بيش از صد هزار زن در سراسر آمريکا در نخستين سالگرد رياست جمهوري «دونالد ترامپ» تظاهرات کردند .
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از واشنگتن، روز شنبه صدها هزار نفر از زنان در واشنگتن، نيويورک، دالاس، لس آنجلس و ديگر شهرهاي آمريکا به خيابان ها آمدند و مخالفت خود را با رئيس جمهور آمريکا، گفتمان و برنامه هاي سياسي او اعلام کردند.
تظاهرکنندگان در نخستين سالگرد رياست جمهوري «دونالد ترامپ» ، استيضاح او را خواستار شدند.
تظاهرات گسترده زنان در ايالت کاليفرنياي آمريکا
بيش از يکصد هزار زن در شهرهاي شمالي ايالت کاليفرنياي آمريکا به خيابان ها ريختند تا تظاهرات سالانه خود براي مطالبه حقوق مشروعشان را برگزار کنند.
شهر سان فرانسيسکو مرکز فرهنگي اقتصادي ايالت کاليفرنيا بيشترين شمار تظاهرکنندگان را داشت. تظاهرکنندگان پارچه نوشته هايي با خود حمل مي کردند که روي آن نوشته شده بود:« مي دانم که مانند يک شيرزن مبارزه خواهم کرد؛ صداي اميد را حس مي کنم».
آنها با اين شعارها خواستار مساوات جنسيتي و دستيابي به حقوقشان بودند؛ آنها همچنين از سخنان ترامپ رئيس جمهوري آمريکا و سياست هاي وي در خصوص مهاجرت و اقليت ها انتقاد کردند.
معاون شهردار سان فرانسيسکو نيز براي حمايت از آنان در اين تظاهرات حضور پيدا کرد و عکس هاي مشترکي با تظاهرکنندگان در ميدان شهر گرفت.
متوليان اين تظاهرات از زنان خواستند مشارکت گسترده اي در همه رويدادهاي انتخاباتي سال 2018 داشته باشند و با نشاط بيشتري براي در اختيار گرفتن پست هاي دولتي اقدام کنند.
در شهر اوکلند واقع در 18 کيلومتري شمال شرقي سان فرانسيسکو پليس برآورد کرد حدود 30 هزار نفر در تظاهرات مشارکت کردند.
براساس گزارشها همچنين در سن خوزه واقع در 70 کيلومتري جنوب سان فرانسيسکو بيش از 20 هزار نفر در تظاهرات مشارکت کردند.
تظاهرات گسترده در واشنگتن
در واشنگتن تظاهرات روبروي ساختمان يادبود «لينکن» رييس جمهور«آبراهام لينکن» که در زمان جنگ هاي داخلي آمريکا، برده داري را به طور رسمي ممنوع کرد، برگزار شد و همه ي گروهاي فعال سياسي، مدني در اين تظاهرات شرکت کردند.
زنان تظاهرکننده با در دست داشتن پلاکادرها و تصاويري از گفته هاي احمقانه ترامپ، بر ضرورت استيضاح رييس جمهوري آمريکا تاکيد کردند.
در اين تظاهرات بيش از 10 نفر سخنراني کردند که در ميان آنها «ناديا حسن» زن مسلماني که مديريت«اينستيتوت رهبران مسلمانان جوان» را بعهده دارد، نيز سخنراني کرد.
تظاهرات در شيگاگو و ايلينوي
هزاران شهروند آمريکايي در شيگاگو و ايلينوي عليه دونالد ترامپ رئيس جمهور اين کشور تظاهرات کردند.
ويکتوريا روساريو يکي از معترضان گفت: «ترامپ و حزب جمهوري خواه در حال مطرح کردن اتهاماتي عليه يکديگر هستند تا آنچه را که مي خواهند به دست آورند و ناراحت کننده است که از مسائل مهاجرتي عليه سلامت کودکان و امنيت کشور استفاده مي شود.»
يک معترض ديگر به نام تام استير گفت: «از نظر ما اين يک جنگ براي روح آمريکاست. ما فکر مي کنيم کاملا حق با ماست. ما فکر مي کنيم آنها کاملا در اشتباهند. و ما بايد اطمينان حاصل کنيم که مردم آمريکا اين موضوع را درک مي کنند و با ما هستند.»
تظاهرات زنان در شهر لاس وگاس ضد رئيس جمهور آمريکا
قرار است تظاهرات زنان در اعتراض به سياست هاي رئيس جمهور آمريکا در شهر لاس وگاس نيز برگزار شود.
به گزارش شبکه اسکاي نيوز عربي، زنان در شهر لاس وگاس ضد دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا تظاهرات برگزار خواهند کرد و ياد قربانيان حمله سال گذشته به اين شهر را گرامي خواهند داشت.
واشنگتن پايتخت آمريکا و تعدادي از شهرهاي اين کشور صحنه تظاهرات مشابه با حضور دهها هزار نفر بود.
