت بانکي بايد به ناچار سراغ اين موضوع برويم و بانک مرکزي قطعا از آن حمايت مي کند.
مدير اداره نظام هاي پرداخت بانک مرکزي به انتشار سياست نامه بانک مرکزي در صنعت پرداخت و ضابطه يار در ماه هاي گذشته اشاره و تاکيد کرد: اگر نتوانيم مختصات دقيق اين صنعت را مشخص کنيم قاعدتا نمي توانيم به هدف مان برسيم.
به گفته محمد بيگي، بالا بردن هزينه هاي عدم انطباق و تعيين مختصات اين هزينه چالش هاي اصلي بانک مرکزي در حوزه رگ تک ها است.
قابليت محور توسعه
همچنين محمدرضا روشن نژاد؛ معاون توسعه و نظارت شاپرک در نشست بررسي «رگ تک» که در دومين روز از هفتمين همايش بانکداري الکترونيک و نظام هاي پرداخت درحال برگزاري است، درباره نقش شرکت شاپرک در اين حوزه اظهارداشت: هم اکنون به جاي اينکه نياز محور توسعه باشد، قابليت محور توسعه است. در سال هاي اخير توسعه فناوري باعث شده به جاي اينکه محور تغييرات نياز موجود باشد، بلکه فناوري ما را به اين سمت برده است.
وي با اشاره به پيشرفت فناوري در صنعت پرداخت، گفت: احتمالا در آينده نياز به استفاده از سوييچ شاپرک تغيير خواهد کرد به اين معني که شايد ديگر نيازي نباشد همه پذيرندگان از مسير شاپرک کار خود را انجام دهند البته نياز نظارتي و کنترلي شاپرک از بين نمي رود.
اين مقام مسئول در شاپرک با تاکيد براينکه «شاپرک» را هم مي توانيم نزديک به «رگ تک» بدانيم گفت: ولي نقش نظارتي و کنترلي شاپرک همواره حفظ مي شود.
روشن نژاد در ارتباط با اينکه براي ورود به نسل بعدي و بالقوه رگ تک کردن چه پيش نيازهايي بايد فراهم شود؟ گفت: الان شاپرک قطعا رگ تک نيست ولي بايد بپذيرم رگ تک خارج از بدنه حاکيمتي تشکيل شود به اين معني شرکت شاپرک که مستقل از همه بانک ها و درعين حال زير نظرهمه آنهاست، مي توانيم بپذيرم شاپرک مي تواند رگ تک غيرحاکميتي شود.
وي با بيان اينکه رگ تک نبايد وارد کسب و کار شود تصريح کرد: رگ تک ها لزوما فين تک ها را تاييد نمي کند و در برخي مواقع مقابل آنها نيز قرار مي گيرد اما مادامي که عمليات مالي و بانکي در ذيل سيستم بانکي و صنعت پرداخت تعريف مي شود مفهوم رگولاتوري آن معني پيدا مي کند.
معاون شرکت شاپرک ضمن اشاره به اينکه رگ تک و فين تک همزمان مي توانند رشد کنند، افزود: زماني که نسخه کلي براي کشور بخواهيم داشته باشيم حضور شاپرک و برخي قوانين اجتناب ناپذير خواهد بود.
اين مقام مسئول در شرکت شاپرک در پاسخ به اين سوال که اگر فرضا شاپرک و بانک مرکزي دو نهاد مجزا باشند و بگوييم شاپرک مي تواند در کنار شرکت هاي پرداخت يک رگ تک باشد، معناي رگولاتور را مخدش مي کند، گفت: بازهم مي گويم من نگفتم الان رگ تک هستيم بلکه مي توانيم به رگ تبديل شويم.
روشن نژاد ادامه داد: کسي که مستقل از شبکه بانکي ولي با اتکا از ابزارهايي که از بانک ها در اختيار دارد، در چارچوب رگولاتور ولي به صورت مستقل، با لحاظ تمام استانداردها و چارچوب ها عملا مي تواند ذيل رگ تک قرار گيرد.
وي تاکيد کرد: اولين قدم براي رگ تک فراهم کردن فين تکي مستقل از شبکه بانکي و شبکه پرداخت است ولي در عين حال اين فين تک بايد ابزارهاي شبکه بانکي را در اختيار داشته باشند.