رئیس انستیتو پاستور ایران با اشاره به اهمیت تولید واکسنهای مورد نیاز کشور از جمله پنتاوالان گفت: سالانه به ۵ میلیون دوز از واکسن پنجگانه پنتاوالان نیاز داریم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، دکتر علیرضا بیگلری با بیان اینکه در حال حاضر نیاز این واکسن از طریق واردات تأمین میشود، افزود: حدود دو ماه پیش قرارداد همکاری با یکی از کشورهای صاحب این تکنولوژی برای ساخت این واکسن در ایران منعقد شد و امیدواریم در بازه زمانی حدود ۳ سال، این کار به نتیجه مطلوب برسد و شاهد تولید واکسن پنتاوالان در ایران باشیم.
وی به تولید واکسن «ب ث ژ» در انستیتو پاستور اشاره کرد و گفت: واکسن ایرانی «ب ث ژ» نزدیک به ۴۰ سال توانست حدود ۲۲۵ میلیون کودک در ۲۵ کشور را واکسیناسیون کند.
رئیس انستیتو پاستور ایران افزود: واکسن «ب ث ژ» تولیدی این انستیتو کیفیت مطلوبی دارد و این موضوع مورد تأیید قرار گرفته که واکسن «ب ث ژ» تولید ایران از برترین واکسنها است.
دکتر بیگلری در خصوص تولید واکسن هاری انسانی در این مجموعه گفت: تولید واکسن انسانی در این مجموعه در دست اقدام است و تا ۲ سال آینده وارد بازار میشود.
واکسن پنتاوالان موجب حفاظت کودکان در برابر ۵ بیماری تهدید کننده شامل دیفتری، سیاه سرفه، کزاز، هپاتیت ب و هموفیلوس آنفلوانزا نوع ب میشود.
انستیتو پاستور ایران برخی از واکسنهای مورد نیاز از جمله «ب ث ژ» را تولید و درصدد ساخت واکسنهای دیگری مانند «پنتاوالان» و «هاری انسانی» است تا نیاز داخلی را در این زمینه تأمین کند. براساس جدول واکسیناسیون کشوری، نوزادان و کودکان ۶ ساله ایرانی در مقابل برخی بیماریها باید واکسیناسیون شوند که مجموعههایی مانند انستیتو پاستور ایران اقدام به تولید برخی از آنها میکند.