دهها هزار نفر از تظاهرکنندگان در واشنگتن، نيويورک، دالاس، لس آنجلس و ديگر شهرهاي آمريکا به خيابان ها آمدند و مخالفت خود را با رئيس جمهور آمريکا، گفتمان و برنامه هاي سياسي او اعلام کردند.
يکي از زنان شرکت کننده در تظاهرات گفت: مهم است که دولت ما و همه جهانيان بدانند ما اظهارات رئيس جمهورمان را تاييد نمي کنيم و کارهاي او نشانه شخصيت مردم آمريکا نيست.حقوق بشر و حقوق زنان از همه مسائل مهم تر است.
تظاهرکنندگان ارزش هايي را که به گفته آنها نشانه شخصيت مردم آمريکا است در شعارهاي خود نوشته بودند و آن را فرياد زدند.
تظاهرکنندگان در سالگرد تظاهرات ميليوني سال گذشته در آمريکا و جهان ضد به قدرت رسيدن ترامپ به ارزش هايي همچون برابري، احترام به مهاجران و حقوق زنان و غيره اشاره کردند. در تظاهرات امسال درباره برنامه هاي خارجي آمريکا ابراز نگراني شد.
يکي از زنان شرکت کننده در تظاهرات گفت: من فقط از شيوه اداره کشور به دست ترامپ و کنگره نگران نيستم بلکه من نگران هستم سياست خارجي ما بر ديگر کشورها تاثير بگذارد. واقعا نگران قطع کمک هاي خارجي و توقف حمايت از پناهندگان هستم. من در عمليات حفاظت از صلح در افغانستان خدمت مي کردم از اينرو ممنوعيت سفر براي من موضوعي دردناک است چون عادلانه نيست و عامل آن، نفرت و بيزاري است.
اين تظاهرات با شعار «درخواست زنان براي نامزد شدن و رأي دادن در انتخابات» برگزار مي شود با اين حال اين تظاهرات به صورت يک اقدام سازمان يافته سياسي در طول يک سال گذشته آشکار شده است. چراکه در اين مدت پويش هاي زنان و جنبش هاي متعددي در مخالفت با ترامپ شکل گرفت.
اهميت رويدادهاي دو روز اخير در واشنگتن، نيويورک، لس آنجلس و لاس وگاس اين است که تظاهرات از چارچوب واکنش به انتخاب ترامپ به يک برنامه سياسي با عنوان هاي متعدد تبديل شده است که بر انتخابات ميان دوره اي کنگره تاثير خواهد گذاشت.
تظاهرات در لس آنجلس
خبرگزاري فرانسه هم گزارش داد، صدها هزار نفر از تظاهر کنندگان روز شنبه در شهرهاي لس آنجلس، نيويورک، واشنگتن، شيکاگو، دنور، بوستون و ديگر شهرهاي آمريکا در اين راهپيمايي سراسري شرکت کردند.
تظاهر کنندگان نوشته ها و پوسترهايي در دست داشتند که روي آنها شعارهايي با مضمون مخالفت با حضور ترامپ در کاخ سفيد به چشم مي خورد.
شهردار لس آنجلس تعداد شرکت کنندگان در تظاهرات ضد ترامپ در اين شهر را 500 هزار نفر برآورد کرد.
پليس نيويورک نيز تعداد شرکت کنندگان در تظاهرات اين شهر را 200 هزار نفر اعلام کرد.
در منطقه منهتن نيويورک جمعيت متنوعي در نزديکي هتل بين المللي ترامپ تجمع کرد. آلتي فوسکو ، 67 ساله که از شمال نيويورک همراه با دو نفر از همسايگان به اين تظاهرات آمده بود گفت :«ما در عالم ديگري زندگي مي کنيم. اين خيلي بد است. من شاهد تضعيف دموکراسي هستم.»
تعدادي از هنرمندان مشهور آمريکايي نيز در تظاهرات لس آنجلس شرکت کرده بودند.
هدف شرکت کنندگان در اين راهپيمايي ها استمرار بخشيدن به حرکتي است که سال گذشته با شرکت بيش از سه ميليون نفر در شهرهاي مختلف آمريکا در تظاهرات ضد ترامپ آغاز شد.
بيش از 300 شهر بزرگ و کوچک در آمريکا روز شنبه صحنه برگزاري تظاهرات و راهپيمايي هاي ضد ترامپ بود.
تظاهرات ديگري نيز براي روز يکشنبه ، به ويژه در لاس وگاس، و نيز چندين شهر اروپايي از جمله در برلين برنامه ريزي شده است.
پام موريس از شرکت کنندگان در تظاهرات واشنگتن گفت :«ما نمي توانيم آرام بمانيم. ما بايد با انرژي به کار خود ادامه دهيم تا بر اين دولت فائق آييم. ما خسته نمي شويم. ما بايد اينجا باشيم.»