افزایش آگاهی ؛ رکن اصلی پیشگیری از سرطان
در کمیته هم اندیشی مرکز بهداشت شهدای والفجر برای پیشگیری سرطان بر افزایش آگاهی جامعه با ارایه آموزشهای پیشگیری به مردم تاکید شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر در این جلسه گفت: سالانه هزاران مورد ابتلا به سرطان در ایران و میلیونها مورد در جهان رخ میدهد که در صورت تشخیص به موقع و زودهنگام، تومور در مراحل ابتدایی و محدود بوده، در نتیجه درمان آن آسانتر و امکان کنترل و بهبود کامل آن بسیار زیاد است.
زهرا تجلی افزود: میزان بروز سالیانه سرطان در سال ۲۰۱۲ میلادی، چهارده میلیون نفر بوده است که تا سال ۲۰۳۰ میلادی به حدود بیست و پنج میلیون نفر (نزدیک به دو برابر) و عدد مرگ و میر سالیانه از هشت میلیون نفر در همین مدت به سیزده میلیون نفر میرسد که هفتاد درصد از این افزایش، در کشورهای در حال توسعه اتفاق میافتد.
او ادامه داد: در ایران سالانه بیش از نود هزار نفر به سرطان مبتلا میشوند که این عدد تا سال ۲۰۳۰ میلادی (۱۴۰۹ هجری شمسی) با افزایش دست کم هشتاد درصدی، به بیش از ۱۶۰ هزار نفر میرسد.
این کارشناس بیماریهای غیرواگیر با اشاره به مهمترین دلایل برای افزایش بروز سرطان در ایران و جهان، بیان کرد: این دلایل شامل افزایش امید به زندگی و تعداد سالمندان (بروز سرطان با افزایش سن، افزوده میشود)، تغییر در شیوه زندگی مانند افزایش مصرف دخانیات، غذاهای چرب و پرکالری، کم تحرکی و عوامل محیطی مانند افزایش مصرف سوختهای فسیلی، است.
یکم تا هفتم بهمن هر سال به منظور شناخت عوامل خطر و کاهش این عوامل و شناساندن راههای پیشگیری از سرطان، به نام هفته ملی پویش مبارزه با سرطان نامگذاری شده است.